Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΘΕΡΑΠΕΙΑ- ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ



  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Άμεση  επούλωση των ελκών των κάτω άκρων( διαβητικό πόδι κ,λ,π), ανακούφιση και επαναδραστηριοποίηση των ασθενών στις καθημερινές τους ασχολίες, προσφέρει μια νέα  θεραπεία με την χρήση laser Elves 1470nm !
Την παγκόσμια πατέντα της θεραπείας  έχει Έλληνας γιατρός με θεαματικά αποτελέσματα τα έξι χρόνια που την εφαρμόζει!
 Το θέμα της επούλωσης των ελκών στο διαβητικό πόδι απασχόλησε και τις εργασίες του 13ου Πανελλήνιου  Διαβητολογικού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.

«Η επούλωση των ελκών  με τη χρήση laser Elves είναι άμεση και θεαματική.Tο αποτέλεσμα της  αναπτερώνει την ψυχολογία των ασθενών, οι περισσότεροι απ τους οποίους επιστρέφουν  μετά από λίγες ημέρες στις καθημερινές τους δραστηριότητες»  αναφέρει ο αγγειοχειρουργός-αγγειολόγος Δρ Χαράλαμπος Ηλίας , ο οποίος τον Απρίλιο του 2010 στο Μπουένος Άιρες στο Παγκόσμιο Αγγειοχειρουργικό Συνέδριο, κατοχύρωσε σαν παγκόσμια πατέντα τη χρήση του laser στην θεραπεία των ελκών των κάτω άκρων.
Οι επιστήμονες αισιοδοξούν πως με βάση με τα μέχρι σήμερα θεαματικά αποτελέσματα η χρήση των   laser Elves  μπορεί να αποτελέσει τη βασική θεραπεία για την επούλωση τέτοιων παθήσεων.

           ΘΕΡΑΠΕΙΑ  ΕΛΚΩΝ  ΜΕ  LASER   ELVES

Σύμφωνα  με τους επιστήμονες η θεραπεία laser Elves είναι ένα νέο «όπλο» στην φαρέτρα των γιατρών  για την ταχύτερη αντιμετώπιση της επούλωσης των ελκών.
 Μάλιστα η επούλωση  συντομεύεται κατά το ένα τρίτο σε σχέση με άλλες θεραπείες, δεν απαιτεί επέμβαση, ούτε φάρμακα ,είναι αναίμακτη  και άνετη για τον ασθενή. Αξίζει να τονιστεί πως η θεραπεία γίνεται εκτός νοσοκομείου και δεν απαιτεί αναισθησία.
Γίνεται μια  θεραπεία την εβδομάδα  με χαμηλής ισχύος ενέργεια και χαμηλό pulseduration ανάλογα με την αντοχή του ασθενούς.
 «Το laser Elves  , αναφέρει ο Δρ Ηλίας, αυξάνει σημαντικά  την αιμάτωση στην περιοχή που υπάρχει το έλκος και προκαλεί φωτοδιέγερση. Έτσι πολλαπλασιάζονται  οι  ινοβλάστες, οι οποίοι  παράγουν νέο επιθηλιακό ιστό με αποτέλεσμα  να έχουμε  γρήγορη επούλωση του έλκους» και συμπληρώνει «Λόγω της τοπικής αύξησης της θερμοκρασίας, γίνονται πολλές κυτταρικές αλλαγές που έχουν σαν αποτέλεσμα την συσσώρευση κολλαγόνου και νέου ιστού. Ακόμα και εκεί που «απέτυχε» μια επέμβαση πλαστικής , το laser Elves  μπορεί να βοηθήσει». 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση άτονου( από φλεβική ανεπάρκεια) έλκους 4,5 χρόνων , για το οποίο ο ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργείο «κάλυψης» με δερματικό μόσχευμα. Όταν το δερματικό μόσχευμα απορρίφθηκε έγινε θεραπεία με laser Elves και το έλκος, επουλώθηκε σε 4 μήνες.
Μαζί με την θεραπεία  με laser,  ο Δρ Ηλίας συνιστά να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και την αιτία που το δημιουργεί, με φάρμακα, ελαστική περίδεση, έλεγχος του σακχάρου και ρύθμιση, επουλωτικές αλοιφές κλπ., έτσι ώστε να υπάρχει μια συνολική και οργανωμένη θεραπεία.
Η εφαρμογή της θεραπείας στην επούλωση των ελκών στο διαβητικό πόδι δίνει πολύ αισιόδοξα μηνύματα, καθώς οι γιατροί πιστεύουν πως θα έχουμε κατακόρυφη μείωση του αριθμού των ακρωτηριασμών.

             ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ   ΕΛΚΩΝ   ΚΑΤΩ   ΑΚΡΩΝ

 Τα έλκη είναι μια δυσάρεστη κατάσταση των κάτω άκρων ,η οποία ταλαιπωρεί  ανθρώπους από την μέση ηλικία και μετά, αλλά και νέους με τεράστιες κοινωοικονομικές  συνέπειες. Δημιουργούνται από:
Ø Διαβητική αρτηριοπάθεια
Ø  Φλεβική θρόμβωση και βαριά φλεβική ανεπάρκεια (μεταθρομβωτικό σύνδρομο)
Ø Αρτηριακή νόσο λόγω αθηροσκλήρωσης
Ø  Φλεγμονή των αγγείων (αγγειίτιδα)
Ø  Νευροτροφικά  αίτια
Ø Παρατεταμένη κατάκλιση, όπως π.χ. σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Η φλεβική ανεπάρκεια τελευταίου σταδίου μπορεί να προκαλέσει έλκος, το οποίο αποκαλείται «άτονο». Το έλκος εμφανίζεται συνήθως στην έσω επιφάνεια του κάτω τμήματος της κνήμης, πάνω από το σφυρό. Υπάρχουν όμως και άλλες ασυνήθιστες θέσεις όπως στην έξω επιφάνεια της κνήμης. Μετά από θρόμβωση επίσης μπορεί να εμφανιστεί έλκος μετά από χρόνια.
«Όταν κάποιος ασθενής αντιμετωπίζει μία από τις παθήσεις που αναφέραμε και παρατηρήσει κάποια αμυχή, σε οποιοδήποτε σημείο του ποδιού του, η οποία δεν επουλώνεται άμεσα θα πρέπει να απευθυνθεί στο γιατρό του προκειμένου να τον κατευθύνει  για τι πρέπει να κάνει» καταλήγει ο Δρ Ηλίας. www.xar.elias@yahoo.gr,  τηλ 6944261464














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου