Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

«ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ» ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 1.290 ΤΟΝΟΥΣ ΝΕΥΡΟΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΑΡΙΝ ΚΑΙ 100 ΤΟΝΟΥΣ ΑΕΡΙΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ!

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ  ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΥΔΡΟΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ!
«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ! ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ. ΤΑ ΝΕΥΡΟΠΑΡΑΛΥΤΙΚΑ ΑΕΡΙΑ ΣΑΡΙΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ»!
«Μία σταγόνα από το νευροαραλυτικό αέριο σαρίν μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο σε λιγότερο από 5 λεπτά»
Αισχρά ψεύδη του Βενιζέλου και της Κυβέρνησης για να κοιμίσουν πάλι τον λαό!
Στις 10 Ιουλίου υπολογίζεται να ξεκινήσει το Cape Ray από την Ιταλία για να εγκατασταθεί έξω από τα παράλια της Κρήτης!
·        «7 εκατομμύρια λίτρα απόβλητα έξω από την Κρήτη»
·        «Η κυβέρνηση έπρεπε να παρακολουθεί ότι η όλη διαδικασία γίνεται με ασφάλεια, έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε ούτε το θαλάσσιο οικοσύστημα ούτε πολύ περισσότερο, ανθρώπινα θύματα»
·        «Αν η χώρα μας είχε εξαγγείλει έγκαιρα την ΑΟΖ, δεν θα υπήρχαν όλα αυτά τα προβλήματα»
·        «Έστω και τώρα ο κόσμος μπορεί αντιδράσει. Στην Αλβανία ξεσηκώθηκαν 150.000 Αλβανοί και εμπόδισαν την καταστροφή των χημικών στο έδαφός τους»
Από τον Μάκη Βραχιολίδη
Είδατε κανένα τηλεοπτικό κανάλι ν’ ασχολείται με το τεράστιο θέμα της καταστροφής των προερχομένων από τη Συρία χημικών αερίων, που θα λάβει χώρα έξω από την Κρήτη; Ουδείς από τους μεγάλους σταθμούς των ΜΜΕ δεν αγγίζει θέματα που ενοχλούν την κυβέρνηση ή την τρόικα. Μόνο το TV Kosmos Ρόδου, τον περασμένο Ιανουάριο φιλοξένησε τον καθηγητή και επιστημονικό συνεργάτη του "Δημόκριτου", Νίκο Κατσαρό, ο οποίος αποκάλυψε τα εγκλήματα που ετοιμάζονται να συντελεστούν ανοιχτά της Κρήτης. Ο δημοσιογράφος-κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου, Λοΐζος Λοΐζος, έχοντας στο στούντιο τους Ν. Μπίλλη, Γ. Χατζηαντωνίου, και Τ. Χατζηϊωάννου και με την επιστημονική γνώση του κ. Κατσαρού ξεδίπλωσαν το κουβάρι μιας σκοτεινής υπόθεσης, που σκοπίμως την κρατά έτσι η κυβέρνηση. Τι ετοιμάζεται να διαπράξει για μια ακόμη φορά πίσω από τις πλάτες του λαού; Ένα έγκλημα οικολογικό, έγκλημα κατά του τουρισμού, κατά των Ελλήνων, κατά της ίδιας της χώρας!
Παίρνοντας στοιχεία από τη συνέντευξη του TV Kosmos, φιλοξενούμε στην «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής» τον καθηγητή Νίκο Κατσαρό, για όσα νεώτερα στοιχεία υπάρχουν.

Κύριε Κατσαρέ, ποια ακριβώς χημικά αέρια είναι αυτά που πρόκειται να εξουδετερώσουν μερικά χιλιόμετρα έξω από την Κρήτη;
Κατσαρός: Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα πρόκειται για 1290 τόνους του νευροπαραλυτικού αερίου Sarin δεκάδων τόνων αερίων μουστάρδας και περίπου 1000 τόνων προδρόμων ουσιών δηλαδή πρώτων υλών απαραιτήτων για την κατασκευή των αερίων χημικού πολέμου που και αυτές είναι τοξικές. Μία σταγόνα από το νευροαραλυτικό αέριο σαρίν μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο σε λιγότερο από 5 λεπτά. Συνειδητοποιείστε πόσες δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια σταγόνες είναι οι 1290 τόνοι και τι μεγάλη καταστροφή θα μπορούσε να επιφέρει στον ευρύτερο χώρο, σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος. Εκτός από αυτό το αέριο, υπάρχει και το αέριο της μουστάρδας, περίπου 70-100 τόνοι από το συγκεκριμένο. Καταλαβαίνετε λοιπόν, εάν αυτά τα αέρια υδρολυθούν, θα φτιάξουν απόβλητα τα οποία επίσης είναι τοξικά. Θα συγκεντρωθούν περίπου 7 εκατομμύρια λίτρα απόβλητα. Είναι ηπιότερης τοξικότητας που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νευροπαραλυτικά αέρια για χημικό πόλεμο, ωστόσο δεν παύουν να είναι τοξικά.
Πώς αποφασίστηκε να γίνει η εξουδετέρωση των χημικών στα σύνορα της Ελλάδος, δυτικά της Κρήτης; Μπορείτε να μας εξηγήσετε;
Κατσαρός: Στην αρχή επρόκειτο να μεταφερθούν στην Αμερική για να εξουδετερωθούν και να θαφτούν εκεί, αυτό όμως άλλαξε στην πορεία. Καμία χώρα δεν προσφέρθηκε να καταστραφούν στο έδαφός της τα νευροπαραλυτικά αέρια, λόγω του μεγάλου κινδύνου που εγκυμονούν.  Η τελευταία χώρα που είχαν προσφύγει ήταν η Αλβανία η οποία κατ’ αρχήν δέχτηκε, λέγεται δε ότι της έδιναν και 1 δις δολάρια, αλλά μεσολάβησε μια μεγάλη συγκέντρωση 150.000 ατόμων στα Τίρανα, με αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός της χώρας Ράμο, να αποσύρει την προσφορά που είχε αρχικά δεχτεί. Έτσι, επέλεξαν την κλειστή θάλασσα της Μεσογείου να γίνει η εξουδετέρωση, διότι στον Ατλαντικό ωκεανό ο καιρός είναι πολύ πιο άστατος, η δε θάλασσα είναι πολύ πιο μεγάλη και οι κυματισμοί εντελώς ανεξέλεγκτοι. Και μετά από την υδρόλυση θα μεταφερθούν για να εξουδετερωθούν ολοκληρωτικά στην Γερμανία.
Για να το καταλάβουμε: η επεξεργασία της υδρόλυσης θα γίνει ανοιχτά της Κρήτης και κατόπιν τα τοξικά θα μεταφερθούν στη Γερμανία;
Κατσαρός: Ακριβώς. Εφόσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει ατύχημα. Από την Λαττάκεια  οι τόνοι από το αέριο σαρίν και από το αέριο μουστάρδας φορτώθηκαν σε δανέζικο και νορβηγικό πλοίο για να μεταφερθούν με άκρα μυστικότητα σε άγνωστο λιμάνι στην Ιταλία και μετά από εκεί θα μεταφορτωθούν στο Cape Ray, το αμερικανικό πλοίο που θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα με τις δύο συσκευές υδρόλυσης, για να μεταφερθούν τελικά στα διεθνή ύδατα, όπου εκεί πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας να μην γίνει ατύχημα...
Πότε υπολογίζεται να ξεκινήσει το πλοίο από την Ιταλία για την περιοχή ανοιχτά της Κρήτης;
Κατσαρός: Η τελευταία ενημέρωση που είχα, είναι ότι αναμένεται για τις 10 Ιουλίου.
Η χώρα μας αγνοήθηκε σε αυτή τη διαδικασία;
Κατσαρός:  Παντελώς. Ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών και ως συνορεύουσα  με τα διεθνή ύδατα στα οποία θα γίνει η εξουδετέρωση, τουλάχιστον θα έπρεπε να είχε ζητήσει ενημέρωση και θα έπρεπε να παρακολουθεί ότι η όλη διαδικασία γίνεται με ασφάλεια, έτσι ώστε να μη θρηνήσουμε ούτε το θαλάσσιο οικοσύστημα ούτε πολύ περισσότερο, ανθρώπινα θύματα.
YES MEN” ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΥΔΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Η ελληνική κυβέρνηση δεν προέβαλε καμία αντίρρηση; Πάλι “yes men» είπε στις ΗΠΑ;
Κατσαρός: Η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτε. Θα έπρεπε να πει  ότι «δεν δέχομαι να γίνει η εξουδετέρωση σε μια περιοχή η οποία γειτονεύει με τα δικά μας εθνικά ύδατα». Όχι μόνο δεν έχει πει απολύτως τίποτα αλλά εμφανίζεται να το αγνοεί πλήρως το θέμα. Υπάρχει υποκρισία από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Κατόπιν σειράς ερωτήσεων βουλευτών ο κ. ΥΠΕΞ απάντησε  στις  5 Φεβρουαρίου ότι τον... διαβεβαίωσε η Greenpeace  η Oceanica  και η  WWF  ότι κατόπιν επικοινωνίας που είχαν με την Επιτροπή του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα , δεν θα συμβεί ατύχημα και όλα πηγαίνουν καλά. Ο ευρωβουλευτής Κ. Αρσένης απάντησε  ότι οργάνωση Oceanica  δεν υπάρχει και η  WWF  ουδέποτε επικοινώνησε με την Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Χημικά όπλα. Η υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γενηματά απάντησε ότι μέρος των αερίων φορτώθηκε στις 9 Ιανουαρίου, ενώ ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Κούρκουλας απάντησε ότι είχαν ενημερωθεί από τον Οκτώβριο. Δηλαδή το πλήρες αλαλούμ και επί της ουσίας τίποτα. Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στα καίρια ερωτήματα:
Α) Γιατί η καταστροφή δεν έγινε επί εδάφους χωρών με τεχνολογία και τεχνογνωσία ;
Β) Γιατί δεν έγινε στα χωρικά ύδατα χωρών   με τεχνολογία και τεχνογνωσία αφού η μέθοδος καταστροφής είναι τόσο ασφαλής;.
Γ) Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν ενημέρωσε έγκαιρα για το πού και πώς θα γίνει η καταστροφή;.
Δ) Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε να υπάρχει παρατηρητής επί του πλοίου που θα γίνει η καταστροφή;.
Ε) Πώς θα λάβει μέτρα σε περίπτωση ατυχήματος αφού δεν θα της είναι γνωστό άμεσα το είδος και η έκταση του ατυχήματος;
ΣΤ) Πού θα πάει το πλοίο σε περίπτωση θαλασσοταραχής;
Ζ) Γιατί η καταστροφή επελέγη να γίνει στην Μεσόγειο και σ’ αυτό το τρίγωνο στα διεθνή  ύδατα;.
Η) Πώς αντέδρασε η χώρα μας όταν έμαθε ότι η καταστροφή θα γίνει σε διεθνή ύδατα που είναι  πλησίον της Κρήτης και τι εγγυήσεις ζήτησε;

Πώς θα γίνει η διαδικασία της εξουδετέρωσης των αερίων και πόσο διάστημα θα κρατήσει;
Κατσαρός:  Το αμερικανικό πλοίο Cape Ray μεταφέρει δύο συσκευές μέσα στις οποίες θα γίνει η εξουδετέρωση του νευροαραλυτικού αερίου Σαρίν, μια διαδικασία που θα κρατήσει περισσότερο από 5 μήνες και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Δεν μπορούν να καταστρέφονται περισσότεροι από 15 τόνοι την ημέρα, όπως επίσης χρειάζεται να γίνεται συντήρηση των συσκευών και των δεξαμενών. Αν δε, υπάρξουν και μεταβολές του καιρού, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 7-8 μήνες. Γι’ αυτό και το Cape Ray θα περιφρουρείται καθημερινά από 12 πλοία, κυρίως αμερικανικά, αλλά και πλοία από τη Δανία, Αγγλία και Ρωσία.
Τι συνέπειες θα υπάρξουν σε περίπτωση ατυχήματος;
Κατσαρός: Να ευχόμαστε ότι δεν θα γίνει ατύχημα, γιατί σε περίπτωση ατυχήματος τα νευροπαραλυτικά αέρια θα προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές. Το σαρίν περιέχει φθόριο, ένα εξαιρετικό τοξικό και διαβρωτικό στοιχείο που όταν εκλυθεί στο θαλάσσιο περιβάλλον, θα μολυνθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια άλλη ουσία που υπάρχει είναι το φωσφορικό οξύ το οποίο μαζί με το υδροφθόριο θα μετατρέψει την οξύτητα του νερού και τα ψάρια και τα άλλα έμβια όντα θα επηρεαστούν  πάρα πολύ από τη μεταβολή του Ph, με συνέπεια να υπάρξουν τεράστιες βλάβες για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τη ποσότητα που θα διαρρεύσει και την έκταση του ατυχήματος. Αν η χώρα μας είχε εξαγγείλει έγκαιρα την ΑΟΖ, τότε δεν θα υπήρχαν όλα αυτά τα προβλήματα.
Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να γίνει ένα τέτοιο ατύχημα;
Κατσαρός: Ναι, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες. Οι αλλαγές του καιρού είναι εκείνες που μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στη διαδικασία και να γίνουν αιτία μεγάλου ατυχήματος με ενδεχόμενο κάποιοι δεκάδες τόνοι και το θαλάσσιο περιβάλλον να καταστρέψουν και να δημιουργήσουμε μεγάλα προβλήματα στην Κρήτη.
Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν παρόμοια διαδικασία;
Κατσαρός: Όχι. Υδρόλυση γίνεται στην Αμερική μετά τη συμφωνία του 1993 για την εξουδετέρωση χημικών όπλων, αλλά αυτό γίνεται σε χέρσο έδαφος. Δεν έχει γίνει ποτέ σε θάλασσα.
Η Μεσόγειος είναι γεωπολιτικά στρατηγική θάλασσα για πολλές χώρες. Και τουριστικά σημαντική και για την αλιεία της. Πώς, οι εκτός Ελλάδος χώρες δεν αντιδρούν; Δεν υπάρχουν οργανώσεις, σύλλογοι από τις άλλες χώρες να αντιδράσουν;
Κατσαρός:  Εδώ, δεν υπάρχουν κυβερνήσεις στη Ευρώπη. Οι «γιατροί του Κόσμου» και άλλες οργανώσεις έχουν διαμαρτυρηθεί αλλά δεν αρκεί. Οι κυβερνήσεις είναι εκείνες που θα πρέπει να κάνουν επίσημες παρεμβάσεις και δεν κάνουν.

Αφού στη στεριά δεν δέχεται καμία χώρα λόγω επικινδυνότητας να καταστρέψει στο έδαφός της τα χημικά, στη θάλασσα δεν είναι πιο επικίνδυνη μια τέτοια καταστροφή;
Κατσαρός: Και ειδικά από την ώρα που μια τέτοια εξουδετέρωση γίνεται για πρώτη φορά. Δεν έχει ξαναδοκιμαστεί ανάλογη επιχείρηση.
Η εταιρεία που έχει προμηθεύσει τα χημικά στη Συρία δεν θα έπρεπε να αναλάβει και το κόστος καταστροφής τους στο έδαφός της;
Κατσαρός: Αυτά είναι γνωστά. Συγκεκριμένη εταιρεία από την Αγγλία  επί 5 χρόνια εφοδίαζε με φθοριούχο νάτριο τη Συρία για να φτιάξει το αέριο σαρίν.
Και γιατί δεν τα καταστρέφουν στη Συρία;
Κατσαρός: Υπάρχει μάλιστα και μια παράγραφος των Ηνωμένων Εθνών που λέει ότι η καταστροφή των χημικών θα πρέπει να γίνεται στη χώρα παραγωγής των.  Επειδή όμως είναι σε εμπόλεμη κατάσταση υπάρχει κίνδυνος να ρίξει κάποιος μια βόμβα ή ένα πύραυλο και να θρηνήσουν εκατομμύρια αθώα θύματα, γι’ αυτό απέκλεισαν τη Συρία.
Κι επειδή στη Συρία υπάρχει πόλεμος κι επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν μιλάει θα πρέπει να τα… φάμε εμείς τα χημικά; Γιατί δεν βρέθηκε κάποιο άλλο σημείο για την εξουδετέρωση των χημικών; Ας πούμε το Μαϊάμι των ΗΠΑ ή η θάλασσα της Μάγχης; 
Κατσαρός: Κανείς δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα αυτό. Απλά, κάποιοι επέλεξαν το τρίγωνο Μάλτας-Σικελίας-Κρήτης, χωρίς να αναφέρουν σε κανένα ποιοι λόγοι ή έστω δικαιολογίες τούς ώθησαν σε αυτή την λύση.
Ποιοι κατασκεύασαν τα χημικά στη Συρία κύριε Κατσαρέ;
Κατσαρός: Άγγλοι, Αμερικανοί, Γερμανοί υπό την εποπτεία εμπειρογνωμόνων Σοβιετικών.  
Η χώρα μας πώς μπορεί να αντιδράσει τώρα;
Κατσαρός: Κατ’ αρχήν Ωστόσο, υπάρχει ακόμη περιθώριο χρόνου, πριν ξεκινήσουν τα πλοία να αντιδράσει ο κόσμος και να αποτρέψει κάτι που εγκυμονεί πολλούς και μεγάλους κινδύνους.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΧΗΜΙΚΩΝ!
Εδώ και μερικές ημέρες απαγορεύεται η αλιεία σε συγκεκριμένες περιοχές της Μεσογείου ανάμεσα στις οποίες και η Κρήτη, με αφορμή την υδρόλυση των χημικών της Συρίας. Ο Καθηγητής Β. Πισσίας και μέλος της Πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα" σε συνέντευξη στο Ράδιο 9,84 συνέδεσε την απαγόρευση της Αλιείας νοτιοδυτικά της Κρήτης με το θέμα την καταστροφή των χημικών της Συρίας. 
Τέλος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ekriti έχουν γίνει δύο δοκιμές εν πλω του συστήματος υδρόλυσης με χρήση υποκατάστατων αντί για χημικές ουσίες, προκειμένου να διαπιστώσουν οι ερευνητές κι οι χημικοί που βρίσκονται πάνω στο πλοίο πώς αντιδρά το σύστημα βαλβίδων και σωληνώσεων. Το αξιοσημείωτο για την διεθνή επιστημονική κοινότητα που έχει το βλέμμα της στραμμένο στο "πείραμα της Μεσογείου" είναι ότι οι χημικοί παράγοντες και οι πρόδρομες ουσίες ενδέχεται να κρυσταλλώνουν μέσα στο δίκτυο των σωληνώσεων, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται. 

 "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου