Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΞΥΔΗΣ: ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!



Η αλητεία της τρόϊκας και η τυφλή υπακοή της κυβέρνησης, συνεχίζονται!

"ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
(ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 5/22-1-2013)
Μας, ΙΚΑ Χολαργού,mas, ika cholargou
    1.     Σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού, σε δημόσια συνεδρίαση, συζήτησε σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να προβεί στην κατάργηση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Χολαργού.


    2.   Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ξύδης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρώντας ότι η απόφαση αυτή ουδόλως υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και ότι αντιτίθεται στο σκοπό μιας δημόσιας υπηρεσίας, που είναι να εξυπηρετεί τον πολίτη, καλούν τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να επανεξετάσει την απόφαση για την κατάργηση του ΙΚΑ Χολαργού. Σ’ αυτό συνηγορούν οι ακόλουθοι λόγοι:


α) Το ΙΚΑ Χολαργού εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων και συνταξιούχων των Δήμων Παπάγου-Χολαργού, Φιλοθέης-Ψυχικού, του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων (περιοχή Ελληνορώσων), όπως και του Δήμου Χαλανδρίου (Κάτω Χαλάνδρι),


β) Από το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετούνται μεγάλοι δημόσιοι φορείς: δύο υπουργεία (Εθνικής Άμυνας και Μεταφορών), τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας (Σωτηρία, Γενικό Κρατικό, 401 ΓΣΝ και 251 ΓΝΑ) καθώς και δύο μεγάλοι δημόσιοι οργανισμοί (ΕΚΑΒ και ΕΟΦ).


γ)   Από το Τμήμα Συντάξεων εξυπηρετούνται πάνω από 12.000 ασφαλισμένοι, από το Τμήμα Μητρώου 2.500 ασφαλισμένοι μηνιαίως και τέλος το ΙΚΑ Χολαργού ήταν έκτο σε έσοδα τον Ιανουάριο του 2012 σε όλη την Αττική.


δ)  Οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι Παπάγου και Χολαργού θα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο υποκατάστημα στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής, όταν η συγκοινωνία προς αυτό είναι προβληματική έως ανύπαρκτη. Θα είναι δε υποχρεωμένοι οι ασφαλισμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις (τουλάχιστον 600 μέτρων) πεζή.



ε)  Είναι ανεπίτρεπτο να καταργείται ένα υποκατάστημα και να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι της περιοχής προκειμένου να εξοικονομηθεί προσωπικό για να ενισχυθούν με αυτό τα άλλα δύο υποκαταστήματα (Αγ. Παρασκευής και Λεωφ. Αλεξάνδρας) με προσωπικό.


        3.   Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε την ακύρωση της απόφασης κατάργησης του ΙΚΑ Χολαργού και τη συνέχιση της λειτουργίας του στο Χολαργό. Άλλωστε, η συνέχιση της λειτουργίας του στο Χολαργό είναι δυνατή με παράλληλη μείωση των εξόδων λειτουργίας του αφού μπορεί:


α) να παραμείνει στην παρούσα θέση με περιορισμό της λειτουργίας του σε τρείς αντί τέσσερις ορόφους και με ανάλογη μείωση του μισθώματος, 


β) στο υπάρχον κτίριο του ΙΚΑ Χολαργού να λειτουργήσουν τόσο οι υπηρεσίες του ΙΚΑ Χολαργού όσο και του ΕΟΠΥΥ Χολαργού, ώστε να συνεχίσουν την λειτουργία τους και να μην καταργηθούν.


     4.     Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας, τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του Βουλευτές της Β’ Αθήνας και κάθε εμπλεκόμενο φορέα να εμποδίσει την λανθασμένη και άστοχή απόφαση του Δ.Σ. του ΙΚΑ σχετικά με την κατάργηση του ΙΚΑ Χολαργού, όπως και να σταματήσει κάθε σχεδιασμός κατάργησης του ΕΟΠΥΥ Χολαργού. Θα πρέπει όλοι να αγωνιστούμε προκειμένου να μην χάσει η περιοχή μας σημαντικές δομές του κράτους που εξυπηρετούν χιλιάδες συμπολίτες μας.




        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                                               Ο       ΔΗΜΑΡΧΟΣ


        Νικόλαος Κουκής                                                Βασίλειος Ξύδης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου