Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΤΑ ΕΒΑΖΕ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ"! ΧΑΡΙΣΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ MEGA ΩΣ ΤΟ 2021!!!

Έχει κάθε λόγο να ρίχνει τις ζειμπεκιές της η Ολγα Γεροβασίλη στον Γιώργο Μαργαρίτη. Άλλωστε όλα είναι καλώς καμωμένα, με υποδειγματική μεθοδικότητα.
Σας υπενθυμίζουμε εκείνο το....
 ...γεύμα ανάμεσα στις κυρίες Ολγα Γεροβασίλη και Ολγα Τρέμη στο roof garden της «Μεγάλης Βρεταννίας», με την εκπληκτική θέα της Ακρόπολης μια και έχει ξεχωριστή σημασία για την συνέχεια.
Την αποκάλυψη του γεύματος είχε κάνει ο Βηματοδότης, ο οποίος σημείωνε ότι πλήρωσε με την πιστωτική της κάρτα η Ολγα Τρέμη.
“Άνοιξαν πολλά θέματα πολιτικά, το πολυνομοσχέδιο, αλλά κυρίως τα τηλεοπτικά. Εφαγαν και οι δύο μοσχαράκι με σαλάτα και πλήρωσε με πιστωτική κάρτα η μεγαλύτερη Ολγα…”
Θα μπορούσαμε να εκλάβουμε το συγκεκριμένο κέρασμα της κεντρικής παρουσιάστριας του Mega σαν μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης στα όσα είχαν προηγηθεί.
Τι ήταν αυτό που είχε προηγηθεί;
Μα η γενναιοδωρία της κυβέρνησης Τσίπρα στο Mega!
Mην αιφνιδιάζεστε!
Τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης είναι μανούλες στην υποκρισία και στην διπλοπροσωπία άσε που όλοι τους είναι πολύ θεατράλε!
Οπως όταν οι υπουργοί της προτρέπουν τους ψηφοφόρους τους να διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης.
Κάπως έτσι είναι και η τραβεστί σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το MEGA. Για επικοινωνιακούς λόγους οι υπουργοί πουλάνε τσαμπουκά στο κανάλι ώστε να ικανοποιήσουν τους χαχόλους ψηφοφόρους τους.
Την ίδια ώρα όμως, όπως αποκαλύπτει η Ματίνα Παπαχριστούδη στο Hot doc μόλις στις 25 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση χάρισε τα δάνεια στο Mega ως το 2021.
Και εκεί που διαβάζεις δεξιά και αριστερά πως στα γραφεία των οικονομικών εισαγγελέων έχουν συσσωρευτεί οι καταθέσεις 60 τουλάχιστον στελεχών τραπεζών, σχετικά με τα επισφαλή δάνεια που έχουν δοθεί σε media. Και εκεί που ακούς από τα πρωθυπουργικά χείλη στη Βουλή πως «ξεψυχά η διαπλοκή».
Έρχεται το οικονομικό δελτίο της «Τηλέτυπος» – όπου Τηλέτυπος η ιδιοκτήτρια εταιρία του Mega, δηλαδή του τηλεοπτικού καναλιού της κατεξοχήν τηλεοπτικής διαπλοκής – και μαθαίνεις πως οι τράπεζες το ’σωσαν το μαγαζί.
Πολύ συγκεκριμένα και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων αντιγράφουμε κατά λέξη από το δελτίο της «Τηλέτυπος»: «Η μη επίτευξη των οικονομικών δεσμεύσεων, ως εκφράζονται μέσω συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών δεικτών, δεν αναμένεται να οδηγήσει σε έναρξη διαδικασίας παροχής δικαιώματος των ομολογιούχων ως περιγράφεται στη δανειακή σύμβαση. Παράλληλα η εταιρία έχει έλθει σε κατ’ αρχήν έγγραφη συμφωνία την 25η Σεπτεμβρίου 2015. Προϋπόθεση της νέας συμφωνίας, που προβλέπει τη μετάθεση του κύριου όγκου των υποχρεώσεων για το 2021 και αποπληρωμή για δόσεις €2,5 εκατ. έως το τέλος του 2016, είναι η πλήρης κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15,1 εκατ.».
Σε απλά ελληνικά, το Mega δεν θα πληρώσει τη δόση του ομολογιακού δανείου, αρχικού ποσού 98 εκατ. ευρώ, η οποία είχε ήδη μετατεθεί για πληρωμή από το Σεπτέμβριο για το Δεκέμβριο.
Η συμφωνία έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου, δηλαδή στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας για τα δάνεια στα media. Έγινε επίσης πριν την πολύκροτη ανακεφαλαίωση των τραπεζών, πριν την απόφαση για κοινή τραπεζική πολιτική έναντι των «κόκκινων mediaκών δανείων».
Γιατί να μην κεράσει η Ολγα Τρέμη την Ολγα Γεροβασίλη μετά από αυτό;
kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου