Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ο ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών


Ημέρα περισυλλογής σήμερα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και όλοι ανεξεραίτως θα πρέπει να αναλογιστούμε τί δεν κάναμε για να κερδίσουμε το πιο δύσκολο πόλεμο που αντιμετώπισε ποτέ η ανθρωπότητα.

Τι δεν κάναμε για να αποτρέψουμε την πιο αποτρόπαια και ύπουλη θανατηφόρα σωματική, ψυχική και διανοητική εξάρτηση που απειλεί κυρίως τους νέους μας.

Ολοι μαζί πρέπει να αναλογιστούμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί. Από τα παιδιά που δεν στηρίξαμε όταν χρειάστηκε, από την αδιαφορία που επιδείξαμε όταν κάτι διαπιστώσαμε, από τα προγράμματα ενημέρωσης και ψυχολογικής στήριξης που δεν εκπονήσαμε, μέχρι την περιφρούρηση που δεν δημιουργήσαμε και τις απαραίτητες συνεργασίες με φορείς που δεν συνεργαστήκαμε.

Με κέντρο δράσης τα σχολεία, πρώτο και κύριο μέρος της ευθύνης και καθημερινή μέριμνα και συντονισμό οφείλει να έχει ο δήμος.  Με συνεχή επαγρύπνηση, καταγραφή, σχεδιασμό και δράση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Τοπικού Συμβουλίου Αντιμετώπισης της Παραβατικότητας.

Με ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ενημέρωσης, ψυχολογικής στήριξης, πρόληψης και καθοδήγησης.
Με συνεχή συνεργασία και δράση με πιστοποιημένους έμπειρους και εξειδικευμένους φορείς και με άμεση συνεργασία με το διαδημοτικό κέντρο αντιμετώπισης των εξαρτήσεων «Αργώ» που είναι νομικό πρόσωπο του Δήμου.

Με άμεση ενεργοποίηση των δημοτικών ιατρείων ειδικά στο θέμα της πρόληψης και της ενημέρωσης.

Με πολιτικές έντασης στη διεκδίκηση της φύλαξης των σχολείων και της ενίσχυσης των τοπικών αστυνομικών τμημάτων.

Με προγράμματα κατάρτισης στο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων και προγράμματα συμβουλευτικής στις σχολές γονέων.

Σήμερα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι πόσο συνένοχοι είμαστε για το εμπόριο του θανάτου, που έχει οδηγήσει στην πνευματική και σωματική αναπηρία το 5% των συνανθρώπων μας και κυρίως των παιδιών μας.


Xάρης Κουγιουμτζόπουλος
Επικεφαλής της παράταξης "Συνεργασία για τις 8Προτάσεις" 



2 σχόλια:

  1. Μπλά, Μπλά, Μπλά...
    Ωραίες εκθέσεις ιδεών...
    Ποια η θέση σας κ. Κουγιουμζόπουλος στην διάκριση μεταξύ ελαφρών και σκληρών ναρκωτικών;
    Πρέπει να νομιμοποιηθεί τη μαριχουάνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή