Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΑΒΑΤΗ ΤΑ 'ΧΩΣΕ ΣΤΟΝ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΥΝ: "ΟΛΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ..."!

Γιατί η Χρυσούλα Διαβάτη αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο της - Ποιος αποδοκίμασε τον δημοφιλή τραγουδιστή, τι του απάντησε και τι έγραψε στο Facebook

Μαλλιά κουβάρια έγιναν καλλιτέχνες και κριτική επιτροπή στην τελετή απονομής των φετινών βραβείων τέχνης «Κάρολος Κουν», με αφορμή την βράβευση του Σάκη Ρουβά, στην κατηγορία του αρχαίου δράματος.
Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν σφοδρές, ενώ λόγω της βράβευσης του Ρουβά η ηθοποιός Χρυσούλα Διαβάτη αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο της και ζήτησε μάλιστα την ακύρωση των βραβείων.



Η Χρυσούλα Διαβάτη βρισκόταν στο χώρο και μάλιστα πήρε το λόγο όταν ανακοινώθηκε η βράβευσή με την  τιμητική διάκριση διεθνούς θεατρικού ρεπερτορίου, για τον ρόλο της ηλικιωμένης γυναίκας  στο έργο «Δύο γυναίκες χορεύουν». Η κ. Διαβάτη εξήγησε πως αρνείται να παραλάβει την διάκριση, καθώς όπως είπε η κριτική επιτροπή προτιμά να βρεβεύσει «σταρ και τραγουδιστές», αναφερόμενη προφανώς στον Σάκη Ρουβά. Μάλιστα επεσήμανε πως θα πρέπει τα βραβεία αυτά να θεωρηθούν εξολοκλήρου άκυρα.



Ο δημοφιλής τραγουδιστής πήρε το βραβείο αρχαίου δράματος για τον ρόλο του στην τραγωδία «Βάκχαι» του Ευριπίδη, που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Την ώρα που σηκώθηκε για να παραλάβει τη διάκρισή του, κάποιος από την κατάμεστη αίθουσα αποδοκιμάζοντάς τον, φώναξε «με τι προσόντα το παίρνεις», για να απαντήσει ο Σάκης Ρουβάς: «Με την ψυχή μου».



Αργότερα μάλιστα ο καλλιτέχνης ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφία με το βραβείο από την τελετή, γράφοντας: «Σας το αφιερώνω από την ψυχή μου»! 



Τα βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Χορού 2014 απονεμήθηκαν σήμερα και για την βράβευση του Σάκη Ρουβά, η κριτική επιτροπή επισημαίνει: «Απονέμεται στο Σάκη Ρουβά  για το μέρος του Διονύσου στην τραγωδία «Βάκχαι» του Ευριπίδου, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο των Φεστιβάλ Φιλίππων & Θάσου και Αθηνών & Επιδαύρου, καθώς και στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», επειδή, σε μιαν εποχή όπου πληθαίνουν τα κρούσματα «εκσυγχρονιστικής» κακοποίησης της αρχαιοελληνικής τραγωδίας, η οποία είναι από μόνη της αρκούντως «μοντέρνα» ώστε να μην έχει ανάγκη από επίδοξους «εκμοντερνιστές», ο Σάκης Ρουβάς, με την σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Λιγνάδη, έδωσε τον Θεό Διόνυσο, σε μιαν εκ βαθέων προσέγγιση, με τρόπο ευθύ, άμεσο, ρευστό και χειροπιαστό, σαν από πνεύμα και ύλη, γη, νερό, αέρα και φωτιά, έναν πάντοτε «ερχόμενο» ελληνικό θεό - χορευτή, φωτεινό και σκοτεινό συγχρόνως, αιώνιο και σύγχρονο, παρόντα στις χαρές και στις λύπες μας, στους θριάμβους και στις απώλειες».

Η Τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν», καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2013 - 14 της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών, μέλους της Διεθνούς Ενώσεως Κριτικών Θεάτρου, υπό την αιγίδα της UNESCO,  η οποία διοργανώθηκε και φέτος  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.









protothema (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου