Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΟΚ! ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ! ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΙΣ ΩΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΡΡΙΖΩΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!

Τι μπορεί να σημαίνει άραγε μια τέτοια συνάντηση μεταξύ μουσουλμάνων και χιστιανών και μάλιστα στην Αθήνα; Διαβάζουμε το ρεπορτάζ από το "Αγιορείτικο Βήμα": Εκ μέρους του Διεθνούς Κέντρου...

για το διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο (KAICIID) του βασιλιά Abdullah Bin Abdulaziz, του διακυβερνητικού οργανισμού της Αυστρίας, του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και του Βασιλείου της Ισπανίας, μαζί με την Αγία Έδρα, και σε συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών,διοργανώθηκε στην Αθήνα το διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου διεθνές συνέδριο με θέμα "Υποστήριξη δικαιωμάτων ιθαγένειας και ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή"Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ. 
Σύμφωνα με το προσκλητήριο του συνεδρίου   συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ευρύτερο πλαίσιο του Διαλόγου μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, το οποίο το Οικουμενικό Πατριαρχείο ξεκίνησε σε συνεργασία με τις αρμόδιες ισλαμικές οργανώσεις, χρησιμοποιώντας το διαθρησκευτικό διάλογο ως βασικό εργαλείο για τη διευκόλυνση της ειρήνης και της συμφιλίωσης.
Ο διάλογος αυτός, συμπληρώνει επίσης το προσκλητήριο, ευθυγραμμίζεται με τη Διακήρυξη της Βιέννης του KAICIID και την πρωτοβουλία "Ενωμένοι Ενάντια στη Βία στο όνομα της θρησκείας".
Στόχος του συνεδρίου σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν να δοθεί μια ευκαιρία να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη κατάσταση των Χριστιανών στο Ιράκ και τη Συρία, με την εκτεταμένη βία και την πολιτική σύγκρουση με την ελπίδα μιας άμεσης παύσης στον κύκλο της βίας κατά των χριστιανών και άλλων ανθρώπων στις δύ οαυτές χώρες.
Η συνάντηση σκοπό είχε να υπογραμμίσει τον ρόλο των θρησκευτικών ηγετών ως διαμεσολαβητές της ειρήνης και της συμφιλίωσης, και όχι ως απλοί παρατηρητές της θρησκευτικής συνύπαρξης και σύγκρουσης.
Αυτό που ερωτάται είναι το εξής: από την πλευρά της Ορθόδοξης εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου ζητήθηκε να καταδιαστούν από τους μουσουμάνους οι φρικαλεότητες των ισλαμιστών οι οποίοι στο όνομα του Αλλάχ σφάζουν εκτοντάδες χριστιανο΄πυς και καταστρέφουν μνημεία του πολκιτισμού; Ζητήθηκε από τη μουσουλμανική κοινότητα να καταγγελθούν οι ωμότητες των μουσουλμάνουν οι οποίοι εκδιώκουν από τις πατρογονικές τους εστίες τους χριστιανούς της Συρίας; Η ίδια πάντως η μουσουλμανική κοινότητα δεν καταδίκασε καμία φρικαλεότητα των ομοθρήσκων της σε βάρος των χριστιανών. Οπότε αναρωτιόμαστε ποια η παρουσία του εκπορ΄σωπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου; Μήπως τελικά η όλη ιστορία εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των μουσουλμάνων οι οποίοι εχουν ήδη βάλει πόδι στην Ελλάδα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου