Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ , ΤΟ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ OFFSHORE!

Το ΧΩΝΙ  ΚΡΑΤΑΕΙ Ο
ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ        
ΚΥΡΙΑΚΗ 30
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ           
2014

Ο Καρατζαφέρης , το 1 εκατ. ευρώ για τους φτωχούς και οι offshore!
 Πληροφορίες για τον τρόπο που διαχειριζόταν τα οικονομικά του ΛΑΟΣ ο πρόεδρός του, αλλά και για την «έντονη περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί συμμετοχής του σε offshore εταιρείες», δίνει ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος, Π.Αποστόλου


Το ΧΩΝΙ είχε φέρει στο φως, ήδη από τις 19 Μαΐου 2013, τις καταγγελίες του Παναγιώτη Αποστόλου, πρώην Αναπληρωτή Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ για την «χαμένη» επιταγή του ενός εκατομμυρίου ευρώ που είχε δώσει ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης, ως δωρεά στο Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής ή αλλιώς επονομαζόμενο “Ταμείο της φτώχειας”.
Πιο συγκεκριμένα, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2007 η δημιουργία ενός Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (ΕΤΑΚΣ) που σκοπό είχε την αντιμετώπιση της φτώχειας, που συστάθηκε λίγους μήνες μετά. Από τις αρχές του 2009, η χώρα βρισκόταν - επί της ουσίας - σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξέδωσε, στις 26 Μαΐου 2009, μέσω της Τραπέζης Κύπρου, τραπεζική επιταγή (00698630-7), ενός εκατομμυρίου ευρώ, σε διαταγή του ΕΤΑΚΣ και την παρέδωσε στον υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου.

            ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΛΑΟΣ;

Το εν λόγω ταμείο καταργήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την κυβέρνηση Παπανδρέου με τον νόμο 3895. Τα δυο αυτά χρόνια της λειτουργίας του, οι δωρεές, που είχαν γίνει (1.623.881,84 ευρώ) παρέμεναν ανενεργές, αφού ούτε αξιοποιήθηκαν κάπου ούτε είχαν κάπου αντίκρισμα. Άρα επί της ουσίας τα χρήματα έπρεπε να επιστραφούν στους δικαιούχους. Όμως, όποτε είχε ρωτηθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, για το θέμα, απαντούσε πως δεν γνώριζε την τύχη της επιταγής (για παράδειγμα στη Free Sunday -14/4/2012). Από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου ισχυριζόταν πως η επιταγή είχε εντολέα το κόμμα του ΛΑΟΣ (όπως φαίνεται και στο σώμα της επιταγής) και αυτό σήμαινε πως το ποσό του ενός εκατομμυρίου έπρεπε να επιστραφεί στο κόμμα. Γιατί, όπως είναι γνωστό μια τραπεζική επιταγή που έχει εκδοθεί υπέρ οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου και δεν έχει εισπραχθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, επιστρέφεται στο λογαριασμό του εκδότη, δηλαδή στον ΛΑΟΣ. Επίσης, ο κ. Αποστόλου θεωρούσε πως θα έπρεπε να απαντήσουν για την τύχη της επιταγής, το ποσό της οποίας προοριζόταν να καλύψει ανάγκες αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, και το Υπουργείο Οικονομικών καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΤΑΚΣ, Νίκος Αναλυτής.

            ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
           
Ωστόσο, μετά από πέντε χρόνια, την 27η Οκτωβρίου 2014, ο Πρόεδρος της ΜΚΟ “Πρωτοβουλία Πολιτών Κατά της Διαφθοράς”, Γιάννης Δαραβίγκας, επανήλθε στο θέμα, καταθέτοντας στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά, από όπου αναμένονται περισσότερα στοιχεία. Μετά το σχετικό θόρυβο που δημιουργήθηκε, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, από το κανάλι του πως η επιταγή εισπράχθηκε στις 3 Ιουλίου 2009. Όμως δεν έκανε καμιά αναφορά για την ταμπακέρα. Δηλαδή, για το που πήγε τελικά το ένα εκ. ευρώ.

            ΟΙ OFFSHORE ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

            Βεβαίως, το θέμα με τις offshore εταιρείες του Γιώργου Καρατζαφέρη παραμένει στην επικαιρότητα. Το ΧΩΝΙ επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Αποστόλου, ο οποίος τόνισε, ότι «στο κόμμα, στα κεντρικά του γραφεία υπήρχε έντονη περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί της συμμετοχής ή της ιδιοκτησίας του κ. Καρατζαφέρη σε offshore εταιρείες. Όμως, η φήμη δεν ποινικοποιείται». Ο ίδιος συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «είναι τουλάχιστον άκομψες οι δηλώσεις του κ. Άδωνι Γεωργιάδη που σε συνέντευξή του δήλωσε πως γνωρίζει τίποτε. Όπως εντελώς άκομψη ήταν η δήλωσή του πως τις ερωτήσεις στην ελληνική Βουλή για τα εξοπλιστικά προγράμματα τις υπέβαλαν μόνοι τους οι Βουλευτές. Του απαντώ πως όλες οι ερωτήσεις ή ετίθεντο υπ΄ όψιν του Καρατζαφέρη πριν υποβληθούν ή του αναφερόταν η θεματολογία και έδινε την έγκρισή του. Ήταν πάγια τακτική του αυτή».

            «Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΓΙΑ
            ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ»

            Ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΛΑΟΣ, Παναγιώτης Αποστόλου, επισήμανε στο ΧΩΝΙ ότι από τον Μάρτιο του με επιστολή του προς τον κ. Καρατζαφέρη  είχε ζητήσει οικονομικό έλεγχο του κόμματος. «Τελικά αυτός ο έλεγχος ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Από τότε δε, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν ενημέρωσε ποτέ τα θεσμικά όργανα του κόμματος για τη διαχείριση και των υπολοίπων χρηματοδοτήσεων που έλαβε το κόμμα από την είσοδό του στην ελληνική Βουλή το 2007 και το 2009 καθώς και από την είσοδό του στην ευρωβουλή το 2009. Το συνολικό ύψος αυτών των χρηματοδοτήσεων πρέπει να αγγίζει τα 30 με 40 εκ. ευρώ».  
toxwni.gr

1 σχόλιο: