Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ!

 ΜΠΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ...ΑΛΕΣΤΕ!

Τέλος εποχής για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και τον Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), αλλά και για την ΛΑΡΚΟ που σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα του κόσμου θα αποτελούσε και αυτή αμυντική βιομηχανία με δεδομένο ότι το σπάνιο νικέλιο χρησιμοποιείται πρωτευόντως σε αμυντικές κατασκευές και ειδικά σε προϊόντα αεροναυπηγικής.
Ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντησή τους νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν την χειρότερη όλων των λύσεων για τους εργαζόμενους και για το μέλλον των εταιρειών, επιλέγοντας την εκκαθάριση εν λειτουργία των τριών εταιρειών, με βάση το μοντέλο που είχε προτείνει το υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παραμερίστηκε εντελώς και αυτό ήταν αναμενόμενο: Μπορεί ο Δ.Αβραμόπουλος να είναι ισχυρός και η Φ.Γεννηματά να είχε καλές προθέσεις, αλλά ο Γ.Στουρνάρας είναι ο εκπρόσωπος των πραγματικών κυβερνητών της χώρας, οπότε έγινε αυτό που ήθελε αυτός.
Εκκαθάριση εν λειτουργία σημαίνει ότι οι παραπάνω εταιρείες κλείνουν ή στην καλύτερη περίπτωση ανοίγει ο δρόμος για να κλείσουν. Δεν υπάρχει καμία αναφορά,, μέχρι στιγμής για τον διαχωρισμό των πολιτικών και στρατιωτικών δραστηριοτήτων των ΕΑΣ.
Είμασταν οι μοναδικοί που είχαμε διατηρήσει σοβαρές επιφυλάξεις για τις διαβεβαιώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας Φ.Γεννηματά ότι τα ΕΑΣ θα συνέχισαν την λειτουργία τους.
Και το αμφισβητούσαμε όχι γιατί δεν ήταν ειλικρινής ο Φ.Γεννηματά, αλλά γιατί οι πληροφορίες που ερχόντουσαν από το υπουργείο Οικονομικών ήταν πολύ συγεκριμένες: Πώληση της ακίνητης περιουσίας των ΕΑΣ ήθεκαν και θέλουν μέσω της εκκαθάρισή της.
Τώρα, αν μείνουν 150 εργαζόμενοι, αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα θα έχει και αμυντική βιομηχανία.
Τώρα, θα πει, κάποιος, ίσως και δικαιολογημένα, "Γιατί, υπάρχει και τώρα αμυντική βιομηχανία;". Μπορεί το ερώτημα να έχει βαση, αλλά την αμυντική βιομηχανία δεν την εξαέρωσε η τρόικα, αλλά οι μέχρι σήμερα κυβερνήτες της χώρας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Τα εγκλήματα που έγιναν σε βάρος των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ θέλουν τόμους για να καταγραφούν.
Θα πούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπαθανασίου, είχε πει στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας και σημερινό πρόεδρο της Βουλής "Βρε Βαγγέλη, αντί να σου δίνω δανεικά λεφτά για να πληρώνεις απλά τους μισθούς γιτί δεν δίνεις ένα πρόγραμμα στα ΕΑΣ για να μπορέσουν να επιβιώσουν;". Και η απάντηση ήταν "Θα δούμε...". Και είδαμε...
Σήμερα, την ώρα που ο εχθρός της χώρας και αυτός που διεκδικεί εδάφη και έλγχο περιοχών, έχει μια πολεμική βιομηχανία προσανατολισμένη στην εν όπλοις κυριαρχία, η ελληνική αμυντική βιομηχανία "εκαθαρίζεται εν λειτουργία". Ο Θεός της Ελλάδας αυτή την φορά δύσκολα θα μας σώσει...
Πάντως για την ΕΛΒΟ είναι πιθανόν να υπάρξουν κάποιοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές.
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου