Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ!

Η κυβέρνηση αποφάσισε να προβεί σε επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ. Ο επικεφαλής των εργαζομένων Αντώνης Σταματόπουλος δήλωσε ότι όχι μόνο δεν θα παραλάβουν τα φύλλα επιστράτευσης αλλά ότι θα τους πάρουν νεκρούς από το αμαξοστάσιο! 
Την ίδια ώρα, γύρω από τους εργαζομένους στο ΜΕΤΡΟ συσπειρώνονται και άλλοι, όπως οι εργαζόμενοι στον προαστιακό και στα ΕΘΕΛ ενώ πριν από λίγο και οι ναυτικοί προχώρησαν σε κινητοποιήσεις. 
Το παλλαϊκό κίνημα, όπως φαίνεται χρειαζόταν την κατάλληλο σπινθήρα. Αυτό έγινε με τον στρατιωτικό νόμο της χούντας που αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση. 
"Χούντα" χαρακτήρισε την κυβέρνηση και ο κ. Σταματόπουλος και όπως φαίνεται η μάχη θα είναι μέχρις εσχάτων. 
Ο κόσμος καλά θα κάνει να δει την ουσία και όχι να αντιμετωπίσει επιδερμικά το θέμα. Υπάρχουν, δυστυχώς πολλοί, που λένε: "Εγώ θέλω να πάρω το ΜΕΤΡΟ, δεν με νοιάζουν τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι, εγώ τη δουλειά μου δεν την κάνω". 
Δυστυχώς, αυτή η αντίληψη του ωχαδερφισμού, η άποψη "δεν με νοιάζεται αν καίγεται το σπίτι του άλλου, αρκεί το δικό μου να είναι καλά" είναι που μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να συμπάσχουμε για τα προβλήματα της διπλανής από τη δική μας, κοινωνικής ΄ομάδας. 
Είμαστε σε πόλεμο. Η κυβέρνηση που εκτελεί εντολές, βομβαρδίζει με οικονομικά μέτρα  εξαθλίωσης τη μια μέρα τη μια κοινωνική ομάδα και την επόμενη, την άλλη. 
"Αγώνας μέχρις εσχάτων" λοιπόν, όπως είπε και ο Α. Σταματόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου