Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 με επιτυχία, η Ανοιχτή Συζήτηση για την «Οικονομική Πολιτική του ΣYΡΙΖΑ ΕΚΜ  για Έξοδο από την Κρίση» που διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χολαργού Παπάγου στο Δημαρχείο, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», με προσκεκλημένους εισηγητές τους Πάνο Σκουρλέτη (εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ) και Ευκλείδη Τσακαλώτο (βουλευτή και υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Βουλή). Η εκδήλωση, λόγω του εξαιρετικού ενδιαφέροντός της διήρκεσε 4 ώρες και την παρακολούθησαν πάνω από 200 συμπολίτες μας, πολλοί εκ των οποίων μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών, έθεσαν ερωτήσεις που εστιάστηκαν στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για έξοδο από την κρίση και στη διεθνή διάσταση της κρίσης. Κατόπιν έγιναν και αρκετές τοποθετήσεις πάνω στα πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα που θίχθηκαν.
Ο Πάνος Σκουρλέτης  ανέλυσε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση επισημαίνοντας τα πλήρη αδιέξοδα της τρικομματικής αντιλαϊκής και καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής, που υλοποιεί αδιαπραγμάτευτα και αταλάντευτα τις εντολές της τρόικα και έθεσε το πρόταγμα της συγκυρίας, που δεν είναι άλλο από την ανατροπή αυτής της απάνθρωπης πολιτικής, που βυθίζει τη χώρα και το λαό μας στην ανθρωπιστική καταστροφή και την διεθνή ανυποληψία.
  Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (φωτό πάνω) ανέλυσε τις βασικές παραμέτρους για την παγκόσμια και ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις ειδικές μορφές εμφάνισης της στην Ελλάδα. Ανέλυσε τις διαφορές των πολιτικών αντιμετώπισης της συστημικής κρίσης, ανάμεσα στην τρικομματική κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, διαφορές που αναφέρονται και στο ποιος κερδίζει από την κρίση αυτή και έκανε κατανοητές τις πολιτικές και οικονομικές αρχές βάσει των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καλείται να την αντιμετωπίσει και να δώσει τις  δικές του λύσεις, που θα είναι μεροληπτικές σε όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.  Έθεσε και προβληματισμούς για την αναγκαιότητα συμμαχιών των λαών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη συνολική αντιμετώπιση της κρίσης.        
Μετά το πέρας της εκδήλωσης αρκετοί παρευρισκόμενοι πολίτες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να λαμβάνουν σε σταθερή βάση ενημέρωση από την τοπική μας οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
Σε λίγες μέρες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας http://syrizahol.wordpress.com τα βίντεο με τις τοποθετήσεις των δύο εισηγητών.
Χολαργός, 10 Απριλίου 2013  
      Η Συντονιστική Γραμματεία της
Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χολαργού – Παπάγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου