Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΙΤΕ: ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΙΣΧΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ!

Ο πολιτικός αλήτης Τσίπρας που τόλμησε να πει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, τουτέστιν δεν υπάρχουν χωρικά ύδατα, παίρνει άμεση...

απάντηση από όλους τους προγόνους μας που έχυσαν το αίμα τους υπερασπιζόμενοι τα θαλάσσια σύνορα του τόπου μας. 
Εξεγείρονται οι ήρωες της Σαλαμίνας οι οποίοι απαντούν με τον όρκο που έδωσαν λίγο πριν από το ξέσπασμα της μάχης κατά του στόλου του Ξέρξη. 
Ο μεγάλος τραγωδός Αισχύλος στο ΑΘΑΝΑΤΟ έργο του "Πέρσαι" μας θυμίζει τον όρκο των Αθηναίων στρατιωτών:

«Ω παίδες Ελλήνων Ίτε,
Ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε
παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη
θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών(])».
Ερμηνεία: «Ω τέκνα των Ελλήνων προχωρείτε, ελευθερώστε την πατρίδα, ελευθερώστε τα παιδιά, τις γυναίκες, τα ιερά των πατρώων θεών, τους τάφους των προγόνων. Τώρα πάνω από όλα ο αγών».



[1] Αισχύλος «Πέρσαι», στίχ. 396-400.

Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Τσίπρας ενώπιον των τοκογλύφων στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χρησιμοποίησε και γνωμικό από την αρχαιοελληνική τραγωδία για να συγκινήσει τους τοκογλύφους (ή μήπως για να παραστήσει τον Έλληνα πατριώτη;): "Επειδή μιλήσατε για αρχαία ελληνική τραγωδία. Πρέπει να ξέρετε ότι μία κορυφαία τραγωδία είναι η Αντιγόνη, όπου ο Σοφοκλής έγραψε ότι το άγραφο δίκαιο υπερτερεί  των νόμων του κράτους. Και όποιος έχει δίκιο δικαιώνεται"

5 σχόλια:

  1. ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΡΟΜΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΣΛΑΜ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ . ΔΙΓΕΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΒΡΟΜΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΣΛΑΜ . ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ .. .... ΔΙΓΕΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο ΔΙΓΕΝΗ, μετά τον ΣΦΥΡΙΖΑ,μιας και ΄΄σφυρίζουν αδιάφορα΄΄ και ΄΄έχεσαν΄΄ τις ίδιες τους τις υποσΧΕΣΕΙΣ,εκεί στην πλ. ισλαμ...χμ,πλατεία ΚομμουνΔούρου,ήθελα να πώ...φτού!! πάλι λάθος.., πλ. Κουμουνδούρου...και επιτέλους το έγραψα σωστά...το νέο όνομα ,είναι ευρυματικό και ποιο αντιπροσωπευτικό αυτού του μπουρδέλου που κάποτε λεγόταν ΣΥΡΙΖΑ.., θα διαδοθεί,να είσαι σίγουρος και αν μου επιτρέπεις με την προσθήκη...ΦΟΡΟΣΥΡΙΣΛΑΜ...!!!!!!!!!!!!
    ΤΕΤΡΑΧΤΥΣ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν είχες διαβάσει Ρε Βρομερέ κομμουνιστή ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΕΦΙΑΛΤΗ Σταλινικό Απόβρασμα Τσίπρα τον ΙΕΡΟ ΟΡΚΟ ΠΑΙΑΝΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ στην Σαλαμίνα θα γνώριζες ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ γιατί στο Ανατολικό ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ της Ελλάδας υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια Θαλάσσια Σύνορα . ΑΡΚΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτός ο ανθέλληνας του ΣΥΡΙΣΛΑΜ ο Τουρκο Αλβανόε ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΑΣ θέλει την Ελλάδα Ισλαμικό προτεκτοράτο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή