Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!



του
 Λουκά Ρίζου
πρώην Δημοτικού Συμβούλου

        Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και προσοχή διάβασα την απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τη φύλαξη και προστασία των δασικών εκτάσεων. Ειδικότερα και σύμφωνα με την απόφαση, μετά τη δύση του ηλίου απαγορεύεται η είσοδος σε δασική έκταση από οποιοδήποτε σημείο και η εφαρμογή της διάταξης γίνεται με συνεχείς περιπολίες. Την απαγόρευση εισόδου και τον έλεγχο αναλαμβάνουν τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αισθάνθηκα χαρά γιατί έστω και μετά από έξι χρόνια μια πρόταση που είχα κάνει τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χολαργού και η οποία μάλιστα είχε γίνει ομόφωνα δεκτή, σήμερα αποφασίσθηκε και θα εφαρμοσθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Όπως είναι φυσικό η απόφαση αυτή μας ικανοποιεί απόλυτα έστω και αν λήφθηκε τόσο καθυστερημένα και είναι μια δικαίωση για το Δημοτικό Συμβούλιο Χολαργού.
Θα ήθελα για την πληρέστερη ενημέρωση των συνδημοτών μας να επαναλάβω και τις λοιπές προτάσεις μου όπως τις είχα διατυπώσει τότε:
α. Δασαρχείο Υμηττού: Ο Δήμος να κάνει τις ανάλογες παραστάσεις και ενέργειες για την ενεργοποίησή του. Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών αναφέρω ότι το  Δασαρχείο Υμηττού  συστάθηκε με το ΦΕΚ 228A/27 Δεκ. 2010, αλλά μέχρι τώρα δεν συγκροτήθηκε.
β. Αγορά Πυροσβεστικών Οχημάτων και Υδροφόρων: Ο εξοπλισμός του Δήμου για τη μεταφορά νερού είναι πολύ μικρός. Απαιτείται η αγορά δύο ακόμη πυροσβεστικών οχημάτων και δύο επί πλέον υδροφόρων.
γ. Πρόσληψη εποχικών δασοπυροσβεστών από το Δήμο. Παρά το γεγονός ότι οι εθελοντές δασοπυροσβέστες έχουν επιδείξει συγκινητική αυταπάρνηση, θεωρώ ότι είναι απολύτως απαραίτητη η πρόσληψη και ενίσχυσή τους με επαγγελματίες δασοπυροσβέστες.
δ. Ελεγχόμενη πρόσβαση στον Υμηττό. Πρέπει να γίνεται από όργανα του Δήμου και αφορά πρόσβαση προς τον Υμηττό  περιπατητών, αθλητών, ποδηλάτων και όλων γενικά των κινουμένων προς το βουνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου