Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: "ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ"

mitropolitis-kastorias
Σφοδρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής αλλά και κληρικών και λαϊκών που την ακολουθούν, εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος, μιλώντας στο Συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά», που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη.
«Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα Χριστιανού ή πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης. Κανείς δεν μπορεί να παίζει "εν ου παικτοίς". Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος. Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου.
Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Παύλος, σημειώνοντας με νόημα πως : «τον Χριστό η "Χρυσή Αυγή" τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.
Για την Εκκλησία είναι αδιαπραγμάτευτη η αξία του ανθρώπινου προσώπου», είπε ο μητροπολίτης, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του έγινε σαφής η αντίθεσή του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των παράνομων μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου