Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΖΗΚΑΣ-ΚΕΧΡΗΣ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!
Ο Περικλής Ζήκας (υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γιάννης Κεχρής (ανεξάρτητος) είναι τα δύο μεγάλα φαβορί των επόμενων δημοτικών εκλογών που χτυπάνε με περισσότερη από τους αντιπάλους τους σιγουριά, τον δεύτερο γύρο των εκλογών. 
Βέβαια, αυτά είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Είναι νωρίς ακόμη και μέχρι την τελική έκβαση των εκλογών, πολλά μπορούν ν' αλλάξουν.

Ο Περικλής Ζήκας, φέρνει μαζί του τον αέρα νίκης που του χαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χτυπάει την πρωτιά στις επόμενες εθνικές εκλογές. Έχει δηλαδή την εύνοια της κεντρικής πολιτικής σκηνής που τον οδηγεί με περισσότερη ασφάλεια στην κατάληψη μίας από τις δύο προνομιούχες θέσεις, για την τελική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών.
Επιπλέον, ο Περικλής Ζήκας και η δημοτική του παράταξη "Δίκτυο Πολιτών" έχει κερδίσει τους Χολαργιώτες-Παπαγιώτες για την κοινωνική του πολιτική, κυρίως με τη διανομή τροφίμων σε φθηνές τιμές, χωρίς μεσάζοντες. Μία κοινωνική πολιτική, που εμείς εδώ στον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή" που εφαρμόσαμε πρώτοι, το διακηρύσσαμε και συνεχίζουμε να το λέμε: "Όποιος εφαρμόσει το πρόγραμμα φθηνά και καλά προϊόντα στους δημότες, θα κερδίσει τις εκλογές". 
Ο Περικλής Ζήκας έπιασε αμέσως το μήνυμα και πήρε την σκυτάλη από τον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή" και ...κερδίζει σε εντυπώσεις και ουσία. 

Ο Γιάννης Κεχρής από την πλευρά του, το έχουμε ήδη υπογραμμίσει: δουλεύει ακατάπαυστα εδώ και καιρό και ήδη βρίσκεται αρκετά κλικ μπροστά από τους υπόλοιπους αντιπάλους του. Μεθοδικός, με σάϊτ που πάει καλά και με καθημερινές επαφές σε Χολαργό-Παπάγου, δείχνει πως είναι το φαβορί της μίας από τις 2 προνομιούχες θέσεις για την δεύτερη Κυριακή. 

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας παλεύει να πιάσει τον Γιάννη Κεχρή και δείχνει να κερδίζει στου Παπάγου όπου έχει πολύ καλές βάσεις. ενώ κάνει γερό μπάσιμο και στον Χολαργό, ξεκινώντας καθημερινές επαφές με τους επαγγελματίες της περιοχής. Η επίσημη πρώτη που θα κάνει στο κέντρο ΩΡΙΩΝ στου Παπάγου (παλαιά αίθουσα Samartzis) στις 15 Σεπτεμβρίου (πρώτος απ'όλους) θα δείξει πολλά. 

Ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος θα δώσει την μάχη του εφόσον όμως το ρευστό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, τον ευνοήσει. Ο Χάρης εξαρτάται τόσο από το τι θα κάνει η Χριστίνα Πολυκαλά (η οποία μάλλον δεν δέχεται να πάει υπό τον Χάρη) αλλά και από το τι θα γίνει με το φυλλοροών ΠΑΣΟΚ Χολαργού-Παπάγου. Η πανθομολογούμενη δυναμική που διαθέτει ο Χάρης, δυστυχώς εξαρτάται και από άλλους, τρίτους παράγοντες. Ο χρόνος δεν ξέρουμε πόσο σύμμαχός του μπορεί να είναι.

Ο Δ. Νικολάου αποτελεί αίνιγμα. Εμείς θεωρούμε ότι αυτές οι εκλογές έρχονται στο χειρότερο για τον ίδιο timing. Το κόμμα από το οποίο προέρχεται (ΝΔ) βρίσκεται υπό κατάρρευση, με τον κόσμο να είναι εξοργισμένος με τον πολιτικό απατεώνα Σαμαρά, γεγονός που θα εκφραστεί και στις εκλογές σε βάρος του Νικολάου. Ο πρώην Δήμαρχος έχει χάσει και όλα τα μεγάλα του στελέχη, αυτά που του έδιναν σερί νίκες και δυναμική. Πολύδωρας, Κεχρής, Αυγουρόπουλος, Αποστολόπουλος, Τούτουζας και Τίγκας, είναι απέναντί του. Δεν του βγαίνει του Νικολάου...

Ο Μπάμπης Στάϊκος δεν βλέπουμε να κάνει τίποτε απολύτως. Να τα πούμε καλύτερα: δεν μπορούμε να βρούμε με ποιον τρόπο θα μπορούσε να κάνει κάτι στις επόμενες εκλογές. 'Για ποιον λόγο να τον ψηφίσουμε;" διερωτώνται με νόημα τα μέλη του ΚΑΠΗ στα οποία έταζε επί ένα χρόνο ταξίδι στο Παρίσι για να πάρουν τελικά ...αέρα κοπανιστό! Τώρα, εάν κάνει την έκπληξη, τι να πούμε; Θαύματα πάντα γίνονται...

1 σχόλιο:

  1. Στην επόμενη εξίσου... εμπεριστατωμένη... αξιόπιστη και... δημοσιογραφική ανάλυση που θα μας κάνεις, στη φωτό του Νικολάου (του οποίου "δεν του βγαίνει", γιατί αν του βγει ξέρεις καλά τι περιμένει και σένα και τα φιλαράκια σου), εκτός από ασπρόμαυρο χρώμα, κάνε και μοντάζ έξτρα γήρανσης, μπας κι αποκτήσεις καμιά παραπάνω ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή