Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ -RETR0- 1984. ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Οι 16 "μονομάχοι" του 6ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, βρίσκονται στην αφετηρία, τη θερμή από πλευράς θερμοκρασίας Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 1984. Όμως, ποδόσφαιρο δεν παιζόταν μόνο στη μεγάλη κατηγορία, υπήρχαν και οι υπόλοιπες εθνικές διοργανώσεις. Η Β΄ Εθνική, η Γ΄ Εθνική (που σε αμφότερες είχαν παιχθεί ήδη τρεις αγωνιστικές) και το Εθνικό Ερασιτεχνικό, όπου είχε κυλήσει μια αγωνιστική.

Ρίξτε μια ματιά στις βαθμολογίες εκείνης της ημέρας, όπως δημοσιεύθηκαν στην "Αθλητική Ηχώ"



Στη μεγάλη κατηγορία σα φαβορί προβαλλόταν η ΑΕΚ, με νέο τεχνικό το Φ. Χάλαμα. Θα έπαιζε εκτός έδρας με το αδύναμο Αιγάλεω και οι οπαδοί της περίμεναν εύκολη επικράτηση. Ο ΠΑΟ ξεκινούσε στο ΟΑΚΑ, τη νέα του έδρα, κατά του ΟΦΗ και με το Δημήτρη Σαραβάκο για πρώτη φορά στο δυναμικό του.

Ο Ολυμπιακός θα είχε δύσκολο έργο στο Καυτανζόγλειο με αντίπαλο το φορμαρισμένο Ηρακλή, ενώ ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Απόλλωνα Αθηνών, ο οποίος δε μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Στάδιο Ριζούπολης, λόγω έργων. Επισημαίνεται ότι εκείνη τη χρονιά, η Θεσσαλονίκη γιόρταζε τα 2.300 χρόνια από την ίδρυσή της και υπήρχε έντονη φημολογία μεταξύ των φιλάθλων ότι κάποια ομάδα της ίσως "σπρωχνόταν" λίγο για να κερδίσει τον τίτλο, ώστε να συνδυασθεί το γεγονός αυτό με την κατάκτηση του πρωταθλήματος!


Παραθέτουμε και ένα αφιέρωμα του Βαγγέλη Φουντουκίδη


- Ανάρτηση Από τον/την aNwDyNos στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1984-1991

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου