Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ "ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΝΑΚΗ


"Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Ενεργών Δημοτών Παπάγου-Χολαργού, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου.

Η εκδήλωση είχε κοινωνικό χαρακτήρα και ήταν αφιερωμένη στο τεράστιο και πανανθρώπινο έργο των «Γιατρών του Κόσμου», ενώ τιμήθηκε ο Χολαργιώτης Πρόεδρός τους, κος Νικήτας Κανάκης, από τον τ. Δήμαρχο Χολαργού, κο Δημήτρη Νικολάου.

Περισσότεροι από 600 συμπολίτες μας κατέκλυσαν τα δύο διαζώματα του Αμφιθεάτρου, τις δύο παρακείμενες αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου και τους εξωτερικούς χώρους του Δημαρχείου.




 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αρχιμανδρίτης, πατήρ Συμεών και ο Πρωτοπρεσβύτερος, πατήρ Ιωάννης του Ιερού Ναού της Παναγίας της Φανερωμένης. Ο Πρωτοπρεσβύτερος, πατήρ Πέτρος, του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος. Ο πρώην Υπουργός κος Μάκης Βορίδης, με τη σύζυγό του, ιατρό, κα Δανάη Βορίδη, μέλος των «Γιατρών του Κόσμου». Ο πρώην Υπουργός, κος Ιωάννης Παπαθανασίου. Ο Βουλευτής Επικρατείας και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», κος Ιωάννης Μιχελάκης. Ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κος Βασίλειος Καπερνάρος. Ο πολιτευτής, κος Μπάμπης Καραθάνος. Η πολιτευτής και μέλος των Ενεργών Δημοτών, κα Εύη Φώτου και πολλοί εκπρόσωποι Yπουργών και Βουλευτών.

 Παράλληλα, την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους: ο Περιφερειάρχης Αττικής, κος Ιωάννης Σγουρός. Ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και τ. Δήμαρχος Χαλανδρίου, κος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος. Οι Δήμαρχοι: Κηφισιάς, κος Νικόλαος Χιωτάκης, Χαλανδρίου, κος Γεώργιος Κουράσης, Παλαιού Φαλήρου, κος Διονύσιος Χατζηδάκης. Ο τ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κος Αντώνης Σιδέρης. Ο τ. Δήμαρχος Ύδρας, κος Κωνσταντίνος Αναστόπουλος. Ο τ. Δήμαρχος Ψυχικού, κος Παντελής Χαροκόπος. Ο τ. Δήμαρχος Πικερμίου, κος Ευάγγελος Ξηντάρας. Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Σπάτων, κος Αθανάσιος Μαργέτης. Η πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων και Δήμου Χολαργού, κα Έλλη Ευαγγελίδου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού, κος Γιάννης Διάκος.

Επιπρόσθετα, ξεχώρισαν με την παρουσία τους: ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Παύλος Τούτουζας. Ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ, κος Ιωάννης Πετρόπουλος. Ο νέος Διευθυντής της ΔΟΥ Χολαργού, κος Θεόδωρος Γκλεζάκος. Η Πρόεδρος της Λέσχης Γυναικών Παπάγου-Χολαργού, κα Βίκυ Τσιάκα. Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εστίας, κα Μαίρη Οικονόμου. Η ηθοποιός, κα Τόνια Καζιάνη. Ο Πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης, κος Κυριάκος Κουκουλομάτης και ο Πρόεδρος των Ρουμελιωτών, κος Γιώργος Σπυρόπουλος.

Τέλος, το παρών στις επάλξεις δήλωσε το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων των Ενεργών Δημοτών, ενώ παρόντες ήταν τ. Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι Νομικών Προσώπων και Δημοτικοί Σύμβουλοι του τέως Δήμου Χολαργού, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, διακεκριμένοι συμπολίτες μας από το χώρο της Δικαιοσύνης: Εισαγγελείς, Εφέτες και Αρεοπαγίτες, αλλά και πολλοί Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική ήταν η παρουσία συνεργατών του επιτίμου Δημάρχου, κου Χαράλαμπου Σκούρτη, αλλά και στελεχών της Διοίκησης και της Αντιπολίτευσης του τέως Δήμου Χολαργού από το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Έστειλαν μηνύματα εκτίμησης, διότι, λόγω κωλύματος, δεν ήταν δυνατόν να παρευρεθούν: H Βουλευτής και πρώην Υπουργός, κα Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Υπουργός, κος Πάνος Παναγιωτόπουλος. Η Βουλευτής, κα Σοφία Βούλτεψη. Ο Βουλευτής, κος Αργύρης Ντινόπουλος. Η Βουλευτής, κα Αικατερίνη Παπακώστα. Ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, κος Δ. Τσουκαλάς. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, κος Δ. Καλογερόπουλος. Ο επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κος Αναστάσιος Γκόνης. Ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κος Γ. Σανιδάς. Οι Δήμαρχοι: Περιστερίου, κος Α. Παχατουρίδης, Αμαρουσίου, κος Γ. Πατούλης, Σαρωνικού, κος Πέτρος Φιλίππου, Βριλησσίων, κος Κ. Ιωαννίδης, Γαλατσίου, κος Κ. Τσίρος και Γλυφάδας κος Κ. Κόκκορης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην Ορθοδοξία, οι Άρχοντες Υμνωδοί της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ.κ. Ανδρέας Γκοτσόπουλος και Γεώργιος Χατζηχρόνογλου.

Μετά την απονομή της τιμητικής διάκρισης στο πρόσωπό του, ο Πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου», κος Νικήτας Κανάκης, ευχαρίστησε θερμά τον πρώην Δήμαρχο, κο Δημήτρη Νικολάου, για την τιμητική και συγκινητική αναγνώριση του έργου του και για τη διαχρονική φιλία που τους ενώνει. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο κος Νικολάου ήταν ανέκαθεν δίπλα του, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, όταν φίλοι και άνθρωποι από τον πολιτικό του χώρο, τον είχαν εγκαταλείψει.

Πριν την Κοπή της Πίτας των Ενεργών Δημοτών, ο επικεφαλής της παράταξης, κος Δημήτρης Νικολάου, απηύθυνε στους παρευρισκόμενους τον κάτωθι χαιρετισμό:

«Οι Ενεργοί Δημότες σας ευχαριστούν.

Η παρουσία και η αγάπη σας μας συγκινούν.

Δύο χρόνια μετά την ήττα των δημοτικών εκλογών του 2010, η παράταξη των Ενεργών Δημοτών είναι παρούσα και θα κρατήσει σταθερά και δυναμικά το τιμόνι της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη μας.

Είναι παρούσα, πλαισιωμένη από έμπειρους, ικανούς, δοκιμασμένους ανθρώπους, αλλά, κυρίως, από χρήσιμα και αξιόλογα νέα στελέχη.

Είναι παρούσα με νέα ορμή και αλλαγή νοοτροπίας, απαλλαγμένη από εκείνους που διέκοψαν την πορεία της. Την πορεία των έργων και της κοινωνικής πολιτικής.

Δίνει τη δυνατότητα να δοκιμαστούν νέα πρόσωπα, κυρίως νεαρής ηλικίας και κάνει άνοιγμα προς όλες τις κατευθύνσεις της τοπικής μας κοινότητας.

Για εμάς, ο ενιαίος Δήμος πρέπει να γίνει μία γροθιά. Ο τόπος χρειάζεται ενότητα και ανθρώπους που θα προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους.

Για αυτόν το λόγο, απευθύνουμε προσκλητήριο συνεργασίας σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της περιοχής.

Σήμερα και μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου του 2014, σας διαβεβαιώνω, υπεύθυνα, ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικροτούμε κάθε θετικό για την πόλη μας και αντιμαχόμαστε μόνο τα κακώς κείμενα. Οι Ενεργοί Δημότες πάντοτε απέρριπταν την αναχρονιστική αντιπολιτευτική νοοτροπία του «όχι σε όλα». Για αυτό, εφαρμόζουμε μια δυναμική, αλλά παραγωγική αντιπολίτευση.

Στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή και σε καμιά περίπτωση εκείνη που θα επιθυμούσαμε. Ειδικότερα ο Χολαργός έχει γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Έχουν πληγεί όλοι οι τομείς αρμοδιότητας του Δήμου με πρώτη την καθαριότητα και ακολουθούν ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η κοινωνική πρόνοια, οι Παιδικοί Σταθμοί, το ΚΑΠΗ και σχεδόν όλα όσα είχαν κατασκευάσει, δημιουργήσει, βελτιώσει και κατοχυρώσει οι Ενεργοί Δημότες με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης μας.

Παρόλα αυτά, δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας. Είμαστε εδώ και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να ξαναγίνει ο Χολαργός μας ζωντανός και χαρούμενος, αλλά και ο Παπάγος λαμπρότερος.

Πρωταρχικό στόχο μας αποτελεί η βελτίωση του τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Η θλιβερή εικόνα της ελληνικής καθημερινότητας θα αποτελέσει τον οδηγό για την κατάρτιση του προεκλογικού μας προγράμματος.

Για εμάς, πρώτα από όλα, μετράει ο άνθρωπος. Οι Ενεργοί Δημότες πάντοτε κινούνταν με το βλέμμα στραμμένο στην αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη και το ίδιο θα πράξουν και στο μέλλον.

Δήμος και δημότες δίνουμε όρκο τιμής για ένα καλύτερο αύριο.

Βάσει αυτής της νοοτροπίας, σήμερα προβάλλουμε το έργο των Γιατρών του Κόσμου και τιμούμε για τη δράση του τον Πρόεδρό τους, το φίλο μου κύριο Νικήτα Κανάκη, τον οποίο ευχαριστώ για τη διαχρονικά ειλικρινή φιλία, συνεργασία και εκτίμησή του.

Θέλω από αυτό το βήμα, δημόσια να συγχαρώ την Εκκλησία για το κοινωνικό της έργο και όλες τις ενορίες μας για την καθημερινή, φιλανθρωπική προσφορά τους.

Θέλω επίσης να δώσω συγχαρητήρια στα συστήματα των Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων που με την αφιλοκερδή και εξειδικευμένη δράση τους, συμβάλουν αποτελεσματικά στην ανάδειξη και προώθηση των υψηλών αξιών και ιδανικών της τοπικής μας κοινωνίας.

Σας ευχαριστώ όλους, την καθεμιά και τον καθένα ξεχωριστά που είστε σήμερα εδώ, αλλά και εκείνους που για λόγους υπεράνω των δυνάμεών τους δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν κοντά μας.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, τα ικανά και άξια στελέχη της παράταξής μου που είναι παρόντα στις επάλξεις.

Μέσα από την καρδιά μου, ευχαριστώ τους παρόντες ιερείς, τους υπουργούς, τους βουλευτές και τους συναδέλφους μου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Καλή χρονιά και εύχομαι το2013 να είναι ευλογημένο για όλους μας.»

Εκ του Γραφείου Τύπου των Ενεργών Δημοτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου