Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ! ΜΕ ΝΕΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ" ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΜΗΝΥΣΗ!

Λάβαμε εξώδικο από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Παρακαλούμε διαβάστε το με προσοχή, όπως και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί το  σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας μας προκειμένου να σχηματίσετε εμπεριστατωμένη άποψη για το ποιος είναι "μανιώδης"  και ασκεί "λυσσαλέα επίθεση" σε βάρος του άλλου. Πρώτα όμως, για την πλήρη γνώση των αναγνωστών, αναδημοσιεύουμε την ανάρτησή μας η οποία προκάλεσε την μήνι των αγίων πατέρων της Εκκλησίας.

"ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"


 
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών απέρριψε για δεύτερη φορά την μήνυση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, σε βάρος της εφημερίδας μας και του Μάκη Βραχιολίδη. Δυστυχώς, δεν μας δόθηκε το σκεπτικό της απόφασης, διότι όπως μας ενημέρωσε η γραμματεία της Εισαγγελίας, παρέχεται για μια ακόμη φορά η δυνατότητα στα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου να καταθέσουν και νέα προσφυγή επί της απόφασης του Εισαγγελέα, προκειμένου να επιτύχουν, -επιτέλους γι' αυτούς- την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο του Δικαστηρίου. Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξουν οι άγιοι ιερείς της Εκκλησίας, πάντως σε κάθε περίπτωση, ακόμη δηλαδή και να καταθέσουν νέα προσφυγή, οι ημερομηνίες έχουν ...ξεφύγει. Η υπόθεση θεωρείται λήξασα, διότι συγκαταλλέγεται στα διά του τύπου αδικήματα, τα οποία έχουν τον χαρακτήρα του "κατεπείγοντος", κάτι που σημαίνει ότι από τη στιγμή που ετελέσθη το "αδίκημα", πρέπει μέσα σε 18 μήνες να προσδιοριστεί δικάσιμος. Η υπόθεση όμως, ήδη τρενάρεται επί 23 μήνες, με συνεχείς εισαγγελικές απορρίψεις!

Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξει το εκκλησιαστικό συμβούλιο. Ενδεχομένως να επιχειρήσει να προσφύγει εκ νέου σε βάρος της απόφασης του Εισαγγελέα. Εμείς συνιστούμε στους άγιους ιερείς να δώσουν τόπο στην οργή, διότι δεν πιστεύουμε ότι ο Χριστός ευλογεί τέτοιες ενέργειες. Ειδικά όταν γίνονται από ιερείς που κηρύττουν τον Λόγο Του. 

Από την πλευρά μας, δεν διεκδικούμε δάφνες. Θεωρούμε ότι πράξαμε το καθήκον μας και τίποτε περισσότερο. Ούτε κομπορρημονούμε για τις αποφάσεις του Εισαγγελέα, οι οποίες μας δικαιώνουν. Αν και βέβαια, υπάρχουν κάποιοι κουκουλοφόροι στο διαδίκτυο, που  με τόση λάσπη που ρίχνουν σε βάρος του Βραχιολίδη, θα πουν, όπως ήδη έχουν πει, ότι και αυτή την δικαστική μάχη, ο Βραχιολίδης την... κέρδισε με αθέμιτα μέσα! Ρε, αν ο Βραχιολίδης μπορούσε να "πιάσει" ακόμη και Εισαγγελείς, τότε ίσως είχε γίνει ...Πρωθυπουργός ή πολιτικό λαμόγιο της βουλής! 

Εμείς βάζουμε ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Εναπόκειται στους άγιους ιερείς της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού να πράξουν το ίδιο".
  



Ιδού τι απαντά με το εξώδικό του το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο:

"Στις 6 Οκτωβρίου δημοσιεύσατε το άκρως ψευδές και παραπλανητικό για το αναγνωστικό κοινό δημοσίευμα με τίτλο: ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ".

Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι, ενώ κατά το άρθρο 14 του Συντάγματος οφείλετε πιστά να υπηρετείτε την αλήθεια χωρίς καμία διάθεση διαστρέβλωσής της ή και παραπλάνησης και σχηματισμού ψευδών εντυπώσεων στο αναγνωστικό κοινό,εσείς κατά τη γνώριμη μέθοδό σας, για άλλη μια φορά προβήκατε στη βάναυση καταπάτηση και διαστρέβλωση της αλήθειας. 

Συγκεκριμένα, στη μανιώδη προσπάθειά σας να πλήξετε για άλλη μια φορά το κύρος του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, καθώς και των λειτουργούντων εις αυτών Ιερέων, αλλά των μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου, όλως προκλητικά και με αρκετή δόση ψεύδους αλλά και ειρωνείας, πανηγυρίζετε, αν και, όπως ειρωνικά αναφέρετε, δεν διεκδικείτε δάφνες νίκης, επειδή δήθεν, όπως ισχυρίζεστε, τελικά σας δικαίωσε ο Εισαγγελέας! Προφανώς επειδή η "νομική σας γνώση και κατάρτιση" είναι αντίστοιχης της "δημοσιογραφικής σας ιδιότητας" σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

1. ΟΥΔΕΙΣ εισαγγελέας, όπως ψευδώς ισχυρίζεστε, σας ΔΙΚΑΙΩΣΕ, ούτε βέβαια ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ, όπως αναφέρετε. Ως ελπίζουμε ότι γνωρίζετε, αρμοδιότητα του Εισαγγελέα κατά νόμο δεν είναι να κρίνει επί της ουσίας μία υπόθεση, πολλώ δε μάλλον να "δικαιώνει" ο ίδιος κάποιον κατηγορούμενο και να τον "αθωώνει". Ως εκ τούτου ουδείς εισαγγελέας ΔΕΝ απονέμει δικαιοσύνη, αφού το έργο αυτό κατά άρθρο 87 §1 του Συντάγματος έχει ανατεθεί μόνο στα συγκροτούμενα από τακτικούς-κατά κανόνα- δικαστές δικαστήρια, γεγονός το οποίο στην δική σας εγκληματική και παράνομη πράξη εις βάρος μας, κανένα ΑΚΟΜΑ δικαστήριο ΔΕΝ έχει επιληφθεί, προκειμένου να κρίνει επί της ουσίας της υπόθεσης και, τότε, να αποφανθεί εάν θα σας "δικαιώσει". 

2. Αυτό που πραγματικά συνέβη με την υποβληθείσα έγκλησή μας σε ότι αφορά ΜΟΝΟ το σκέλος της συκοφαντικής διά τύπου τελούμενη, είναι ότι η αξιόποινη πράξη σας, με το νομικό χαρακτηριστισκό της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του τύπου, οδηγήθηκε σε παραγραφή, ΟΧΙ επειδή ΔΗΘΕΝ, όπως ψευδώς ισχυρίζεστε, ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ οι δικαστικές αρχές, ούτε επειδή ΔΗΘΕΝ τρενάρεται, όπως ψευδώς, ισχυρίζεστε, επί 23 μήνες με συνεχείς εισαγγελικές απορρίψεις, αλλά αποκλειστικά και μόνο  εξαιτίας του γεγονότος ότι κάποιος ή κάποιοι επί σκοπώ ή πράττοντας τουλάχιστον από βαριά αμέλεια, δεν συμμορφώθηκαν άμεσα με τη διάταξη-εντολή του κ. Εισαγγελέα Εφετών περί επείγουσας προκαταρκτικής και ως εκ τούτου αδιαφόρησαν ή και σκόπευαν την παραγραφή της αξιόποινης πράξης, με αποτέλεσμα ΟΧΙ να δικαιωθείτε επί της ουσίας, αλλά για λόγους καθαρά δικονομικούς και προκλητικά πρωτοφανείς για εμάς, να παραγραφεί το αξιόποινο της πράξης ΜΟΝΟ της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του τύπου, αφού πέρασαν 18 μήνες (!) από την τέλεση της πράξης και κάποιος ή κάποιοι δεν ολοκλήρωσαν, ως όφειλαν, τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης εντός του επιβαλλόμενου ανωτέρω χρονικού διαστήματος. 

3. Το ανωτέρω βέβαια γεγονός ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ επίπτωση έχει επί της ουσίας, αφού ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών, που εσείς ψευδώς επικαλείστε ότι σας δικαίωσε, έχει διατάξει την εισαγωγή της υπόθεσης με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης ενώπιον του ακροατηρίου. Τούτο βέβαια ΔΕΝ προαπαιτεί, ούτε συνεπάγεται όπως πάλι ψευδώς ισχυρίζεστε, την προσφυγή μας κατά της διάταξης που θέτει ΕΝ ΜΕΡΕΙ τη δικογραφία στο αρχείο, αφού ήδη ο κ. Εισαγγελέας έχει διατάξει σύντομα να λογοδοτήσετε ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τα παράνομα, συκοφαντικά, υβριστικά και ψευδή δημοσιεύματά σας, με την κατηγορία της δυσφήμησης εις βάρος του Ναού μας, των Ιερέων που υπηρετούμε σε αυτόν, των μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου, και τελικά των ευσεβεστάτων ενοριτών μας. Ως εκ τούτου η υπόθεση δεν είναι  ΛΗΞΑΣΑ, όπως ψευδώς επικαλείστε. 

Επειδή τα όσα αναφέρετε στο ανωτέρω δημοσίευμά σας είναι ΑΚΡΩΣ ΨΕΥΔΗ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ και μόνο σκοπό έχουν τη δημιουργία ψευδών εις βάρος μας εντυπώσεων και κατά συνέπεια να θίξουν το κύρος του Ιερού Ναού και των υπηρετούντων σε αυτό.

ΕΠΕΙΔΗ σύντομα τελικά θα λογοδοτήσετε ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τις αήθεις, υβριστικές, κακόβουλες και συκοφαντικές επιθέσεις σας εις βάρος μας. 

ΕΠΕΙΔΗ οφείλετε κατά νόμον, να δημοσιεύσετε την παρούσα εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία- πρόσκλησή μας σε συνέχεια του δικού σας ψευδούς δημοσιεύματος με τίτλο: "ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ".

ΕΠΕΙΔΗ τα όρια της ανοχής μας στη συνεχή, λυσσαλέα και παράνομη συμπεριφορά σας εις βάρος  της ενορίας μας, έχουν ήδη ξεπεραστεί, αλλά επιθυμούμε, ως πνευματικοί λειτουργοί, να σας δώσουμε μία ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ευκαιρία για να μετανοήσετε για αυτή την απαράδεκτη και αήθη συμπεριφορά σας απέναντί μας και προκειμένου να πάψετε να γίνεστε ένας δημόσιος υβριστής και συκοφάντης, ειδάλλως θα προσφύγουμε εκ νέου στο τελευταίο καταφύγιο της Πολιτείας μας, ήτοι την Ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου και μόνο να διαφυλάξουμε το κύρος τόσο ημών, όσο, και κυρίως, το διασαλευθέν από τις συνεχείς επιθέσεις σας, κύρος του Ιερού μας Ναού της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

με την επιφλαξη παντός εν γένει δικαιώματός μας 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εκ νέου και

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ εντός 24 ωρών από την επίδοση της παρούσας να δημοσιεύσετε στο διαδικτυακό τόπο που διαχειρίζεστε και στην τοπική εφημερίδα που εκδίδετε την παρούσα εξώδικη δήλωση- διαμαρτυρία-πρόσκλησή μας σε συνέχεια του δικού σας ψευδούς δημοσιεύματος με τίτλο:   "ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ", προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια που εσείς επί σκοπώ συνεχώς διαστρεβλώνετε και παραποιείτε".

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ "Ανεξάτητου Παρατηρητή": Έχουμε υπογραμμίσει τις πάμπολες φορές που μας στολίζει το 'Εκκλησιαστικό Συμβούλιο" με κοσμητικά επίθετα, ώστε να γίνει αντιληπτό ποιος τελικά είναι αυτός που ασκεί "λυσσαλέα και μανιώδη" επίθεση. Μπορούν οι αναγνώστες να διαπιστώσουν τι είδους ύβρεις εξαπολύσαμε και ποια επίθεση σε βάρος του Εκκλησιαστικού συμβουλίου, όταν το μόνο που κάναμε ήταν να το καλούμε να δώσει τόπο στην οργή και να βάλει ένα τέλος στην υπόθεση. Οι άγιοι πατέρες της Εκκλησίας μας όμως, επιθυμούν διακαώς να συρθούμε στο εδώλιο και κατά ένα μέρος προεξοφλούν την απόφαση του Δικαστηρίου, μια και ήδη έχουν έτοιμη την δική τους ετυμηγορία με τους συνεχείς χαρακτηρισμούς τους. Ιδού τι λένε: "...στην δική σας εγκληματική και παράνομη πράξη εις βάρος μας.." 
Μας εγκαλούν για ψεύδη επί σκοπώ και παραπλάνηση των αναγνωστών, την ώρα που όσα αναφέραμε περί παραγραφής του αδικήματος, το παραδέχονται και οι ίδιοι ότι "κάποιος ή κάποιοι επί σκοπώ ή πράττοντας τουλάχιστον από βαριά αμέλεια, δεν συμμορφώθηκαν άμεσα με τη διάταξη-εντολή του κ. Εισαγγελέα Εφετών περί επείγουσας προκαταρκτικής και ως εκ τούτου αδιαφόρησαν ή και σκόπευαν την παραγραφή της αξιόποινης πράξης, με αποτέλεσμα ΟΧΙ να δικαιωθείτε επί της ουσίας, αλλά για λόγους καθαρά δικονομικούς και προκλητικά πρωτοφανείς για εμάς, να παραγραφεί το αξιόποινο της πράξης ΜΟΝΟ της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του τύπου, αφού πέρασαν 18 μήνες (!) από την τέλεση της πράξης και κάποιος ή κάποιοι δεν ολοκλήρωσαν, ως όφειλαν, τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης εντός του επιβαλλόμενου ανωτέρω χρονικού διαστήματος"
Τα υπόλοιπα που αναφέρουν περί εισαγωγής της υπόθεσης στο ακροατήριο παρά το ότι αυτή "παρεγράφη εν μέρει", δεν μπορούμε να διανοηθούμε πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο! Την ώρα που το αδίκημα ετελέσθη διά του τύπου και παραγράφεται λόγω λήξεως της προθεσμίας πώς είναι δυνατόν να απαγγέλλεται κατηγορία επ' ακροατηρίω για "συκοφαντική δυσφήμηση"; Παρεγράφη ή  δεν παρεγράφη τελικά το αδίκημα; Τροποποιήθηκε σε "αδίκημα  εκτός τύπου"; Δεν πειράζει, εάν έτσι είναι, δεν είχαμε σωστή ενημέρωση από την γραμματεία της Εισαγγελίας, δεν ευθυνόμαστε όμως εμείς αλλά η γραμματέας και ούτε βεβαίως είπαμε ψέματα. Εσείς άγιοι πατέρες σπεύσατε να καταλογίσετε δόλο σε μας.
Συνεπώς, όσα αναφέραμε για την ...παραγραφή και για το δικαίωμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου να προσφύγει εκ νέου κατά της απόφασης του Εισαγγελέα, ήταν στοιχεία μας έδωσε η γραμματεία της Εισαγγελίας στο ισόγειο του 16ου κτιρίου της οδού Ευελπίδων. Μας παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες  στο 205 γραφείο, στο οποίο προσερχόμενοι, γινόταν... πανικός από ...ουρά κόσμου. Φύγαμε, έχοντας το γενικό πλάνο περί διαδικασίας αρχειοθέτησης της υπόθεσης! Κανένα ψεύδος από μέρους μας. Μάρτυράς μας ο Θεός ότι τα πράγματα έγιναν έτσι. 
Τα όσα με ...πατρικό και πνευματικό... ενδιαφέρον αναφέρει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, θα τα κρίνει ο κόσμος και ο Θεός, όπως όλους μας άλλωστε. 
Και καλά εμείς να ζητήσουμε συγγνώμη και να μετανοήσουμε. Εσείς, άγιοι Πατέρες, που σπεύδετε να καταδικάσετε πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις; Εσείς, αυτή την αγάπη εκπέμπετε προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της ενορίας; 
Αυτός είναι ο χριστιανικός Λόγος αγάπης που διδάσκετε; 


 

 

1 σχόλιο:

  1. Γιατί μιλάει σε πρώτο πληθυντικό για το πρόσωπό του; Τόσο πολύ την ψώνισε ο τύπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή