Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΣΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ! ΚΑΤΑΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ 25.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ

stournaras2
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΕΥΝΟΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ (ΝΔ)!

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ο Γιάννης Στουρνάρας, ο άνθρωπος που εν ονόματι της κρίσης έχει βάλει στην πρέσα έναν ολόκληρο λαό, ισοπεδώνοντας μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και καταργώντας το κοινωνικό κράτος, καταχρεώνει το δημόσιο, για να κάνει τα ρουσφέτια του σε πολιτικούς του φίλους. Κάνει πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα, για να εξυπηρετήσει τα φιλαράκια του, πρώην βουλευτές! Την ίδια ακριβώς στιγμή που κατακλέβει τον μόχθο λαό, επικαλούμενος την κρίση, ο Γ. Στουρνάρας φεσώνει με χιλιάδες ευρώ μηνιαίως τον κοσμάκη, προκειμένου να ευνοήσει τους κολλητούς του! Τους ανθρώπους του συστήματος.
Για τις...δουλίτσες του ο υπουργός Οικονομικών, χρησιμοποιεί ως «όπλο» τις συγχωνεύσεις των ανά την χώρα ΔΟΥ, οι οποίες υποτίθεται ότι γίνονται για να εξοικονομηθούν χρήματα από τα υπέρογκα ενοίκια που καταβάλλει το δημόσιο για τις εκμισθώσεις των ακινήτων.
Έλα όμως που ιδιοκτήτες ορισμένων από τα ακίνητα που μισθώνει το δημόσιο, ανήκουν σε πρώην βουλευτές-φιλαράκια του Στουρνάρα; Πρώτη σκανδαλώδης περίπτωση ήταν αυτή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Παπαναγιώτου (και κολλητού του Άκη Τσοχατζόπουλου), ο οποίος εκμισθώνει εδώ και χρόνια στο δημόσιο, ακίνητο στην Αγία Παρασκευή, για την στέγαση της τοπικής εφορίας. Με την συγχώνευση της ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής και Χολαργού, αντί να αποφασιστεί το κλείσιμο της πρώτης ΔΟΥ και να συστεγαστεί με την σε ιδιόκτητο κτίριο ΔΟΥ Χολαργού, συνέβη το αντίθετο!!! Ρουσφέτι πρώτου μεγέθους, από τον Στουρνάρα προς το φιλαράκι του Κ. Παπαναγιώτου! Αντί να μπει λουκέτο στην εφορία που επιβάρυνε το δημόσιο με 25.000 ευρώ (περίπου) μηνιαίως, αποφασίστηκε να σφραγιστεί η ιδιόκτητη ΔΟΥ Χολαργού!!! Τελικά, μετά από την αποκάλυψη της εφημερίδος μας και τις αντιδράσεις του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδη, απετράπη το κυοφορούμενο οικονομικό σκάνδαλο.
DOI-PSIXIKOU2
Ο κ. Στουρνάρας όμως, επιχειρεί να κάνει το ίδιο με ένα άλλο φιλαράκι του. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκο Καλτεζιώτη. Φερόμενος ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η ΚΑ' ΔΟΥ Αθηνών, επί της οδού Πανόρμου ο κ. Καλτεζιώτης, εισπράττει μηνιαίως το ποσό των 25.000 ευρώ!!! Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο της ειδικής επιτροπής για τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ, η ΚΑ' εφορία Αθηνών έπρεπε να βάλει λουκέτο και να μεταφερθεί προς συστέγαση με την ΔΟΥ Ψυχικού (πάνω φωτό). Το ενοίκιο εκεί, μετά από μείωση που έκανε οι ιδιοκτήτρια εταιρεία, από τις 30.000 € έπεσε στις 20.000 €.
Ξαφνικά όμως, τα πράγματα ήρθαν πάνω-κάτω. Κάποιο...αόρατο χέρι ανέτρεψε την αρχική απόφαση και αποφασίστηκε να γίνει μόνον διοικητική ενοποίηση αλλά τα κτίρια των ΔΟΥ να συνεχίσουν να μισθώνονται. Το δημόσιο δηλαδή δεν περιστέλλει καμία δαπάνη, αφού θα εξακολουθεί να πληρώνει ενοίκια και για τα δύο κτήρια. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι το κτήριο της ΔΟΥ Ψυχικού είναι και μεγαλύτερο και με φθηνότερο μίσθωμα! Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ θα συνεχίσει να εισπράττει το μηνιαίο μίσθωμα των 25.000 ευρώ!!! Τα κορόϊδα Έλληνες θα πληρώνουν και πάλι από το υστέρημά τους το παχυλό ενοίκιο στον πρώην βουλευτή. Ο κ. Στουρνάρας θα κόβει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά, προνοιακά επιδόματα για να πληρώνονται οι κολλητοί του!!!
Τι αίσχος και το όνειδος σε όλη τους την έκφανση!
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΟΥΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ:
Στις 10/09/2012, η «Ειδική Επιτροπή Επεξεργασίας του Σχεδίου Ενοποιήσεων των ΔΟΥ» υπέβαλε το πρώτο της πόρισμα. Στο πόρισμα αυτό, αφού συνεκτιμήθηκε η καταλληλότητα και το ύψος των μισθωμάτων των κτηρίων που στεγάζουν τη ΔΟΥ Ψυχικού και τη ΔΟΥ ΚΑ΄, αποφασίσθηκε ότι είναι προς το συμφέρον του Δημοσίου να συγχωνευτούν οι δύο αυτές ΔΟΥ και να συστεγαστούν στο κτήριο της ΔΟΥ Ψυχικού.
Κατόπιν αυτού, στις 20/9/2012 εκδόθηκε απόφαση με την οποία, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας της ΔΟΥ ΚΑ΄ από τις 8/10/2012 και η μεταφορά της καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητάς της στη ΔΟΥ Ψυχικού.
miosi-enoikou-doi-psixikou-makeleio
Στις 2/10/2012, οι συνιδιοκτήτες του κτηρίου που στεγάζει τη ΔΟΥ Ψυχικού, με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς να τους το ζητήσει κανείς, πρότειναν να μειωθεί κατά 33% το μίσθωμα που τους καταβάλλει το Δημόσιο για το εν λόγω κτήριο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη συστέγαση της ΔΟΥ Ψυχικού και της ΔΟΥ ΚΑ΄. Σημειωτέον ότι η ΔΟΥ Ψυχικού στεγάζεται σε υπερσύγχρονο κτήριο που ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2004, βάσει των σχεδίων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών.
metaskinisi-arxiki
Παρόλα αυτά η αρχική απόφαση όχι μόνο ουδέποτε εφαρμόστηκε, αλλά (προφανώς κατόπιν αλλαγής της άποψης της αρμόδιας επιτροπής στο δεύτερο πόρισμα που υπέβαλε στις 30/9/2012) εκδόθηκε νέα απόφαση στις 18/10/2012, με την οποία αποφασίστηκε ότι οι δύο ΔΟΥ θα ενοποιηθούν διοικητικά αλλά όχι κτηριακά, και επομένως το Δημόσιο θα συνεχίσει να μισθώνει και τα δύο κτήρια, ενώ θα μπορούσε από τις 8/10/2012 να μισθώνει μόνο το ένα. Έτσι βεβαίως το δημόσιο δεν περιστέλλει καμία δαπάνη, αφού εξακολουθεί να μισθώνει και τα δύο κτήρια.
porisma-last2
Συνοψίζοντας, ενώ αρχικά κρίθηκε ότι είναι προς το συμφέρον του Δημοσίου η συστέγαση της ΔΟΥ Ψυχικού και της ΔΟΥ ΚΑ΄ στο κτήριο της ΔΟΥ Ψυχικού, τελικά και παρά την μείωση 33% που έκανε στο ενοίκιο η ιδιοκτήτρια του κτηρίου της ΔΟΥ Ψυχικού κρίθηκε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να μισθώνονται και τα δύο κτήρια!!! Η αναθεώρηση της αρχικής απόφασης είναι εις βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, και σκανδαλωδώς υπέρ των συμφερόντων του ιδιοκτήτη του κτιρίου που στεγάζει τη ΔΟΥ ΚΑ΄, της οποίας συνεχίζεται η μίσθωση. Αυτό αποδεικνύεται από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο κτηρίων:
ΔΟΥ Ψυχικού: Ωφέλιμη επιφάνεια γραφείων 1265 μ2 , Μηνιαίο μίσθωμα 20.000,00€
ΔΟΥ ΚΑ΄: Ωφέλιμη επιφάνεια γραφείων 900 μ2 , Μηνιαίο μίσθωμα 24.945,00€
Επιπλέον υπάρχουν έγγραφα, μαρτυρίες και στοιχεία που αποδεικνύουν τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που έλαβαν χώρα προκειμένου να ωφεληθεί συγκεκριμένο πρόσωπο, και επιπλέον να εισαχθούν στο πόρισμα παράγραφοι που «νομιμοποιούν» φωτογραφικά τις προτάσεις του και εξυπηρετούν τα συμφέροντά του για τη συνέχιση της μίσθωσης του ακινήτου του, και ενδεχομένως προετοιμάζουν το έδαφος για «φωτογραφικό» διαγωνισμό υπέρ του.
Ως εκ τούτου ανακύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:
• Αληθεύει ότι ο ιδιοκτήτης της ΔΟΥ ΚΑ΄ είναι ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.Καλτεζιώτης;
• Αληθεύει ότι ο εν λόγω ιδιοκτήτης μισθώνει και άλλα ιδιόκτητα κτήριά του στο Δημόσιο, και συγκεκριμένα το κτήριο του ΙΚΑ Πανόρμου;
• Αληθεύσει ότι ο εν λόγω ιδιοκτήτης έχει συνεχή προφορική και έγγραφη επικοινωνία με την επιτροπή για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του;
• Εφόσον από τα αντικειμενικά δεδομένα, τα οποία ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, προκύπτει ευθέως το συμπέρασμα ότι είναι προς το συμφέρον του Δημοσίου να διακόψει αμέσως τη μίσθωση της ΔΟΥ ΚΑ΄ και να τη μεταφέρει στο κτήριο της ΔΟΥ Ψυχικού, το οποίο είναι μεγαλύτερο και έχει χαμηλότερο μίσθωμα, γιατί αποφασίστηκε η συνέχιση της μίσθωσης του κτηρίου της ΔΟΥ ΚΑ';
• Γιατί άλλαξε η αρχική απόφαση, τι μεσολάβησε και ποιος ωφελείται από αυτήν την αλλαγή, το Δημόσιο ή ο ιδιοκτήτης της ΔΟΥ ΚΑ';
• Γιατί το πρώτο πόρισμα της επιτροπής παρατύπως δεν δημοσιεύθηκε στο http://diavgeia.gov.gr/, όπως ορίζει ο νόμος 3861/2010;
• Είναι νόμιμο και ηθικό για μια επιτροπή αξιολόγησης να επικοινωνεί με ιδιώτες ή πολιτικούς, να κουβεντιάζει μαζί τους, να τους παρέχει στοιχεία και πληροφορίες και να λαμβάνει υπόψη της τις απόψεις τους, τις προτάσεις τους και τα συμφέροντά τους προκειμένου να εκδώσει το πόρισμά της;

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου