Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ"

Ένας Σύρος χειρουργός, μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), του οποίου η σορός εντοπίσθηκε την Τρίτη, σκοτώθηκε από μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μία μη κυβερνητική οργάνωση η οποία εδρεύει στη Βρετανία.
«Σύμφωνα με τους (συνεργαζόμενους) γιατρούς με το Παρατηρητήριο, είναι ο Ισλαμικός Στρατός εκείνος που δολοφόνησε τον νεαρό ειδικευόμενο Μοχάμεντ Άγιαντ, μετά την απαγωγή του τα ξημερώματα της Δευτέρας από τον τόπο εργασίας του στην κοινότητα Σέζου», στην επαρχία του Χαλεπίου, ανέφερε το Παρατηρητήριο.
Χθες, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είχαν ανακοινώσει πως ο 29χρονος χειρουργός βρήκε τον θάνατο κάτω από «αδιευκρίνιστες» συνθήκες και καταδίκασε «αυτήν την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον ενός χειρουργού ο οποίος εργαζόταν ασταμάτητα για να βελτιώσει την τρομακτική ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο».
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που αντλεί πληροφορίες από ένα δίκτυο μαχητών και ιατρών σε όλη τη Συρία, το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε επίσης χθες τον Μοχάμεντ αλ Χαμάντα, λαϊκό ποιητή και αντίπαλο της κυβέρνησης της Δαμασκού.
Ο αλ Χαμάντα μετέβαινε στο Κφαρ Ζίτα, κοντά στη Χάμα (κέντρο) για να ερευνήσει για την τύχη του γιου του που αγνοείται. Υπήρξε μία λογομαχία με στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία τον σκότωσαν με δύο πυροβολισμούς.
Το ΙΚΙΛ χθες ισοπέδωσε επίσης ένα από τα πιο πολυσύχναστα σιιτικά τεμένη, στην περιοχή Χασάκα (βορειοανατολικά), παρά τα επίμονα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής να το μετατρέψουν σε πολιτιστικό κέντρο, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.
Η ίδια πηγή ανέφερε πως έχει καταγράψει τους τελευταίους πέντε μήνες εκατοντάδες απαγωγές, για τις οποίες ευθύνεται το ΙΚΙΛ, με θύματα στελέχη της αντιπολίτευσης, χριστιανούς ιερείς και πολυάριθμους Κούρδους.
newbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου