Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ: "ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ'!

...εν όψει των εορτασμών της 28ης στη Βόρειο Ήπειρο!

Σε σημερινή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος τύπου της Αλβανικής εθνικιστικής οργάνωσης, Augent Xhaferaj, κατήγγειλε την κυβέρνηση Μπερίσα ότι επιτρέπει σε Έλληνες νεοναζί να γιορτάσουν την "28η Οκτωβρίου" στην Κλεισούρα.
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι, "η αλβανική κυβέρνηση κάνει παζάρια με τους Έλληνες νεοναζί, οι οποίοι έχουν αναγγείλει ότι θα γιορτάσουν την απελευθέρωση της Ελλάδας στην Κλεισούρα. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για ακτιβιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η οποία μόλις χθες απείλησε ότι θα απαγορεύσει στα παιδιά των Αλβανών μεταναστών να μάθουν την Αλβανική τους γλώσσα στην Ελλάδα."


Και συνεχίζουν χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη την εκδήλωση, λέγοντας ότι "Κλεισούρα και Πρεμετή είναι Αλβανικές περιοχές και δεν γίνεται να επιτραπεί σε Έλληνες νεοναζί να γιορτάσουν, προκαλώντας έτσι τους Αλβανούς... ..Το Σάββατο αναμένεται να φτάσει στην Πρεμετή αντιπροσωπία οργανώσεων που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση του Νότου της Αλβανίας, στο όνομα της απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου, όπως λένε. Οι οργανώσεις αυτές καθώς και πολλοί άλλοι αναμένεται να γιορτάσουν ισχυριζόμενοι ότι η Πρεμετή και η Κλεισούρα είναι Ελληνική γη και σύμφωνα μ' αυτούς η κοιτίδα της Βορείου Ηπείρου, η οποία πρέπει να ενωθεί με την Ελλάδα."

Κλείνοντας η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία τονίζει και απειλεί:
"Ζητάμε την άμεση εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας στο Ελληνοαλβανικό σύνορο για τους Έλληνες νεοναζιστές και κάθε πολιτικό εκπρόσωπο που υποκινεί το μίσος και τις εθνικές συγκρούσεις, μέχρι η Ελλάδα να επιτρέψει την είσοδο στους Αλβανούς πολίτες με τόπο γέννησης την Τσαμουριά. Αν η κρατικές αρχές δεν σταματήσουν στα σύνορα τους Έλληνες νεοναζί τότε θα τους σταματήσουμε εμείς τα "ερυθρόμαυρα σύνορα".
Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η εκδήλωση στην οποία αναφέρονται οι Αλβανοί νεοναζί τελείτε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου Αργυροκάστρου σε συνεργασία με την Επαρχία Ανω Δρόπολης και όχι από την Χρυσή Αυγή (δείτε εδώ αναλυτικά). Στις εκδηλώσεις αυτές ανά καιρούς αρκετοί βουλευτές Ελληνικών πολιτικών κομμάτων δίνουν το παρών, δεν γνωρίζουμε αν θα παρευρεθεί και η Χρυσή Αυγή, αλλά το θεωρούμε πολύ πιθανό.
 
borioipirotika.blogspot.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου