Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΜΑΣ ΥΔΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ! ΟΛΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Σκηνές από επιχειρήσεις νηοψίας στον Κόλπο του Άντεν εκτυλίχτηκαν ανοικτά της Εύβοιας όταν από σήμα που εδόθη στο ΠΝ για ύποπτο φορτηγό πλοίο το οποίο ερχόταν από Λιβύη πραγματοποιήθηκε έφοδος αποσπάσματος της ΜΥΚ προκειμένου να διαπιστωθεί το φορτίο του.
Πιο συγκεκριμένα το φορτηγό σκάφος "Σαλάχ Αλ  Ντιμ" με σημαία Σιέρα Λεόνε εντοπίστηκε από την φρεγάτα του ΠΝ «Αιγαίο» να πλέει ανοικτά της Ευβοίας.
Στο σκάφος που προερχόταν  από τη Λιβύη και πιο συγκεκριμένα από την Βεγγάζη δόθηκε η εντολή από την φρεγάτα του ΠΝ η οποία έσπευσε στο σημείο να σταματήσει προκειμένου να υποστεί νηοψία καθώς υπήρχαν πληροφορίες – ήταν χαρακτηρισμένο από υπηρεσίες ως «ειδικού ενδιαφέροντος»- ότι μετέφερε παράνομο υλικό. Υλικό το οποίο μπορεί να ήταν είτε φορτίο όπλων είτε άλλο «ειδικό υλικό».
Το απόσπασμα της νηοψίας ανέβηκε στο καράβι από ταχύπλοο που έφυγε από τη Φρεγάτα και ερεύνησε σπιθαμή προς σπιθαμή όλο το φορτίο του πλοίου κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του σκάφους του ΠΝ. Τελικά και μετά τον ενδελεχή έλεγχο δεν βρέθηκε κάτι το επιλήψιμο και το πλοίο συνέχισε κανονικά την πορεία του προς τη Ρουμανία.
Να σημειωθεί πως και ύστερα απο τα γεγονότα της Βεγγάζης με τη δολοφονία του Αμερικανού πρεσβευτή Cris Stevens  στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012 και κατά την διερεύνιση που ακολούθησε τη δολοφονία του υπήρξαν πολλοί που υποστήριξαν πως η CIA προμηθεύει με όπλα τους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία, ενώ δημοσίευμα του FOX News είχε συνδέσει τη δολοφονία του με το σκάφος Al Entisar το οποίο είχε αποπλεύσει 6 ημέρες πριν απο τη Λιβύη προς την Τουρκία μεταφέροντας όπλα για τους αντάρτες στη Συρία.
Οι αποστολές όπλων απο τη Λιβύη είτε με΄σω της CIA είτε σε συνεργασία με παρακλάδια της al-Qaeda στη Λιβύη προς τη Συρία είναι ένξα θέμα το οποίο απασχολεί το διεθνή Τύπο σχεδόν αμέσως μετά την πτώση του καθεστώτος Qaddafi.
Επισήμανση
Επειδή έχουν κυκλοφορήσει κάποιες φήμες αναφορικά με υποτιθέμενη περικύκλωση τουρκικού πολεμικού πλοίου από ελληνικά πολεμικά κοντά στην Κέα να αναφέρουμε ότι η κινητοποίηση του ΠΝ αφορούσε το συγκεκριμένο πλοίο που προερχόταν από τη Λιβύη και σε τίποτα άλλο.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου