Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ!

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται στα εξής μαθήματα Γενικής Παιδείας: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των πρώτων μαθητών που βγήκαν από τα εξεταστικά κέντρα, αλλά και των καθηγητών, τα θέματα ήταν εύκολα και βατά για τους πολύ καλά διαβασμένους.

Σαφή και αναμενόμενα χαρακτηρίζονται από τους φροντιστές τα θέματα της Ιστορίας. Ωστόσο, όπως τονίζουν, δεδομένου του όγκου της ύλης λόγω τόσο της χρονολογικής περιόδου που καλύπτει το μάθημα όσο και των λεπτομερειών που έχει, απαιτούσε να είσαι καλά προετοιμασμένος. Οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε δύο ομάδες ερωτήσεων. Στην πρώτη οι απαντήσεις που έπρεπε να δώσουν οι υποψήφιοι ήταν πιο σαφείς και περιορισμένης έκτασης. Στη δεύτερη ομάδα τα θέματα ήταν πιο απαιτητικά και χρειάζονταν εκτενέστερες απαντήσεις λόγω των πηγών που απαιτούνταν.
Όσον αφορά στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, τα θέματα ήταν πολύ εύκολα σε σχέση με πέρυσι και δεν απαιτούσαν πολλές πράξεις, με αποτέλεσμα ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι να είναι αρκετός. Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί, λόγω της ευκολίας των θεμάτων, αναμένεται να είναι υψηλό το ποσοστό των μαθητών που θα βαθμολογηθούν άνω του 18.

Εύκολα, σε σύγκριση με πέρυσι, ήταν και τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν στη Φυσική. Οι μαθητές έπρεπε να προσέξουν τις πράξεις στο θέμα Γ, ενώ στο θέμα Δ4 θα μπορούσαν να μπερδευτούν, αν δεν είχαν ξεχωρίσει τη συχνότητα του φωτονίου που εκπέμπεται με τη συχνότητα περιστροφής του ηλεκτρονίου στο άτομο του υδρογόνου.

Oι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με τα Αρχαία Ελληνικά για τους μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά για τους υποψηφίους τόσο της Θετικής όσο και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Διαβάστε τα θέματα:

Βιολογία Γενικής Παιδείας

Ιστορία Γενική Παιδείας

Φυσική Γενικής Παιδείας

Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας

Δείτε τις απαντήσεις 

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στη Βιολογία 

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στην Ιστορία 

Oι απαντήσεις στα θέματα των υπόλοιπων υπό εξέταση μαθημάτων θα δημοσιευτούν σε λίγο...

Το zougla.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων και σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Στόχος» και «Θεσμός» καθ΄ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων θα σας παρουσιάζει τα θέματα και τις απαντήσεις τους.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου