Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ! ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ...

Έβδομος Πρόεδρος της μεταπολιτευτικής Ελληνικής Δημοκρατίας

Ορκίστηκε πριν από λίγη ώρα ο Προκόπης Παυλόπουλος ενώπιον της ολομέλειας του Κοινοβουλίου. 
Το χρονικό της ορκωμοσίας

Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ η αίθουσα της ολομέλειας ήταν γεμάτη τόσο στα έδρανα όσο και στα θεωρία.
Νωρίτερα, τον Πρ. Παυλόπουλο είχαν υποδεχθεί στην κεντρική πύλη του Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο κ. Παυλόπουλος εισήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας, χειροκροτούμενος από το βουλευτικό Σώμα, και αμέσως μετά ξεκίνησε η τελετή της ορκωμοσίας από τον Αρχιεπίσκοπο και τους συνοδικούς ιεράρχες.
Ο Αρχιεπίσκοπος διάβασε τον όρκο, τον οποίο επανέλαβε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος, και στο τέλος όλοι αναφώνησαν «άξιος».
«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας, Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζομαι την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του ελληνικού λαού» ορκίστηκε ο Πρ. Παυλόπουλος.
Αμέσως μετά, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το πρωτόκολλο ορκωμοσίας, που συνυπογράψανε ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής, και χαιρέτησε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και όλο το υπουργικό συμβούλιο.
Εν συνεχεία οι κκ Παυλόπουλος, Τσίπρας και Κωνσταντοπούλου μετέβησαν στο γραφείο της προέδρου της Βουλής, ενώ στη συνέχεια ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τιμές απέδωσε η μπάντα της Προεδρικής Φρουράς,.
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Προέδρου της Δημοκρατίας
Αύριο, Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, ώρα 12.00, στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων του πρωθυπουργού, της προέδρου της Βουλής, του Αρχιεπισκόπου, του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, των αρχηγών των αναγνωρισμένων από τον Κανονισμό της Βουλής πολιτικών κομμάτων και των κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρώην πρωθυπουργών, πρώην προέδρων της Βουλής, υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, του Ελληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, των αντιπροέδρων της Βουλής, του Ελληνα αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βουλευτών και ευρωβουλευτών.
Θα υποβάλουν επίσης τα συγχαρητήριά τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι αρχηγοί ξένων διπλωματικών αποστολών, η περιφερειάρχης Αττικής, ο δήμαρχος Αθηναίων, τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι αρχηγοί ξένων δογμάτων, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Θα ακολουθήσουν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Ελληνικής Ακτοφυλακής και Πυροσβεστικού Σώματος, οι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης, της Βουλής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΑΕΙ και της Συνόδου των Προέδρων των ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα, οι πρόεδροι της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος και Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος και οι πρόεδροι των Ανεξάρτητων Αρχών.
newsbomb.gr (τίτλος: δικός μας)

1 σχόλιο: