Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!


γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΙΔΑΚΟΣ
Ιατρός - μέλος της Πρωτοβουλίας για την
αναδιοργάνωση με λαϊκά χαρακτηριστικά
του ενδιάμεσου (κεντρώου) χώρου

Ας ενωθούμε οι νέοι

Είναι να απορεί κανείς ταυτόχρονα και να μελαγχολεί όταν διαπιστώνει ότι διανοούμενοι, καθηγητές, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, οικονομικοί αναλυτές και εν γένει πνευματικοί ταγοί αναζητούν τη λύση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων του λαού και της χώρας μέσα από κεντροαριστερές ή κεντροδεξιές γραμμές. Σε μια εποχή οικονομικής, πολιτικής και ηθικής κρίσης, σε μια εποχή που υπάρχει οικονομική υποδούλωση του λαού, σε μια εποχή που το μέλλον της νεολαίας διαγράφεται ζοφερό, δυσοίωνο και αβέβαιο, σε μια εποχή κοινωνικής εξαθλίωσης, τέτοιου είδους «γραμμές» είναι σχέδια στην άμμο. Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται ότι εκείνοι που τα δημιουργούν δεν έχουν αίσθηση της τραγικής πραγματικότητα που ζει ο τόπος και του δραματικού αδιεξόδου, στο οποίο βρίσκονται οι νέες γενιές.
Ερωτάται: θα αφήσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους το μέλλον μας; Μήπως πρέπει να το πάρουμε εμείς οι ίδιοι στα χέρια οργανώνοντας ένα Κίνημα δημοκρατικό, πατριωτικό και κοινωνικό πέρα από γραμμές και σύνορα;
Γιατί είναι πλέον φανερό, ιδιαίτερα στις νέες γενιές, ότι ο αγώνας πρέπει να είναι απελευθερωτικός από τα μνημονιακά δεσμά που άκριτα και αβασάνιστα μας έβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις της τελευταίας τριετίας.
Πρέπει να οργανωθούμε.

Υ.Γ. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό το Κίνημα, μπορούν να επικοινωνήσουν στο e-mail: omadaprwt@hotmail.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου