Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

(VIDEO): ΣΩΡΡΑΣ: ΈΚΑΝΑ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ. ΕΞ’ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΝΕΙ ΑΘΩΡΑΚΙΣΤΗ!

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ!!!


«Υπέπεσαν στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας γιατί ενώ το κράτος έπεφτε, ο κόσμος πείναγε, και άλλοι αυτοκτονούσαν, αυτοί δεν πήρανε τα 600 δις για να σωθεί η χώρα»
«Εάν τα λεφτά  ήταν “αέρας” ή απάτη,  θα μας είχαν κρεμάσει από το Σύνταγμα. Μας έλεγξαν υπηρεσίες στις ΗΠΑ, εδώ γιατί δεν μας ελέγχουν; Δεν θέλουν, γιατί θα πέσει το οικοδόμημά τους»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ
vrachiolidis@yahoo.gr
Μήνυση για εσχάτη προδοσία έχει καταθέσει ο επιχειρηματίας-επενδυτής Αρτέμης Σώρρας σε βάρος όλων των βουλευτών, «γιατί δεν έκαναν το καθήκον τους», τονίζει σε αποκλειστική του συνέντευξη στην «Ελεύθερη Ώρα». «Την ώρα που το κράτος έπεφτε, ο κόσμος πείναγε, και άλλοι αυτοκτονούσαν, αυτοί δεν πήρανε τα 600 δις για να σωθεί η χώρα», επισημαίνει ο κ. Σώρρας ο οποίος όχι μόνο επιμένει ότι διαθέτει το τεράστιο αυτό ποσό αλλά προκαλεί όλες τις υπηρεσίες της χώρας να έρθουν και να τον ελέγξουν εάν παρανομεί. Συνεχίζει δε και με πειθώ υπογραμμίζει ότι εάν  ήταν παράνομος θα τον είχαν κρεμάσει από το Σύνταγμα. «Εδώ, σε συλλαμβάνουν για ένα  πλαστό χαρτονόμισμα, είναι δυνατόν να κυκλοφορούσαμε εμείς ελεύθεροι εάν είχαμε 600 δις, προϊόν απάτης;», αναρωτιέται με νόημα ο Αρτέμης Σώρρας. Όχι μόνο αποκαλεί «προσκυνημένους» τους Έλληνες βουλευτές, όχι μόνο τους προειδοποιεί να φέρουν το θέμα των 600 δις στο Κοινοβούλιο, αλλά δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα υπέρ της σωτηρίας της Πατρίδας, υποσχόμενος ότι έχει πολλούς άσσους στα μανίκια του. «Το ότι δεν βλέπετε τους άσους, αλλοίμονο, εάν τους βλέπατε, τότε δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε! Θ’ αφήσω ποτέ τα χαρτιά μου να τα δείτε; Κάποια στιγμή θα δείτε πράγματα που δεν τα φαντάζεστε», τονίζει με αυτοπεποίθηση. Η συνέντευξη τσακίζει κόκκαλα!

Κύριε Σώρρα, εμφανιστήκατε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα, λέγοντας που διαθέτετε, έχετε ήδη διαθέσει σε λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, 600 δις δολάρια για την εξαγορά του δημόσιου χρέους της χώρας μας. Το πρώτο διάστημα δημιουργήθηκε έντονος θόρυβος και πολλοί ήταν εκείνοι που εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην προσφορά σας  κ. Σώρρα.  Από ένα σημείο όμως και μετά καταλάγιασε αυτή η ελπίδα. 

Σώρρας: Δεν έχετε δίκιο, δεν καταλάγιασε ποτέ. Ίσα-ίσα που αυτό παίρνει σάρκα και οστά. Περιμέναμε τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, δεν θα δεχόταν ποτέ να πάρει τα ομόλογα. Αποτέλεσμα ήταν ότι μπήκαμε σε μια άλλη λογική, έχουν γίνει από μέρους μας κινήσεις και με τις μηνύσεις μας και στο νομικό και στο θεσμικό κομμάτι αλλά και στο λαϊκό κομμάτι. Ο κόσμος έχει αρχίσει και καταλαβαίνει, παλεύοντας σε αδιέξοδες συνθήκες με τους προδότες, τους προβοκάτορες, ακόμη και με τους αμφισβητίες…

Συγγνώμη που σας διακόπτω. Ο κόσμος τελικά έχει καταλάβει τι είναι αυτό που κομίζετε ή μήπως από ένα σημείο και μετά επικράτησε μια θολούρα;

Σώρρας: Υπήρξε ένα σχέδιο να… γκρεμιστεί πριν ακόμα ..γεννηθεί το παιδί, γιατί αν γεννιόταν θα είχαν πάρα πολλά προβλήματα. Ακούστε, εμείς δεν ζητήσαμε να πάρουμε κάτι, δώσαμε. Αυτή η πρόταση είναι αρκετά μεγάλη, έχει και την ανάπτυξη, ζήτησε όμως να γίνει μια διαλεύκανση. 

Η οποία διαλεύκανση, δεν έγινε. Αδιαφόρησε δηλαδή το σύνολο της κυβέρνησης. 

Σώρρας: Γιατί ήταν ένα μεγάλο κομμάτι, οι όροι. Φαντάζεστε εάν ερχόμουν κι έλεγα, «θέλω να δώσω 600 δις στην κυβέρνηση και να τα διαχειριστεί η κυβέρνηση, σήμερα θα είχα θεοποιηθεί. 

Ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο σας απαξιώσανε; Δεν πιστεύανε ότι εσείς έχετε στην πραγματικότητα αυτό το ποσό. 

Σώρρας: Δεν νομίζω ότι με απαξίωσε κανείς. Ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε κανείς. Δεν απαξιώθηκα εγώ από κανένα. Μπήκανε κάποιοι μηχανισμοί που έπρεπε να μπούνε. Είδαμε όμως πολύ περίεργα πράγματα. Είδαμε μια αντιπολίτευση να μη λειτουργεί. Η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι πολύ συγκεκριμένη: είναι η προστασία του πολιτεύματος. Ακόμη και αυτό, το είδαμε να παραλύει. Δεν είδαμε την αντιπολίτευση να κάνει το αυτονόητο: μια επερώτηση. Είτε σαν αρχηγός κόμματος είτε σαν βουλευτές.  Ακόμη και από ανεξάρτητους, απ’ όλους αυτούς τους ωραίους ανεξάρτητους που αποστασιοποιήθηκαν από το σύστημα και το δικάζανε, κανείς δεν έκανε μια επερώτηση. 

Εσείς περιμένατε αυτή τη συνολική απαξίωση της προσπάθειάς σας από όλο το πολιτικό σύστημα; 

Σώρρας: Περιμέναμε και χειρότερα πράγματα. Εγώ θ’ αναρωτηθώ εάν αυτό το μοντέλο, όπως πάει, το οποίο είναι χτισμένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μπορεί να προκόψει. 

«ΟΙ ΟΡΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ  ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ. ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ»

Εννοείτε το μοντέλο που έχει εγκαθιδρύσει το πολιτικό σύστημα.

Σώρρας: Το πολιτικό σύστημα είναι μια κομματοκρατία. Γίνεται μια διαμάχη μεταξύ κομμάτων και όχι για την Ελλάδα. Ας θυμηθούμε τα χρόνια της έντονης κόντρας ΠΑΣΟΚ με ΝΔ. Δεν θυμάμαι κάποτε να έκανε το ένα κόμμα ή το άλλο, αυτό που είχε στο πρόγραμμά του. Άρα, ζητούν από τον λαό να τους αναχρηματοδοτήσει το project. Τα λεφτά ουσιαστικά είναι του λαού. Δυστυχώς όμως αυτό το έχουν ξεχάσει και οι Έλληνες και οι κυβερνώντες. Το κράτος αυτό είναι δικό μας, είναι του Έλληνα, δεν είναι της κυβέρνησης. Οι κυβερνώντες είναι απλοί διαχειριστές. Σε ό,τι αφορά στο δικό μου κομμάτι: αν υποθέσουμε ότι δεν είναι μόνον ο Σώρρας αλλά υπάρχουν άλλοι πέντε σαν κι εμένα, το κράτος πρέπει να αξιολογήσει τις πέντε προτάσεις. Την μια να την απορρίψει γιατί είναι ακριβή, την άλλη, ας πούμε, γιατί δεν βολεύουν οι όροι του Μνημονίου. Θα έπρεπε να πάρουν το Μνημόνιο που εγώ το λέω σύμβαση και να πούνε: «Μας δίνετε 600 δις δολάρια. Να εξετάσουμε τη πρότασή σας αλλά και τους όρους». Και θα δούνε ότι εκεί μέσα δεν υπάρχουν όροι να δεσμεύουν ούτε το κοινωνικό, ούτε ο εκπαιδευτικό ούτε το πολιτιστικό ούτε τίποτε, αφήνοντας τη χώρα και το πολιτικό σύστημα να επιλέξουν ελεύθερα. Άρα εγώ δεν έχω καμία σχέση με το Μνημόνιο της τρόικας.

Για ποιο λόγο όλο το πολιτικό σύστημα σας απορρίπτει; Γιατί δεν έρχεται να συνομιλήσει μαζί σας; Είναι όλοι υποταγμένοι στο Μνημόνιο της τρόικας;

Σώρρας: Θεωρώ ότι όλοι τους είναι προσκυνημένοι. Και όχι τώρα. Εδώ και πολλά χρόνια. Όλη η δομή που δημιουργήθηκαν τα κόμματα. Θυμηθείτε πώς δημιουργήθηκε το ΚΚΕ και από ποιον. Θυμηθείτε πώς δημιουργήθηκε το ΠΑΣΟΚ, τι συμφέροντα εξυπηρετούσε. Θυμηθείτε τη ΝΔ. Όλα τα κόμματα, είχαν κάποια σκοπιμότητα. Ακόμη και την αντίδραση της Ελλάδας, κάποιοι μπόρεσαν να την «κλειδώσουν». Άρα λοιπόν μένει μια Ελλάδα αθωράκιστη. Ο βουλευτής από την Αχαΐα ή από οπουδήποτε, δεν έχει φωνή. Υπάρχει μια φεουδαρχική κομματοκρατία, οπότε εάν ο βουλευτής μου διαφωνήσει με έναν νόμο, ένα νομοσχέδιο και πει «όχι», τον διαγράφει το κόμμα εάν δεν συμμορφωθεί. Και αυτό το… λέτε δημοκρατία; Εγώ δεν το λέω δημοκρατία!

Εάν λοιπόν όλοι είναι προσκυνημένοι, εάν το πολιτικό σύστημα είναι προσκυνημένο, όπως το είπατε προηγουμένως, τι κάνετε; Εσείς απευθύνεστε στο πολιτικό σύστημα.

Σώρρας: Είναι θεσμικό κομμάτι, έπρεπε να απευθυνθώ εκεί σύμφωνα με το νόμο.

Εκ προοιμίου όμως το θεωρείται σάπιο το πολιτικό σύστημα. Ζητάτε λοιπόν την ανατροπή του;

Σώρρας: Όχι, ζητάω τη διόρθωσή του. Τα «πιστεύω» που έχω για το πολιτικό σύστημα, πηγάζουν από τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά του. Γι’ αυτό άλλωστε έκανα εναντίον του και τη μήνυση εσχάτης προδοσίας, απιστίας και παράβασης καθήκοντος. 

«ΕΚΑΝΑ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΒΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ»
Σε ποιους την κάνατε την μήνυση;

Σώρρας: Σε όλη τη Βουλή. Εάν ένα κόμμα έφερνε με επερώτηση το θέμα μου στη Βουλή, θα το εξαιρούσα και θα έκανα μήνυση στα υπόλοιπα κόμματα. Τη στιγμή όμως που όλα τα κόμματα έχουν πάρει φάκελο, πήραν εξώδικο, πήραν τα πάντα. Πήραν όλοι οι αρχηγοί κομμάτων, έχω ενημερώσει όλους τους βουλευτές, έχω ενημερώσει τον Άρειο Πάγο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προσέξτε. Έχω ενημερώσει ακόμη και την Ενωμένη Ευρώπη, σεβόμενος και τον θεσμικό ρόλο της Ευρώπης. Και αυτό γιατί δεν ήθελα να παρανομήσουμε σε κανένα του φορέα που υφίσταται. Ο φορέας λοιπόν πρέπει να λειτουργήσει, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει. Από την ώρα λοιπόν που κανένας βουλευτής δεν έκανε το αυτονόητο, αυτό που έχει ορκιστεί να κάνει, κατέθεσα μήνυση σε όλους.  

Έτσι όπως το καταλαβαίνω, είσθε ένας απέναντι σε όλους τους βουλευτές. 

Σώρρας: Όχι μόνο έτσι όπως το βλέπετε. Δεν είναι μόνον αυτοί που βλέπετε, είναι και αυτοί που δεν βλέπετε. Ναι, είμαι απέναντι σε όλους, είμαι απέναντι σε  οποιονδήποτε είναι ενάντια στην Πατρίδα μου, είναι ενάντια στην ελευθερία, στη Δημοκρατία, στα κόκκαλα των προγόνων μου και σε ό,τι ελεύθερο υπάρχει.

Κάνατε μήνυση. Εκτός από σας έχουν κάνει και κάποιοι άλλοι. Θυμάμαι πρόχειρα, τον κ. Δημήτρη Αντωνίου, τον γιατρό που έκανε μήνυση για εσχάτη προδοσία. Αυτές όμως οι μηνύσεις πάνε στις καλένδες, είναι χρονοβόρες. Θα έχει λοιπόν κάποιο αποτέλεσμα η προσπάθειά σας ή όπως λειτουργεί το σύστημα θα τις βάλει στο συρτάρι όπως έκανε και ο κ. Παπακωνσταντίνου με το στικάκι; Θα μείνει δηλ. η μήνυσή σας στο συρτάρι και τελειώσαμε;

Σώρρας: Γι’ αυτό θα μπορούσε να απαντήσει ένα δικαστής, ένας αρεοπαγίτης. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει καλά τη δουλειά της και θα την κάνει, αλλά εάν θέλετε την άποψή μου αν και δεν είμαι δικαστής, οι νόμοι ισχύουν για όλους. Πώς πάνε όλοι οι πολίτες στη φυλακή, έτσι θα πάνε και οι βουλευτές ή υπουργοί. Ποιος το παίζει μικρός θεός; Όσα γίνονται είναι άνομα αλλά κανένας δεν είναι παραπάνω από το νόμο. Ας το σεβαστούμε κι ας σεβαστούμε και τη Δικαιοσύνη μας. Οι μηνύσεις που έχουν γίνει, είναι για το αν καταπατούν το Σύνταγμα ή αν εκτελείται το Σύνταγμα σωστά. Η δική μου μήνυση έχει γίνει μόνο για τα 600 δις που δεν τα πήρανε ενώ το κράτος έπεφτε, ενώ ο κόσμος πείναγε, ενώ ο κόσμος αυτοκτονούσε, αυτοί δεν πήρανε τα χρήματα για να σωθεί η χώρα και να μπει ο κόσμος σε μια τάξη. Η Βουλή, το ανώτατο όργανο του κράτους δεν εκτέλεσε διαδικασία. Εφόσον όλη η Βουλή είναι σε μήνυση κι εφόσον όλοι οι βουλευτές έχουν ασυλία, πώς ο ανακριτής θα στείλει το πόρισμα στον Πρόεδρο της Βουλής για να βγάλουν την ασυλία; 

Άρα, μόνος σας μας λέτε ότι αυτά δεν έχουν πολλές προϋποθέσεις να προχωρήσουν.

Σώρρας: Αυτό λέω εγώ; Για σκεφτείτε λίγο. Το Σύνταγμα όπως δομήθηκε, δεν έχει αντιμετωπίσει προηγούμενο. Δεν υπάρχει προηγούμενη νομολογία επ’ αυτού. Το Σύνταγμα δεν έχει προβλέψει κάτι τέτοιο.

Η τακτική όμως που χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να έχει και κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες. Αυτή τη στιγμή, όταν εμφανίζεστε ένας απέναντι σε όλους τι αποτελέσματα μπορεί να έχει η προσπάθειά σας ώστε να έχει αίσιο τέλος για τον ελληνικό λαό;  

Σώρρας: Έχουμε τις ασφαλιστικές δικλείδες εκείνες οι οποίες είναι ικανές για να φτάσουμε μέχρις εδώ αλλά και να φτάσουμε και παραπέρα. Δεν μπορούμε να τις βγάλουμε προς τα έξω, δεν γράφουμε βιβλίο, δεν είμαστε συγγραφείς, δεν πουλάμε τίποτε. 

«Ας μην ανησυχεί ο λαός. Έχω και άσσους στο μανίκι μου. Κάποια στιγμή θα δείτε πράγματα που θα τρίβετε τα μάτια σας»
Ίσως να μην έγινα κατανοητός. Η στρατηγική σας, η μεθόδευση που έχετε εκπονήσει για να έχει καλό τέλος, μήπως δεν είχε και “plan B”, όρος που είναι ευρέως γνωστός το τελευταίο διάστημα. 

Σώρρας: Σε κάποια εκπομπή  είπα εάν δεν έχω τέσσερις άσους δεν κάθομαι να παίξω χαρτιά.  Είμαι πολύ κατανοητός. Το ότι δεν τους βλέπετε τους άσους, αλλοίμονο, εάν τους βλέπατε, τότε δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε! Θ’ αφήσω ποτέ τα χαρτιά μου να τα δείτε; Κάποια στιγμή θα δείτε πράγματα που δεν τα φαντάζεστε! 

Επειδή ο ελληνικός λαός αγωνιά και θέλει να μάθει και θέλει αυτά τα 600 δις που λέτε ότι έχετε…

Σώρρας: Για ποιον αγωνιά, για μένα;

Για την Πατρίδα του και την οικογένειά του.

Σώρρας: Και τι άλλο θα έπρεπε να κάνει; Ακούστε. Τα 600 δις δεν είναι στα χέρια του Σώρρα, ο Σώρρας τα έδωσε. Βρίσκονται στον ελληνικό λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η Ελληνική Δημοκρατία είναι το ελληνικό κράτος με τους Έλληνες, δεν είναι ούτε η κυβέρνηση αυτή ούτε αυτή που θα έρθει. Ελληνική Δημοκρατία είναι όλος ο ελληνικός πληθυσμός.

Κατά συνέπεια εσείς δεν απευθύνεστε μόνο στο πολιτικό σύστημα αλλά σε όλον τον ελληνικό λαό, άρα η προσπάθειά σας για να έχει αίσιο αποτέλεσμα πώς θα μπορούσε ο ελληνικός λαός να απευθυνθεί στον λογαριασμό που λέτε ότι τα ’χετε βάλει;

Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στο λογαριασμό, όπως επίσης έχουν έννομο συμφέρον στη μήνυση που κατέθεσα. Γιατί η μήνυση που κατέθεσα είναι για τα 600 δις του ελληνικού λογαριασμού. Για να πάρω εγώ τα χρήματα αυτά πίσω, σε περίπτωση που η Ελλάδα βρει από αλλού χρήματα και το πολιτικό σύστημα, θα πρέπει οι συνέλληνες να μου δώσουν την άδεια για να τα πάρω. Αλλιώς δεν μπορώ να τα πάρω. Κάποια στιγμή τέθηκε ένα θέμα: «Ποιος σας είπε  κ. Σώρρα  να μας βάλετε τα χρήματα;». Του απάντησα λοιπόν, μπορείτε να μου κάνετε μήνυση γιατί σας τα ’βαλα. Σε βλέπω να πνίγεσαι και σε βγάζω από την θάλασσα και μου λες «γιατί με βγάζεις». Δεν ξέρω αν έχω το δικαίωμα να σε ξαναρίξω μέσα. 

 «Βάλαμε τόκο 0,5% λόγω Αγγλικού Δικαίου. Αν το δίναμε άτοκο θα εθεωρείτο δωρεά και θα το παίρνανε, Τα λεφτά θα χάνονταν»
Νομίζω ότι ένας από τους όρους που βάζετε, είναι αλλαγή του Συντάγματος. 

Σώρρας: Όχι, κάπου αλλού το ακούσατε, όχι εμείς πάντως. Ο όρος που ζητήσαμε, είναι ο έλεγχος του κράτους. Ή μήπως δεν έχω το δικαίωμα, όταν σου δίνω 600 δις να μάθω τι χρωστάς; Και μετά, θα πρέπει να δούμε πώς αυτά τα λεφτά που σου δίνω, κάποια στιγμή θα τα πάρουμε πίσω χωρίς να τα χάσουμε. Το 0,5% τόκο που βάλαμε δεν έχει να κάνει με τόκο για την Ελλάδα, στην Ελλάδα δεν θα βάζαμε ποτέ τόκο, αλλά το κάναμε λόγω αγγλικού δικαίου. Το άτοκο δάνειο σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, και στην Αμερική ισχύει αυτό, θεωρείται δωρεά, οπότε μπορεί να στο πάρει. Αυτοί κοιτάζουν πού θα κάνουμε ένα μικρό λάθος για να μας μπλοκάρουν τα χρήματα ή τη διαδικασία. Στην Ελλάδα λοιπόν, δίνουμε δάνειο για 100 χρόνια με 0,5% ενώ στην Κύπρο προσφέρουμε 50 δις άτοκα για 100 χρόνια. 

Στην Κύπρο γιατί είναι άτοκο;

Σώρρας: Γιατί δεν έχει Μνημόνιο. Πολεμάμε να μην μπει. Είμαστε οι μόνοι στον πλανήτη που κοντράραμε το ΔΝΤ. 

Πώς κοντράρατε το ΔΝΤ;

Σώρρας: Τις «προσφορές» που δίνει το ΔΝΤ, είναι για να σφάξει μια χώρα και να διώξει τον κόσμο, με επιτόκιο και Μνημόνιο που διαλύουν τα πάντα.   Το ΔΝΤ λοιπόν έδινε 11 δις και μετά 15 δις. Ήρθαμε λοιπόν εμείς και για να βγάλουμε την Κύπρο από το ΔΝΤ και τα μνημόνια, προσφέραμε 50 δις άτοκα για 100 χρόνια. Το ΔΝΤ μετά από αυτό συμμαζεύτηκε και τώρα μιλάει για 30 δις στην Κύπρο, υπερβαίνοντας τα όριά του, με 2% επιτόκιο και 109 χρόνια χάρη, οι δόσεις δηλ. να πληρώνονται μετά την δεκαετία. Ακόμη και αυτό, που είναι πολύ χειρότερο από το δικό μας δάνειο, το ΔΝΤ δεν θα συμμορφωνόταν ποτέ εάν δεν ήμασταν εκεί.  

«Μέχρι χθες ο λαός αγανακτισμένος κατέβαινε στο σύνταγμα χωρίς να έχει λύση. Σήμερα έχει»
Πώς βλέπετε τις εξελίξεις να προδιαγράφονται από ‘δω και πέρα; Αισιοδοξείτε ότι αυτά τα 600 δις μπορεί να δοθούν για τη σωτηρία της χώρας; 

Σώρρας: Δεν αισιοδοξώ, έχω ξεπεράσει αυτό το κομμάτι. Έχω σιγουριά. Τα 600 δις δολάρια είναι εδώ και φαίνονται. Το ότι δεν θέλουν κάποιοι να μην φαίνονται. Ο λαός είναι σκεπτόμενος και είμαι ευχαριστημένος από τις εξελίξεις. Μέχρι χθες δεν είχε ένα σκαλοπάτι, δεν είχε μία λύση. Έβγαινε στο Σύνταγμα, έκανε πορείες, διαμαρτυρόταν αλλά δεν υπήρχε λύση. Σήμερα υπάρχει λύση. 

«ΕΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΗΤΑΝ “ΑΕΡΑΣ”  Ή ΑΠΑΤΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΜΑΣ ΕΛΕΓΞΑΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ;»  
Αυτοί που θέλουν να σας απαξιώσουν, λένε ότι δεν τα έχετε τα λεφτά αυτά. Λένε ότι είναι «αέρας», δεν είναι καν ομόλογα.

Σώρρας: Δεν έχει σημασία τι λέω εγώ, αλλά τι λένε οι υπηρεσίες. Μίλησα για 600 δις δολάρια. Και δεν μίλησα για Γουατεμάλα ή Βολιβία. Είπα για Αμερική. Δεν μπορώ να απευθυνθώ στον κάθε ανθρωπάκο και τις ανοησίες που λέει ότι «δεν τα ’χει τα λεφτά». Του απαντάω με τις υπηρεσίες που πληρώνει. Πληρώνει την ΕΥΠ και 15 άλλες υπηρεσίες. Ή μήπως καταργήθηκαν αυτές οι υπηρεσίες κι έρχεται κάποιος από το πουθενά να μου πει «who are you Mr Sorras?».

Επιτρέψτε μου να επιμείνω. Αυτή η αμφισβήτηση που υπάρχει από το πολιτικό σύστημα προς το πρόσωπό σας, έχει πείσει κάποιους από τους Έλληνες, που λένε ότι δεν έχετε τα χρήματα και είναι «αέρας».

Εάν ήταν «αέρας» θα ήμασταν φυλακή και δεν θα κάναμε συνέντευξη εδώ. Θα είχαμε φάει πολύ ξύλο και θα μας είχαν κρεμάσει από τον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ. Μην συζητάμε σε αυτό το επίπεδο γιατί το ρίχνουμε και δεν κάνει να πέσει το επίπεδο, γιατί δίνουμε τροφή στους προδότες, τους προσκυνημένους, στους ρουφιάνους και τους προβοκάτορες. Πάρε κ. Βραχιολίδη ένα χιλιάρικο ψεύτικο από έναν φίλο σου και τράβα οπουδήποτε. Θα έχεις πρόβλημα, θα σε πιάσουν.  

Τα ρωτάω αυτά, γιατί υπάρχουν και οι άπιστοι Θωμάδες. 

Σώρρας: Δεν μ’  ενδιαφέρουν οι άπιστοι Θωμάδες. Εάν στους «12 αποστόλους» υπάρχει ένας άπιστος, προχωράω με τους άλλους 11.

Πώς αποκτήθηκαν τα 600 δις δολάρια;

Σώρρας: Δεν σ’ ενδιαφέρει. Μην μπαίνεις καθόλου σε αυτή τη λογική.

Αν κάποιος μου φέρει 600 δις, μου κάνει δωρεά 600 δις, θέλω να μάθω από πού προέρχονται. Διότι αν είναι από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή από ναρκωτικά, δεν θα τα πάρω.

 Σώρρας: Από ξέπλυμα είναι τα χρήματα, τι θα τα κάνεις; 

Δεν θα τα’ αγγίξω. 

Σώρρας: Αλλά εσύ ποιος είσαι; Υπηρεσία; Ή μήπως το κράτος είναι διαλυμένο και περιμένουμε από το δημοσιογράφο ή τους αδαείς πολίτες να μας πουν από πού προέρχονται τα λεφτά μου; Δεν υπάρχουν υπηρεσίες εδώ να μας… δέσουν αφού κοιτάνε πώς να μας δέσουν; Ε; Αν αυτό που λες, ισχύει, πού είναι το  κράτος να έρθει να μας ελέγξει; Μπορεί άνετα οι μηχανισμοί του κράτους να έρθουν, να ελέγξουν τη διαδικασία. Εάν πάνω στη διαδικασία υπάρξει κάτι μεμπτό, τότε πέφτει το οικοδόμημα, και θα δούμε αν θα πέσει.  Δεν θέλουν όμως. Εάν θέλανε, θα το είχανε κάνει! Εμείς δηλαδή τι είμαστε; Είμαστε αυτοί που θέλουν να πάνε φυλακή; Είμαστε αυτοί που θέλουν να κοροϊδέψουνε και μας έχουν ακόμα εδώ;


«Τα ομόλογα δεν προέρχονται από την Τράπεζα της Ανατολής»
Το ποσό αυτό μήπως προέρχεται από τα ομόλογα της Ανατολής;

Σώρρας: Καμία σχέση!

Κατέχετε και τα ομόλογα της Ανατολής;

Βεβαίως.

Και αυτά, είναι ανεξάρτητα από τα 600 δις;

Σώρρας: Βεβαίως. Δεν έχουν καμία σχέση της Ανατολής με τα 600 δις, άλλωστε το θέμα των ομολόγων της Ανατολής δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Και μάλιστα βρίσκεται σε ένα πολύ μυστήριο δρόμο.

«Καμμένε κάνε το καθήκον σου και φέρε τη διαδικασία στη Βουλή γιατί σε λίγο θα τρίβεις τα μάτια σου με τις εξελίξεις»
Ο κ. Καμμένος, σας είχε προκαλέσει λέγοντας να αγοράσετε ομόλογα 10 εκατομμυρίων ευρώ για να αποδείξετε ότι έχετε τα χρήματα και δεν είναι απάτη αυτά που υπόσχεστε.

Σώρρας: Άλλος μου λέει να αγοράσω ή να φτιάξω καμιά 10αριά ιδρύματα, άλλος μου λέει να φέρω καμιά 50αριά νταλίκες μακαρόνια. Με τον Πάνο έχω μιλήσει και προσωπικά κι ενώ στην αρχή μου άρεσε που βγήκε στην Βουλή κι έλεγε «οι Ροτσάϊλντ καταστρέψανε τη χώρα, είστε όλοι πουλημένοι», τώρα έχει καταλαγιάσει, παρά μου κάνει πρόταση να αγοράσω 10 εκατομμύρια ομόλογα! Από ποια ομόλογα; Αυτά που είναι «σκουπίδια»; Σε ποια αξία; Των σκουπιδιών ή την πραγματική; Γιατί 10 εκατομμύρια ομόλογα τα’ αγοράζει; 100 χιλιάρικα σήμερα. Ο Πάνος δεν μπορεί να μου πει τι θα κάνω. Θα τον ήθελα πιο υπεύθυνο . Θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει επερώτηση. Στην επόμενη που θα κάνει κάτι παρόμοιο ο Καμμένος, θ’ ακούσει από μένα πράγματα που δεν θα θέλει να τα’ ακούσει. Σας κάνω δήλωση σήμερα: «Καμμένε, μη μου λες τι ν’ αγοράσω. Κάνε εσύ το αυτονόητα, κάνε την επερώτηση στη βουλή για τα 600 δις κι άσε τι θ’ αγοράσω εγώ. Θα υπάρξουν εξελίξεις μετά που θα τρίβεις τα μάτια σου. Το αν δεν έχω και δεν έχω είναι δικιά μου δουλειά». 

Είστε από την Αχαΐα. Η οικονομική σας επιφάνεια έχει βοηθήσει τον νομό; 

Σώρρας: Όχι. Τι βοήθεια να δώσω; Εσείς φανταστήκατε ότι ο Σώρρας ‘έχει λεφτά για πέταμα; Αυτά τα λεφτά που έχει ο Σώρρας, είναι όπλα. Δεν πιστεύω στην φιλανθρωπία. Ένα πολύ μεγάλο μέρος της φιλανθρωπίας κάνει πολύ κακό στον κόσμο, δημιουργεί επαίτες. Δεν είμαι φιλάνθρωπος. 

«Δεν είμαι φιλάνθρωπος. Είμαι εδώ για πόλεμο υπέρ της Ελλάδος»
Ο ελληνικός λαός πένεται. Ένας Έλληνας πολίτης προστρέχει σε σας και ζητεί βοήθεια. Θα του την δώσετε; Λέτε, όχι!

Σώρρας: Δεν με καταλάβατε και επαναλαμβάνω. Δεν είμαι εδώ για φιλανθρωπία, είμαι εδώ για πόλεμο. Μόλις τελειώσουμε με τον πόλεμο, τότε να συζητήσουμε για φιλανθρωπίες. Δεν υπάρχουν φιλάνθρωποι πουθενά στην Ελλάδα, πουθενά στον κόσμο. Οι μεγάλες φιλανθρωπικές εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικές, γιατί τις έχουν οι ίδιοι που καταστρέφουν τον πλανήτη.

Φιλανθρωπικό έργο,  κάνει και η Εκκλησία.

Σώρρας: Με ποια λεφτά; Τα δικά της ή τα δικά σου; 

Με τα λεφτά του κόσμου. 

Σώρρας: Α, μπράβο. Τα λεφτά της Εκκλησίας είναι όλου του κόσμου τα λεφτά. Δεν παράγει η ίδια τίποτα για να δημιουργεί κέρδος…

«Δεν πιστεύω στα κόμματα. Αυτά διαίρεσαν την Ελλάδα και τα σπίτια μας»
Κλείνοντας αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση, θα ήθελα κύριε Σώρρα να κάνετε τον επίλογο, απευθύνοντας ένα μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα και τον λαό.

Σώρρας: Το πολιτικό σύστημα είναι μπλοκαρισμένο. Εγώ δεν θα κάνω πίσω σε καμιά περίπτωση. Και δεν έχω λόγους να το κάνω. Το πολιτικό σύστημα να έρθει να δει τι κάνω, ποιος είμαι και τι έχω. Και είναι εύκολο να το βρουν, το ότι όμως δεν ακουμπάνε, είναι γιατί η επόμενη μέρα δεν είναι δικιά τους. Έχω δηλώσει ότι δεν έχω κόμμα, δόγμα και χρώμα. Τη λέξη «κόμμα» τη θεωρώ καταραμένη, διαιρεί και εξαιτίας των κομμάτων η κοινωνία μας είναι κομματιασμένη. Τα κόμματα διαιρέσανε τα σπίτια μας. Το σπίτι μας είναι η Ελλάδα και τη διαιρέσανε. Βλέπαμε τον πατέρα μας με τον πατέρα του φίλου μας να τσακώνονται για το πολιτικό κομμάτι. Είδαμε στα χωριά να υπάρχουν τρία καφενεία: ένα ΠΑΣΟΚ ένα ΝΔ κι ένα ΚΚΕ. Διχάσαμε σπίτια, κοινωνίες, διχάσαμε την Ελλάδα. Φτάσαμε σ’ ένα σημείο που τα χάσαμε όλα. Το πολιτισμό μας; Που είναι σαν να μην υπάρχει. Τη χώρα μας; Είναι σαν να μην υπάρχει. Γιατί ρε παιδιά; Τελικά πήραμε 500 δις δάνεια! Τι τα κάναμε; Δρόμους δεν έχουμε, τίποτε καινούργιο δεν έχουμε, ποιότητα ζωής δεν έχουμε. Άμα χρωστάγαμε 500 δις τι τα κάναμε; Πού πήγανε;

Τα φορτώσανε με τόκους…

Σώρρας: Μήπως τελικά δεν μας τα δώσανε ποτέ; Ή αν τα δώσανε κάπου αλλού πήγανε. Να τα δούμε λοιπόν. Μπορούμε να ξεχρεώσουμε τη χώρα και να τη φτιάξουμε από την αρχή. Εμένα είναι καθήκον μου αυτό που κάνω και μην με ξαναπεί κανείς ευεργέτη. Είναι καθήκον και αποστολή μου να κάνω αυτό που κάνω. Στέλνω ένα μήνυμα στη Βουλή: μπορεί να ανατρέψει όλη αυτή τη διαδικασία. Όσοι είναι ψηφισμένοι από τον λαό. Δεν χρειάζονται πάνω από 50, 100 άτομα. Τότε έσπασε το σύστημα. Πιστεύω σε μια Ελλάδα ελεύθερη και σ’ έναν Έλληνα που μπορεί να καταλάβει τι έχει συμβεί τόσα χρόνια. Το μήνυμα που δίνω στους Έλληνες είναι ότι μπορούν να πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους. Αυτή η χώρα να κυβερνάται από Έλληνες.

"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου