Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΠΡΙΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ!



Του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@ yahoo.gr

Από 1ης Σεπτεμβρίου, στην αγορά θα διατίθενται τρόφιμα των οποίων η ημερομηνία κατανάλωσης έχει λήξει. Έτσι, μετά τα μεταλλαγμένα, τώρα και τα ληγμένα έρχονται στο πιάτο μας με τη βούλα της κυβέρνησης! Ελλάδα του 2013. Η Ελλάδα της κρίσης, της ένδειας και της πείνας, με μια κυβέρνηση η οποία αντί να φροντίζει τον καταναλωτή, μεταφέρει τους… κάδους απορριμμάτων μέσα στα  σούπερ μάρκετ! Προφανώς, βλέποντας τους Έλληνες να αναζητούν στους κάδους των σκουπιδιών τροφή, σου λέει, γιατί να μην εκμεταλλευτώ την κατάσταση. Κι έτσι, τα προϊόντα λίγο πριν φτάσουν στα σκουπίδια, ληγμένα κι επικίνδυνα, διατίθενται σε χαμηλές τιμές στους καταναλωτές! 

 Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός είτε εν τη ρύμη του λόγου είτε έχοντας απόλυτη συνείδηση των όσων έλεγε, δήλωσε στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Άκη Παυλόπουλου (EXTRA 3) ότι τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ, πριν πάνε για πέταμα δίνονται στον καταναλωτή για κατανάλωση.

Προσέξτε την στιχομυθία και θα αντιληφθείτε για τι ακριβώς μιλάμε:   

Στέφανος Κομνηνός (Γενικός Γραμματέας Εμπορίου): Πρόκειται για προτεινόμενη ημερομηνία κατανάλωσης και όχι ημερομηνία λήξης. Εδώ και 30 χρόνια ισχύει. Πηγαίνει ο καταστηματάρχης και μπορεί να διαθέτει το προϊόν (που έχει λήξει) για ένα μήνα ακόμα. Αυτό δηλαδή που έκανε τόσα χρόνια, αυτή τη φορά θα το φωνάζει και θα λέει: το προϊόν αυτό θα το διαθέτω για ένα μήνα ακόμη, σε χαμηλότερη τιμή.

Παυλόπουλος: Αυτό που λέτε τι είναι; Διαχειριζόμαστε την φτώχεια και ψάχνουμε να βρούμε αμπαλάζ.   Όταν φτιάχνεις ράφια στα σούπερ μάρκετ με χαμηλότερες τιμές, στα οποία η προτεινόμενη ημερομηνία κατανάλωσης έχει παρέλθει, τότε είναι ληγμένο.

Γενικός Γραμματέας Εμπορίου: Εδώ και 2 χρόνια, όταν ξεκίνησε η αναμόρφωση αυτού του πλαισίου για να φτιάξουμε κάτι πιο φιλικό στον καταναλωτή, ξέρετε τι περιλαμβάνουν αυτές οι διατάξεις;

Παυλόπουλος: Επίθεση φιλίας κάνετε;

Γενικός Γραμματέας Εμπορίου: Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια να προστατευτεί ο καταναλωτής.

Παυλόπουλος:  Εάν εσείς πηγαίνατε με τα παιδιά σας στο σούπερ μάρκετ, θα αγοράζατε προϊόντα των οποίων η προτεινόμενη ημερομηνία κατανάλωσης, είχε παρέλθει;  Εγώ δεν θα το έκανα.

Γενικός Γραμματέας Εμπορίου: Όταν έκανα τα μεταπτυχιακά μου στην Αγγλία, είδα για πρώτη φορά μια σειρά από νωπά προϊόντα, τα οποία ο λιανέμπορος πριν πάνε για πέταμα, πριν γίνουν μη ασφαλή προϊόντα, τα διέθετε χωρίς να γίνουν επικίνδυνα! Και μπορούσε ο καταναλωτής είτε ήταν πλούσιος είτε φτωχός, να τα αγοράσει και να μην τα μπερδεύει με τα άλλα. (!!!)

Ξεκάθαρη δήλωση από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου: τα προϊόντα πριν πάνε για πέταμα, δίνονται στον καταναλωτή, προς βρώση! Ο Έλληνας πολίτης του 2013, τώρα θα τρώει και τα ληγμένα!  Και εάν σε αυτά, βάλουμε και τα γενόσημα φάρμακα που ήδη του χορηγούνται, τότε πλέον έχουμε να κάνουμε όχι με Έλληνα Ευρωπαίο, αλλά με κανονικό πειραματόζωο!

Η Ελλάδα της… ανάπτυξης, του Αντώνη Σαμαρά και του Βενιζέλου! Όταν ο Σαμαράς έλεγε ότι τόσα χρόνια ζούσαμε  πάνω από τις δυνατότητές μας, μάλλον ήξερε τι έλεγε. Ο Έλληνας, προφανώς κατά Σαμαρά πρέπει να ζει ως πειραματόζωο. Ή ζώο, όπως το πάρετε… 

ΣΤΡΑΤΟΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΜΠΟΥΧΤΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΛΗΓΜΕΝΑ!
Η νέα κυβερνητική πολιτική με την διάθεση ληγμένων προϊόντων, είναι βέβαιον ότι θα βρει την πλήρη εφαρμογή της στον στρατό, στα δημόσια νοσοκομεία και στα δημόσια γηροκομεία. Μπορεί οι πολίτες, όσοι μπορούν, να αντισταθούν στο νέο φαινόμενο που θα ισχύσει στην αγορά, αυτοί όμως που δεν πρόκειται να γλιτώσουν, είναι οι στρατιώτες, οι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων οι νοσηλευόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία-γηροκομεία! Με την οικονομική κρίση που υπάρχει, όλα τα ληγμένα θα διατίθενται κατά κόρον  στους προαναφερθέντες χώρους! 

"Ελεύθερη Ώρα"

1 σχόλιο: