Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή προς τον παπα-Γιώργη, τα στοιχεία της οποίας σοκάρουν!

            Αιδεσιμότατε,

Πριν από δεκατέσσερα χρόνια, όταν έχασα τον πατέρα μου, ένοιωσα την ανάγκη να αφιερώσω ένα εικόνισμα, στη μνήμη των γονιών μου.
Ανέθεσα λοιπόν σε αγιογράφο, να εικονογραφίσει την εικόνα του Παντοκράτορα πάνω σε πολύτιμο ξύλο, ειδικά επεξεργασμένο, με τα καλλίτερα και ακριβότερα υλικά, όπως αρμόζουν στο πρόσωπο του Κυρίου και Ιδρυτού της Εκκλησίας μας.
Οταν το έργο ολοκληρώθηκε, επικοινώνησα μαζί σας και σας ανακοίνωσα την επιθυμία μου, να φέρω το αφιέρωμα στον καινούργιο ναό, που ακόμη δεν είχε λειτουργήσει. Το δεχθήκατε με χαρά.Καθορίστηκε η ημέρα και η ώρα της παράδοσης και παραλαβής και φέραμε την Εικόνα, μαζί με τα παιδιά μου και τη νύφη μου που ήταν και η αγιογράφος. Ενθουσιαστήκατε, στο αντίκρυσμα του έργου και εκφράσατε τον θαυμασμό σας γι' αυτό.
Σας παραδώσαμε το Εικόνισμα και εκτιμώντας την αξία του,το τοποθετήσατε σε μια βιτρίνα, που διατηρούσατε στον παλαιό ναό, την κλειδώσατε και κρατήσατε το κλειδί. Έκτοτε, ήρθαμε αρκετές φορές στην Αγία Τριάδα, παρ' όλο που δεν είναι η ενορία μας και προσκυνούσαμε τον Παντοκράτορα, που βρισκόταν πάντα προστατευμένος, μέσα στην βιτρίνα.
Οταν έγιναν τα Θυρανοίξεια, από το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, το Εικόνισμα είχε τοποθετηθεί ως Προσκυνητάρι.Υπήρξα μάρτυρας του θαυμασμού που εξέφραζαν οι πιστοί, όταν αντίκρυζαν και προσκυνούσαν την Εικόνα.
Στην συνέχεια,μεταφέρθηκε και πάλι στην παλαιά εκκλησία και τοποθετήθηκε, ξανά στην βιτρίνα, όπου κλειδώθηκε.
Όταν άρχισε να λειτουργεί ο νέος ναός, μόνιμα, όλες οι εικόνες πήγαν εκεί. Όλες εκτός της δικής μου, που εξαφανίστηκε, μυστηριωδώς.
Από τότε, ψάχνω, απεγνωσμένα, να την βρω, αλλά μάταια!!
Στην αρχή, μου λέγατε ότι είχε μείνει στο Ιερό του παλαιού ναού. Αναρρωτιώμουν πώς μπορούσε να έχει συμβεί αυτό αφού η συγκεκριμένη Εικόνα ήταν προστατευμένη, δεδομένης της μεγάλης αξίας της και κλειδωμένη με τα κλειδιά να βρίσκονται στην τσέπη σας!!!

Άλλος πατέρας μου είπε ότι πιθανόν είχε μπει σε κορνίζα!  Στην απορία μου πώς μπορεί να μπει σε κορνίζα ένα ξύλο τουλάχιστοντριών πόντων πάχους και πολύ μεγάλου μεγέθους, εκείνος επέμενε στην άποψή του. Ήταν φανερό ότι δεν γνώριζε περί τίνος επρόκειτο
Μετά τις άκαρπες αναζητήσεις μου και τη μεγάλη στενοχώρια και απογοήτευση που μου προκαλέσατε, παπά Γιώργη, αναρωτιέμαι ακόμη τι να έγινε το αφιέρωμά μου στην ψυχή των γονιών μου; Πού βρίσκεται; Σε ποιά χέρια και γιατί; Ποιός είχε το δικαίωμα να μου στερήσει το Τάμα μου και το ανθρώπινο δικαίωμα,ενός παιδιού, να τιμήσει τη μνήμη των γονιών του; Αναρωτιέμαι ακόμη, πώς ενώ ο Ναός είναι Οίκος του Θεού, οι άνθρωποι, που έχουν ταχθεί να Τον υπηρετούν, δεν είναι ικανοί να προστατεύσουν ούτε καν την Εικόνα του Οικοδεσπότη της;

 
Η ιεροσυλία αυτή σας βαρύνει, διότι, στα χέρια σας παρέδωσα την Εικόνα μου, σας Την εμπιστεύθηκα και εσείς τι κάνατε; Μου λέτε απλά, "χάθηκε" και εγώ το ίδιο απλά, πρέπει να το δεχτώ!! 

Αλήθεια, εσείς στην θέση μου τι θα κάνατε; Επίσης, θέλω να σας ρωτήσω: Σε τι ενέργειες έχετε προβεί; Ρωτήσατε όσους είχαν ασχοληθεί με τη μεταφορά του ενός ναού στον άλλο; Πώς, μετά την αρχική σας φροντίδα, αφέθηκε η Εικόνα απροστάτευτη και στο έλεος κάθε ιερόσυλου; Δεν γνωρίζετε τους συνεργάτες σας; Μπορεί, ο καθένας, να υπεξαιρεί ό,τι του αρέσει, μέσα από το Ναό;  
Αφήνω στην δική σας ευχέρεια, καθώς και στων αναγνωστών να κρίνουν την όλη κατάσταση. Από εσάς όμως, περιμένω μια απάντηση, με το χέρι στην καρδιά.
                                           Τ. Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου