Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΑΜΚΑ!



του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν  στους κόλπους της Εκκλησίας τα συνεχή δημοσιεύματα της «Ελεύθερης Ώρας» για τους αρνητές του ΑΜΚΑ, οι οποίοι βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι μετά την απόφαση της Πολιτείας να τους κόψει εφ’ όρου ζωής τη σύνταξη εφόσον δεν παραλάβουν τον ΑΜΚΑ! Αριθμό, τον οποίο οι αντιρρησίες συνείδησης εκλαμβάνουν ως  σατανικό και ζητούν από την Πολιτεία να βρει λύση που να σέβεται την θρησκευτική τους συνείδηση και όχι να τους εξοντώνει βιολογικά. Το κράτος όμως με τη συναίνεση του Πρωθυπουργού, επέλεξε την τυραννική μέθοδο του διωγμού και της εξολόθρευσης των αρνητών του ΑΜΚΑ!
Η Ορθόδοξη Εκκλησία, τόσο η επίσημη όσο και η του παλαιού ημερολογίου στην οποία υπάγεται η πλειοψηφία των αρνητών του ΑΜΚΑ, μετά τον βομβαρδισμό των αποκαλύψεων της «Ε.Ω.» δείχνει να αντιμετωπίζει το ζήτημα με προβληματισμό και ανησυχία. Ο Μητροπολίτης ΓΟΧ (Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών-Παλαιού Ημερολογίου) Γερόντιος, σε επιστολή του στην «Ε.Ω» μεταξύ των άλλων, επισημαίνει για το θέμα των αρνητών του ΑΜΚΑ: «… η Εκκλησία μας παρακολουθεί στενά από την πρώτη κιόλας στιγμή την συγκεκριμένη υπόθεση. Δυστυχώς πρόκειται περί μιας ομιχλώδους καταστάσεως η οποία χρίζει προσοχής. Ο μόνος αρμόδιος για να αποφανθεί επί ενός τόσο σοβαρού ζητήματος είναι η Ιερά Σύνοδος».
Δυστυχώς όμως, μέχρι στιγμής καμία Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχει λάβει επίσημη θέση επί του θέματος,  με συνέπεια να προκαλείται σύγχυση μεταξύ των πιστών την ίδια ώρα που διατυπώνονται προβληματισμοί ή και αντιρρήσεις από αρκετούς ιερείς.
Είναι δυνατόν η Εκκλησία να μένει απαθής μπροστά στο συντελούμενο έγκλημα από την υπόδουλη στους παγκοσμιοποιητές- τοκογλύφους Πολιτεία και να μην υπερασπίζεται το χριστεπώνυμο πλήρωμά της;
Δεδομένο είναι ότι υπάρχουν ιεράρχες που κατά καιρούς έχουν καταφερθεί εναντίον του ΑΜΚΑ, όπως ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ωστόσο η φωνή τους δεν αποκτά την βαρύτητα και την επισημότητα που θα είχε μια συνοδική της Εκκλησίας, απόφαση.
Στα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί και επιστολή του αναγνώστη μας Ι. Λαζάκη,  ο οποίος με αφορμή τις δηλώσεις του συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Παπαστάμου ότι οι αρνητές του ΑΜΚΑ έχουν παρασυρθεί από κάποιον μοναχό της Κρήτης, απαντά ως εξής:

«Κύριε Παπαστάμου,
Ποιος σας είπε ότι ένας μοναχός από την Κρήτη είπε σατανικό τον ΑΜΚΑ και μας παρακίνησε; Αυτό είναι ψέμα. Υπάρχουν πολλοί ιερείς του νέου ημερολογίου που αντέδρασαν στην αντίχριστη επιβολή του ΑΜΚΑ και όχι μόνο. Ο πρώτος νεοημερολογήτης που ξεκίνησε τον αγώνα, ο πατήρ Σ. Σαράντος, επίσης ο Αθ. Αδαμόπουλος, ο Γ. Διαμαντόπουλος, ο πατήρ Αθανάσιος Μηνάς, οι Αγιορίτες σκηνίτες μοναχοί Γέρων Γαβριήλ Καψάλας, Γ. Γαβριήλ Κουτλουμουσίου, Γ. Ιλαρίων, οι οποίοι δεν είναι ζηλωτές. Πολλοί επίσης ζηλωτές αρνήθηκαν τον ΑΜΚΑ». Στη συνέχεια, η επιστολή παραθέτει πλήθος ονομάτων.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, κρίνεται επιβεβλημένη μια επίσημη απόφαση της Εκκλησίας για τον ΑΜΚΑ, όπως επίσης οφείλει να αγκαλιάσει όσους αρνούνται να παραλάβουν τον συγκεκριμένο αριθμό, οι οποίοι γι’ αυτό τον λόγο διώκονται έως θανάτου από την Πολιτεία. 

Απάντηση του Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος

Κύριον
Γεώργιον Γ. Μιχαλόπουλον
Εκδότην της εφημερίδος «Ελεύθερη Ώρα»
ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Πειραιάς, 9 Αυγούστου 2013


Αγαπητέ μου κύριε Μιχαλόπουλε,
Με έκπληξη, ανέγνωσα στην σημερινή έκδοση της εφημερίδος σας, και συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ του κου. Μ. Βραχιολίδη σχετικά με τον ΑΜΚΑ, να φιλοξενείται δήλωσις του κου Μιχαήλ Τερζάκη, στον οποίο έχει αποδοθεί ο τίτλος του «εκπροσώπου Τύπου του Μητροπολίτη Γερόντιου»
Θα ήθελα να ενημερώσω πως ούτε ο κ. Τερζάκης ούτε κάποιος άλλος με εκπροσωπεί εις τον Τύπο. Η I. Μητρόπολις εκφράζεται αποκλειστικά και μόνον δι’ ημών. Ο κ. Τερζάκης παρείχε στο παρελθόν εθελοντικώς υπηρεσίες προς την Ιερά μας Μητρόπολη αλλά ουδέποτε υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου.
Ως εκ τούτου θα θέλαμε να γνωρίζετε πως οι δηλώσεις του κ. Τερζάκη εκπροσωπούν μόνον τον ίδιον και σε καμία περίπτωση την Ιερά Μητρόπολη ή τον Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος, όπως επίσης και την Εκκλησία Γ.Ο.Χ. Ελλάδος.
Ταυτοχρόνως θα ήθελα να σας ενημερώσω πως ουδέποτε είχα επικοινωνία με τον κο. Α. Παπαστάμου σχετικά με το θέμα του ΑΜΚΑ.
Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να σας ξεκαθαρίσω, ρητώς και κατηγορηματικώς, πως η Εκκλησία μας παρακολουθεί στενά από την πρώτη κιόλας στιγμή την συγκεκριμένη υπόθεση. Δυστυχώς πρόκειται περί μιας ομιχλώδους καταστάσεως η οποία χρίζει προσοχής. Ο μόνος αρμόδιος για να αποφανθεί επί ενός τόσο σοβαρού ζητήματος είναι η Ιερά Σύνοδος η οποία όταν το πράξει θα ενημερώσει αρμοδίως τον πιστό λαό του Θεού.
Μετ’ ευχών
ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ Β’
Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος



Απάντηση συντάκτη
Μακαριώτατε,
η ουσία πάντως του δημοσιεύματος δεν αλλάζει και το αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα του ρεπορτάζ δεν ήταν εάν είναι ή δεν είναι ο κ. Τερζάκης εκπρόσωπος στο γραφείο σας, αλλά το ότι υπάρχουν 200 άνθρωποι-αρνητές του ΑΜΚΑ οι οποίοι κινδυνεύουν να πεθάνουν εξαιτίας της συμπεριφοράς της Πολιτείας. Και η Εκκλησία οφείλει να τους βοηθήσει.
Και σωστά το επισημαίνετε Μακαριώτατε στην απάντησή σας, ότι πρόκειται περί μιας ομιχλώδους καταστάσεως η οποία χρίζει προσοχής. Εκφράζω την ευχή και την ελπίδα, η Ιερά Σύνοδος να αποφανθεί σύντομα επί του ζητήματος διότι η ζωή των αρνητών του ΑΜΚΑ κινδυνεύει. Λογαριάστε ότι πολλοί από αυτούς είναι άρρωστοι και χρειάζονται καθημερνώς φάρμακα τα οποία η Πολιτεία πλέον δεν τους τα παρέχει.
Ευχαριστώ
Μ. Β. 
Μ. ΤΕΡΖΑΚΗΣ: «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΙΟΥ. ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ»

Ο κ. Τερζάκης, τον οποίο στο ρεπορτάζ της 9ης Αυγούστου (Με Ευθύνη Σαμαρά οδηγούνται στο θάνατο οι αρνητές του ΑΜΚΑ) εμφανίσαμε ως εκπρόσωπο Τύπου του Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Πειραιά και Σαλαμίνος Γερόντιου, δήλωσε τα εξής: «Εγώ δεν ήμουν ούτε είμαι εκπρόσωπος Τύπου του Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Γερόντιου. Απλά προσφέρω εθελοντική βοήθεια δεδομένου ότι γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά. Ανήκω στο νέο ημερολόγιο και παρακαλώ πολύ να δημοσιεύσετε την δήλωσή σου δεδομένου ότι δημιουργήθηκαν παρερμηνείες και δεν επιθυμώ να έχω προβλήματα στον χώρο όπου ανήκω, δηλαδή στο νέο ημερολόγιο».

 Απάντηση συντάκτη: Αγαπητέ Κύριε Τερζάκη, η πιο πάνω απάντηση που δίνω στον Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Γερόντιο, νομίζω ότι τα λέει όλα. Πέραν τούτων, διευκρινίζω τα εξής: Εάν διαβάσετε προσεκτικά τις δηλώσεις σας, δεν προκύπτει ότι σας χαρακτηρίσαμε του παλαιού ημερολογίου. Η δήλωσή σας, «Να πάνε με τον αρχιεπίσκοπό τους στον Πρωθυπουργό», τα λέει όλα. Εάν ήσασταν  παλαιοημερολογίτης, θα απαντούσατε ως εξής: «Να πάνε με τον αρχιεπίσκοπό μας στον Πρωθυπουργό»! Εφόσον όμως κύριε Τερζάκη δηλώνετε ότι προσφέρετε εθελοντική βοήθεια στο πλευρό του Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Γεροντίου επειδή γνωριζόσαστε από μικρά παιδιά, στα πλαίσια αυτά οφείλετε να αναζητήσετε από κοινού λύση για τους 200 τουλάχιστον αρνητές του ΑΜΚΑ οι οποίοι οδηγούνται βιαίως στον θάνατο. Ο «νόμος του κράτους είναι νόμος», λέτε στην απάντησή σας αλλά από κάποιους αυτή χαρακτηρίζεται από κυνισμό όταν μάλιστα δεν προσφέρει καμία λύση γι’ αυτούς τους ανθρώπους που εν ονόματι της πίστης τους στον Χριστό, σύρονται στον βίαιο θάνατο! Θα τους αφήσετε να πεθάνουν;  

"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου