Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο Λονδίνο Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο ο Ηλιάδης

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο είναι γεγονός! Ο Ηλίας Ηλιάδης στα 90κ στο τζούντο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με τη νίκη του επί του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο. «Γκάφα» της κρατικής τηλεόρασης που δεν μετέδωσε «ζωντανά» την κατάκτηση του μεταλλίου. 

«Πρώτα - πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό. Είναι αυτός που με βοήθησε από εκεί ψηλά να πετύχω. Επίσης ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μού και τον προπονητή μου. Έκανα ό,τι μπορούσα, σας ευχαριστώ όλους. Είναι τρομερό δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα. Για μένα ήταν εξίσου δύσκολο με το χρυσό του 2004. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να κερδίσω. Αυτό το μετάλλιο θέλω να το αφιερώσω στον γιο μου τον Ηρακλή» είπε ο Ηλιάδης. 

Η πορεία προς το μετάλλιο 
Στον 1ο προκριματικό γύρο ο Ηλιάδης νίκησε με Waza-ari τον Σλοβάκο Μίλαν Ραντλ και συνεχίζει στην κατηγορία των 90κ στο τζούντο.
Στη φάση των 16, νίκησε τον Λιθουανό Κάρολις Μπάουζα επίσης με Waza-ari, έχοντας ένα πόντο και ο αντίπαλος του τρεις παραβάσεις.
Στον προημιτελικό, ο  Ηλιάδης ηττήθηκε από τον Ρώσο Κίριλ Ντενίσοφ και έτσι, το όνειρο κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες έσβησε. Ο ελληνας τζουντόκα δέχτηκε δύο Yuko από τον Ρώσο και πλέον ελπίζει μέσω των ρεπεσάζ να φτάσει μέχρι το χάλκινο μετάλλιο.
Στο ρεπεσάζ  νίκησε με ippon τον Αυστραλό Μαρκ Άντονι μέσα σε μόλις 37 δευτερόλεπτα στο ρεπεσάζ και άνοιξε ο δρόμος για το μετάλλιο. 

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου