Κυριακή 18 Μαΐου 2014

MΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!


Αγαπητοί γείτονες

Σήμερα ξημέρωσε μια νέα μέρα. Οχι μόνο για το δήμο μας, αλλά για τους δήμους όλης της Ελλάδας. Η νέα δημοτική θητεία, είναι ταυτόχρονη με τον περιφερειακό σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ που ονομάζεται Σ.Ε.Σ. Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης 2014-2020.
Νέοι όροι, νέοι κανονισμοί λειτουργίας και νέες απαιτήσεις μπαίνουν στον κόσμο της Αυτοδιοίκησης. Οι νέες δημοτικές αρχές θα κληθούν να κατανοήσουν πλήρως δεκάδες νέους όρους όπως Εξυπνη Εξειδίκευση, Συμπαγής Πρόταση Χρηματοδότησης, Ολοκληρωμένη Εδαφική́ Επένδυση, Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων, Πλατφόρμα S3 κλπ. Θα κληθούν να κατανοήσουν την νέα διάρθρωση των ταμείων και των Τομεακών Προγραμμάτων και να προλάβουν εγκαίρως να συνδεθούν με τα 128 δισεκατομμύρια που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Είναι σίγουρο ότι λίγοι θα τα καταλάβουν, όπως συνέβει και με το ΕΣΠΑ 2007-2013 από το οποίο 6 από τα 24,3 δις ευρώ περίπου, επιστρέφουν αναπορρόφητα στην Ευρώπη.
Οι νέες δημοτικές αρχές όμως θα έχουν να αντιμετωπίσουν και την Νέα Περιφερειακή Πολιτική που υπαγορεύει την δραματική μείωση στο 30% των κρατικών επιδοτήσεων και την Οικονομική Αυτοτέλεια των Δήμων.
Ετσι θα βρεθούν μπροστά σε ένα δίλημμα. Είτε να φορολογήσουν τους δημότες τους, είτε να μειώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα έργα στους δήμους τους.
Εκτός και εάν έχουν την ικανότητα και την γνώση να κατανοήσουν τους νέους όρους και να χρηματοδοτηθούν με στοχευμένες δράσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Γι αυτό ζητάμε την ψήφο σας. Διότι μετά από 25 χρόνια στενής παρακολούθησης των μηχανισμών χρηματοδότησης των δήμων, μετά από την συλλογή καλών πρακτικών όλων των δήμων της Ελλάδας, φτιάξαμε τις 8Προτάσεις με συγκλίνουσες δράσεις εναρμονισμένες στους στόχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μετά από τέσσερα χρόνια επεξεργασίας καταλήξαμε στην Εξυπνη Εξειδίκευση του Δήμου Παπάγου Χολαργού. Ετσι καταλήξαμε ότι εμείς μπορούμε να βάλουμε το δήμο μας στην δεύτερη κατηγορία δήμων που θα αδράξουν την ευκαιρία της ΣΕΣ και δεν θα αναγκαστούν ούτε να μειώσουν τις υπηρεσίες τους, ούτε να φορολογήσουν επιπλέον τους πολίτες τους.   

Εσείς όμως αποφασίζετε: Τώρα έχετε τρεις επιλογές Α) Να πληρώσετε εσείς την μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων. Β) Να υποστείτε μια δραματική μείωση των δημοτικών υπηρεσιών που μέχρι σήμερα είχατε. Γ) Να ψηφίσετε τις 8Προτάσεις και το Χάρη Κουγιουμτζόπουλο με τους συνεργάτες του.

Στην κάλπη απόφαση είναι αποκλειστικά δική σας!

1 σχόλιο:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΑΡΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΕ ,

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ .

    ΣΗΜΕΡΑ Η Ε.Ε. ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


    ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
    ΕΧΕΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ Ε.Ε.

    «Παγωμένα» όλα τα έργα του ΕΣΠΑ. Δεν προχωρούν τα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ Όλα τα προγράμματα ,όλοι οι διαγωνισμοί και οι αναθέσεις έργων , μέσω του ΕΣΠΑ έχουν «Παγώσει» μετά από παρέμβαση των τεχνοκρατών της ΕΕ. Εγκύκλιος του υπουργείου Ανάπτυξης, «τινάζει στον αέρα» την χρηματοδότηση όλων των έργων που πραγματοποιεί το Δημόσιο αλλά και όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας. Αιτία το γεγονός ότι αποφασίστηκε να «παγώσουν» όλοι οι διαγωνισμοί και οι αναθέσεις έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, μέσω του ΕΣΠΑ. Στην εγκύκλιο που εστάλη σε όλα τα υπουργεία τη Μ. Δευτέρα σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr , αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ««Το υπουργείο μας είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε άμεσο κλείδωμα εισαγωγής νέων εντάξεων και προσκλήσεων στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα των έργων του ΕΣΠΑ». Ουσιαστικά, πρόκειται για «πάγωμα» όλων των έργων και αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη, επειδή υπήρξε υπέρβαση χρηματοδότησης. Οι τεχνοκράτες της ΕΕ εντόπισαν το σφάλμα και απαίτησαν από την ελληνική πλευρά να σταματήσει άμεσα κάθε ροή χρηματοδότησης, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες κάνουν λόγο για διατήρηση του «παγώματος» για τουλάχιστον άλλες 2-3 εβδομάδες. Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα που μόλις πριν από μερικές μέρες διοικητής μεγάλου Οργανισμού του Δημοσίου, που έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση προγραμμάτων κομβικής σημασίας, μετέβη ο ίδιος στις Βρυξέλλες και είχε διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της αρμόδιας Επιτροπής, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Στόχος του ήταν τουλάχιστον για τα έργα που είναι της δικής του αρμοδιότητας να καταστεί δυνατό να «ξεκολλήσουν» για να μην εκτεθεί συνολικά η κυβέρνηση. Ανάμεσα στα έργα που έχουν «κολλήσει» είναι όλα τα μεγάλα οδικά έργα, αλλά και τα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 ανέργων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν προχωράει, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση ήταν τριπλάσια από τις θέσεις που προκηρύχθηκαν. Παράλληλα, έχουν βρεθεί και οι επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μιας και για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να προχωρήσει η εκταμίευση των απαραίτητων ευρωπαϊκών κονδυλίων. Μπορεί λοιπόν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία να έχουν εξαγγελθεί με... τυμπανοκρουσίες, αλλά για να προχωρήσουν, να ολοκληρωθούν και να τα καρπωθούν οι άνεργοι, πρέπει απαραίτητα να ξεμπλοκάρουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Ρεπορταζ :Βασίλης Αγγελόπουλος

    www.dikaiologitika.gr


    http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/30848/pagomena-ola-ta-erga-tou-espa-den-proxoroyn-ta-programmata-ergasias-tou-oaed


    ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΦΩΝΑΖΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή