Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΑΪΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ

Το παρακάτω ερώτημα μέσω e-mail αποστολής, μάς απευθύνει ο κ. Γιώργος Νικολουδάκης. Η απάντησή μας ακολουθεί αμέσως μετά. 
"Γεια σας κύριε Βραχιολίδη.
Δεν καταλαβαίνω, ποια είναι η θέση σας για τον Μπάμπη Σταικο; Από τη μία πλευρά τον κατακεραυνώνετε από την άλλη προβάλλετε την εκδήλωση και υποψηφιότητά του με ένα μπάνερ τεραστίων διαστάσεων στο κατά τα άλλα εξαιρετικό blog σας. Θα θέλαμε και εμείς οι αναγνώστες-ψηφοφόροι να μάθουμε την τοποθέτησή σας για να δούμε πώς θα κινηθούμε.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
Με εκτίμηση,
Γιώργος"

Απάντηση Βραχιολίδη: Όσα έχει διατυπώσει η εφημερίδα για τον Μπάμπη Στάϊκο και αφορούν κυρίως δημοσιεύματα άλλων εφημερίδων του ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου, τα έχετε διαβάσει. Η εφημερίδα ποτέ δεν θα πάψει να κάνει δημοσιογραφία και ούτε πρόκειται να ...βουλώσει το στόμα της επειδή βλέπετε μια διαφημιστική καταχώριση του κ. Στάϊκου, την οποία ο ίδιος θέλησε να προβάλει. 
Η εφημερίδα "Ανεξάρτητος και Διπλωματικός Παρατηρητής", όπως και όλες οι εφημερίδες δεν παύει να είναι και μια επιχείρηση. Το να έλεγα στον κ. Στάϊκο "σου κλείνω κάθε πρόσβαση στην εφημερίδα και δεν σου επιτρέπω να προβάλεις ή να ανακοινώσεις την ημέρα της υποψηφιότητάς σου", αυτό θα ήταν καθαρά φασιστικό-αντιδημοκρατικό. 
Υποθέτω θα είστε έξυπνος άνθρωπος. Δείτε όλες τις εφημερίδες και περιοδικά του ημερήσιου τύπου. Σε μια προεκλογική περίοδο προβάλλονται όλοι. Ακόμη και αυτοί που υφίστανται δυσμενή κριτική από τον Τύπο επιλέγουν (λόγω αναγνωσιμότητας και φήμης του εντύπου) να προβάλουν την υποψηφιότητά τους. Αυτό υποθέτω, έκανε και τον κ. Στάϊκο να απευθυνθεί στον "Ανεξάρτητο &  Διπλωματικό Παρατηρητή" να διαφημίσει την υποψηφιότητά του. Η εξήγηση όμως που του έκανα ήταν σαφής: η εφημερίδα δεν πρόκειται να υποστείλει την δημοσιογραφική της σημαία και να πάψει την κριτική προς το πρόσωπό σας, όπως και ως προς κανέναν.. Ο κ. Στάϊκος το αποδέχθηκε και ζήτησε τον συγκεκριμένο χώρο για να διαφημίσει-ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. 
Τι λέτε λοιπόν εσείς; Θα έπρεπε να του πω "όχι, φύγε"; Σας είπα κύριε Νικολουδάκη, και φαντάζομαι το γνωρίζετε ότι η εφημερίδα, όπως και κάθε έντυπο, αλλά και τηλεόραση-ραδιόφωνο, λειτουργούν και ως επιχειρήσεις. Εάν λοιπόν σε μία επιχείρηση-μαγαζί, πάει να μπει ένας πελάτης, θα στέκεται απ'έξω ο υπεύθυνος της επιχείρησης να κάνει επιλογή πελατών;
Συνεπώς, η εφημερίδα μας δεν υποστέλλει την σημαία της και η δημοσιογραφική της κριτική συνεχίζεται χωρίς ενδοιασμούς, περιορισμούς και φραγμούς. Συνεχίζεται και η κριτική προς τον κ. Στάϊκο, για τον οποίο εσείς βέβαια χρησιμοποιείτε τον υπερβολικό όρο "κατακεραυνώνετε"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου