Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

”ΒΟΜΒΑ”: “ΑΘΩΟΥΣ” ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ” ΟΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ. “ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ”! ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Προβληματισμό προκαλεί σε δικαστικούς κύκλους η πληροφορία ότι η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα έχει στα σκαριά διάταξη που θέτει ως αναγκαία προϋπόθεση για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους.
Όπως έλεγαν δικαστικές πηγές αυτό σημαίνει πως στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή η εν λόγω διάταξη θα βρεθεί στο κενό το σκέλος της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής στο οποίο κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης χωρίς όμως τον πορισμό οικονομικού οφέλους.
Ωστόσο, κύκλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σχολίαζαν ότι οι προτάσεις των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών δεν είναι δεσμευτικές για τον Υπουργό.
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα έχει και συνέχεια.
Η είδηση επιβεβαιώνεται από δικαστικούς κύκλους αλλά και από πολιτικές πηγές.
makeleio.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν ειναι μονο το οικονομικο οφελος που κινει ενα εγκλημα ειναι πολλες φορες και η ιδεολογια (τζιχαντιστες, ερυθροι χμερ, ναζι) και τοσοι αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή