Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την κοπή της πίτας του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ, με τη συμμετοχή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του προέδρου και μελών του ΔΟΠΑΠ, των άλλων σωματείων του Δήμου, εκπροσώπου της ΕΣΚΑ και εκατοντάδων γονιών και παιδιών.

Η γιορτή ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του Συλλόγου, ακολούθησε η κοπή της πίτας, η βράβευση των αθλητών που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις και ολοκληρώθηκε με την κλήρωση δώρων για τους αθλητές.


 Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ

Ευχαριστούμε θερμά το Δ/ντη του 2ου Δημοτικού και τη Δ/ντρια του 3ου Δημοτικού που μας φιλοξενούν για άλλη μια φορά στο χώρο τους.
Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ ήταν και είναι σύλλογος απόλυτα προσανατολισμένος στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα στη προσφορά δυνατότητας για άθληση στα παιδιά και τους νέους. Με αυτή την οπτική θεωρούμε ότι το 2012 υπήρξε μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά για το σύλλογό μας αφού:
·      Συνεχίστηκε η αύξηση του αριθμού των παιδιών που εντάχθηκαν στις Ακαδημίες μας. 180 παιδιά στις ακαδημίες σε σύνολο 220 αθλητών. 
·      Αγωνιστικά ίσως υπήρξε μια από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του συλλόγου.
o  Η ανδρική ομάδα κατετάγη 2η στον όμιλό της και έχασε στα μπαράζ την άνοδο στη Α΄κατηγορία ΕΣΚΑ.
o  Πολλαπλασιάστηκε η συμμετοχή των τμημάτων των ακαδημιών σε μακράς διάρκειας τουρνουά και ότι οι ακαδημίες της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ είναι από τις πρώτες επιλογές των διοργανωτών.
o  Η ομάδα των 2001 κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ και στο τουρνουά Ικαρος-Νίκος Γκάλης.
o  Η ομάδες των 2000, 2002 κατέκτησαν την πρώτη θέση στο τουρνουά ΠΑΚ Χαλανδρίου
Για την πρωτόγνωρη πορεία του ανδρικού τμήματος, για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες μας, δουλειά που δικαιώνεται από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό παιδιών, θέλω να ευχαριστήσω τους κατεξοχήν συντελεστές. Τους προπονητές μας. Τους εξαίρετους αυτούς συνεργάτες όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό.
Το 2012 θεωρήσαμε ότι ήμασταν έτοιμοι και ώριμοι για να δραστηριοποιηθούμε γύρω από το κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού, για τη φιλία, την παρέα και την κοινωνική αλληλεγγύη. Και το επιχειρήσαμε.

o   Διοργανώσαμε το καλοκαιρινό 3x3 για τις ακαδημίες μας και του βετεράνους φίλους μας.
o   Με την ευγενική προσφορά του ΙΑΣΩ διοργανώσαμε πελματογραφικό έλεγχο για τους παιδιά του συλλόγου.
o   Καλέσαμε και κινητοποιήσαμε τους φίλους και μέλη της ομάδας για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία της ενορίας του Αγ. Γεωργίου.
o   Διοργανώσαμε –μέσω αγώνα των ακαδημιών- συλλογή τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.
o   Συνδιοργανώσαμε και συμμετείχαμε σε Χριστουγεννιάτικο 3 on 3 των ακαδημιών της περιοχής μας, για φιλανθρωπικό σκοπό.
o    
Με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και βοήθεια από εσάς, θα συνεχίσουμε και αυτή τη χρόνια, πιο ώριμοι και πιο δραστήριοι. Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς η κοινωνικοποίηση, η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη αποκτούν ακόμα πιο σπουδαία σημασία.
Υπάρχουν όμως και προβλήματα και θα μου επιτρέψετε να εκμεταλλευτώ τη σημερινή παρουσία των προσκεκλημένων μας για να τα αναφέρω.
Πρώτο και σημαντικότερο οι αθλητικοί χώροι, τα γήπεδα. Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ έχει σαν αποκλειστικό σχεδόν σκοπό και στόχο να φέρει αλλά και να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και νέους στον αθλητισμό. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ο αθλητισμός να γίνει ελκυστικός για τα παιδιά, αλλιώς θα στραφούν σε άλλες ασχολίες που φαντάζουν ελκυστικές. Γι αυτό όμως δεν αρκεί ο ένας σωστός σύλλογος και μερικολοί εξαίρετοι προπονητές. Χρειάζονται και οι κατάλληλες υποδομές. Και η λύση δεν έχει κατ΄ανάγκη να κάνει με τον οικονομικό παράγοντα.
o   Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ κάνει 13 προπονήσεις την εβδομάδα στα ανοιχτά γήπεδα, όταν θα μπορούσε τις μισές από αυτές να τις κάνει στις αδιάθετες ώρες του γυμναστηρίου του Λυκείου.
o   Ακόμα όμως και στα ανοιχτά γήπεδα οι συνθήκες μόνο ελκυστικές δεν είναι, με τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν και την ξεχασμένη συντήρησή τους.
 Δεύτερο πρόβλημα το οικονομικό. Η γενικώτερη οικονομική κατάσταση δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και το σύλλογό μας. Κάθε επιχορήγηση έχει σταματήσει. Οι επιχειρήσεις δεν χορηγούν πια ενώ στα έξοδα προστέθηκε η καθαριότητα του Γυμναστηρίου του Λυκείου. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την οικονομική στενότητα του Δήμου και ασφαλώς αναγνωρίζουμε άλλες προτεραιότητες που υπάρχουν, αλλά πιστεύουμε ότι κάπου υπάρχει χώρος και για επένδυση στην αθλητική παιδεία των παιδιών.
 Το 2013, θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για όλους μας. Οι αθλητικοί σύλλογοι με την κουλτούρα και τα πιστεύω σαν της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, έχουν την υποχρέωση να προσφέρουν στα παιδιά δημιουργική διέξοδο μέσα από τον αθλητισμό. Κι αυτό μπορεί να γίνει με τη συνεργασία των γονιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 Εμείς στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να προσφέρουμε στα παιδιά όσο γίνεται καλύτερες δυνατότητες για να έρθουν και να μείνουν κοντά στον αθλητισμό.
 Εσείς  οι γονείς μην σταματήσετε να πιστεύετε ότι μέσα από τον αθλητισμό τα παιδιά σας έχουν την δυνατότητα όχι μόνο να αντισταθούν στους πειρασμούς αλλά και την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες και να ωριμάσουν φυσιολογικά. Και εσεις οι ίδιοι παρακολουθόντας τα παιδιά σας να αγωνίζονται θα μέθετε γι αυτά πολύ περισσότερα και πολύ πιο γρήγορα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέσετε λίγες ώρες και μερικά ΣαββατοΚύριακά. Αξίζει πολλαπλάσια.
 Από την τοπική αυτοδιοίκηση ζητάμε να βάλει σε λίγο ψηλότερη προτεραιότητα την υποστήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων. Και αυτό δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη πολλά χρήματα. Οι συνθήκες μπορούν να γίνουν καλύτερες γρήγορα και με λίγα χρήματα. Το κλειστό γυμναστήριου του λυκείου μπορεί να λειτουργεί μετά τις 3:30. Οι σπασμένες μπασκέτες στα ανοιχτά γήπεδα μπορούν να αντικαθιστούνται σε λιγότερο από 5 μήνες. Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ δεν έχει αμειβόμενους παίκτες και δεν κάνει επι πληρωμή μεταγραφές. Ο μόνος λόγος για τον οποίο ζητάμε οικονομική υποστήριξη είναι για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αυτό που μας αναγνωρίζουν εκατοντάδες γονείς.
 Εκ  μέρους του ΔΣ και των προπονητών θέλω να απευθύνω σε σας τους γονείς ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, την υποστήριξη σας και την εμπιστοσύνη σας. Ελπίζουμε να ανταποκρινόμαστε στην μεγάλη ευθύνη που μας έχετε αναθέσει.
 Τις καλύτερες ευχές μας για ένα νέο έτος με ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ και ΔΥΝΑΜΗ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου