Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ


του
Δημήτρη Ζαφείρη
Ταξιάρχου ε.α. - Προγραμματιστή Η/Υ
Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου
με την « Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση »

Η παιδεία αποτελεί για τον Δήμο μας τον  ακρογωνιαίο λίθο και παρά την οικονομική κρίση που περνά η πατρίδα μας, θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής και ευαισθησίας. Η δραστηριοποίηση  του Δήμου στον τομέα της παιδείας μπορεί είναι η παρακάτω:
Σχολικές εγκαταστάσεις : Απαιτείται σε στενή συνεργασία με την Πολιτεία και τις Διευθύνσεις των σχολείων (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια),  η άμεση επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την αποκατάσταση όλων των βλαβών στις κτηριακές εγκαταστάσεις αλλά και τυχόν βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν ανάλογα με τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες.
Η επιβράβευση των αρίστων μαθητών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Η διενέργεια  διαγωνισμών από τον Δήμο σε Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, σε διάφορα θέματα όπως περιβάλλοντος, νέες τεχνολογίες, τρόποι αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης από τους νέους κ.α
Η οικονομική ενίσχυση των μαθητών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
Η παροχή δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν την δυνατότητα να καταφύγουν  στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ιδιαίτερη μέριμνα χρειάζονται οι μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, για να μην υστερήσουν έναντι των υπολοίπων συμμαθητών τους.
Στις ξένες γλώσσες πρέπει να υπάρξει ανάλογη μέριμνα για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Δήμου μας. Εδώ θα πρέπει να εξετασθεί και το ενδεχόμενο της παροχής εθελοντικής προσφοράς από καθηγητές – δημότες και συνταξιούχους καθηγητές.
Η οικονομική ενίσχυση οικογενειών του Δήμου μας που έχουν τέκνα φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδος και αντιμετωπίζουν προβλήματα. Εδώ θα μπορούσε να δοθούν  ως βοήθεια και τρόφιμα ή και εκπαιδευτικά υλικά όπως Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές κ.α
Η  βελτίωση της βιβλιοθήκης του Δήμου με επιπλέον βιβλία έτσι ώστε να καλύπτει όσο το δυνατό περισσότερα θέματα.
Η υπό μορφή ανοικτού Πανεπιστημίου  παροχή εκπαίδευσης   με την διενέργεια Διαλέξεων και Σεμιναρίων, σε πολλούς τομείς, από διακεκριμένους επιστήμονες ανάλογα με το εκάστοτε θέμα. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί σε κρίσιμα θέματα της εποχής μας όπως οικονομική κρίση, ψυχολογικά προβλήματα της εποχής μας κ.α
Η δημιουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, έτσι ώστε οι Δημότες να ενημερώνονται και να γνωρίζουν νέους τομείς εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στις νέες τεχνολογίες αφού η Πολιτεία τις χρησιμοποιεί σε πολλούς τομείς όπως φορολογικούς (Όπως e-taxis, απογραφές και ενημερώσεις μέσω Ηλεκτρονικού Υπολογιστή).

Η δημιουργία χώρων λειτουργίας Ασυρμάτων Δικτύων (WiFi), έτσι ώστε οι Δημότες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, που ως γνωστό αποτελεί πηγή γνώσης και ψυχαγωγίας.

4 σχόλια:

  1. ΘΑ ΚΛΑΨΩ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ,ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΚΛΑΙΩ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ , ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;
    ΤΟΣΟ ΕΣΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙΑ ,ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΚΛΗΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ .
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΡΑΚΙ ΣΤΟ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ .
    ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Ή ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΧΑΦΤΕΙ ΜΥΓΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΕΙ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ;
    ΑΝΤΕ ΠΙΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΑΓΑΚΙ ΜΕ ΛΟΥΪΖΑ ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.
    ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ @@ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ,ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ,ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΥΛΟΥΜΑ , ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΣΚΑΤΟΥΛΑ ΜΕΛΕΜΕΝΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ Ή ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΕΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΠΑΓΟΧΟΛΑΡΓΟΥ .
    ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ...........
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ .
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟ ΜΑΣ"
    ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΛΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΠΗΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ SEX ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ .
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΣΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ,ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΛΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ !
    ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΠΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΤΟ .ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΟΥΤΕ ΕΥΧΕΣ ΟΥΤΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΜΠΑΛΛΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή