Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΤΙΓΚΑΣ:"ΟΧΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΑ 5,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ"

Δελτίο Τύπου 17

                                                       22 Μαρτίου 2016

Τα 5.457.853,48€ στο ταμείο του Δήμου
Ευκαιρία για
Κοινωνική Πολιτική και Ανάπτυξη
Όχι σπατάλες

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την ανακοίνωση του...

Δημάρχου, που έστειλε ενόψει των εορτών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ότι 5.457.853,48Ε μπήκαν στο ταμείο του Δήμου, λόγω της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων για τη διάνοιξη της Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού.
Είναι πράγματι πολύ μεγάλο το ποσό αλλά και πολύ μεγάλη η προσπάθεια που έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Προσπάθεια που άρχισε το Νοέμβριο του 2011 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια στην  προηγούμενη Δημοτική Αρχή και στον τότε Δήμαρχο για την επιτυχία αυτή.
Ο Δήμος από τη φύση της αποστολής του οφείλει να υλοποιεί προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Επειδή η καταβολή του ποσού ήταν γνωστή από το 2014 και η διαδικασία υλοποίησης της απόφασης καθαρώς τυπική, έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί σχέδιο αξιοποίησής του, υπέρ της τοπικής κοινωνίας.

 Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση και ο επικεφαλής της θεωρούμε ότι, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, δύο τομείς πρέπει να ενισχυθούν: η κοινωνική πολιτική και η τοπική ανάπτυξη. Προτείνουμε συγκεκριμένες δράσεις και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν την αφορμή να ακουστούν και άλλες ενδιαφέρουσες απόψεις, τόσο από τις άλλες παρατάξεις όσο και από συλλογικότητες και μεμονωμένους συμπολίτες μας.
·                Ανάπτυξη προληπτικής και συμβουλευτικής ιατρικής, ακόμη και για ανασφάλιστους δημότες.
·                Ανάπτυξη των παιδικών σταθμών με αύξηση των θέσεων και δημιουργία κέντρων δημιουργικής απασχόλησης και το απόγευμα, με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.
·                Δωρεάν συμμετοχή στο καλοκαιρινό αθλητικό camp παιδιών με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια και δυνατότητα διεύρυνσης του χρονικού διαστήματος λειτουργίας του.
·                Παροχή δυνατότητας φοίτησης σε εξειδικευμένα φροντιστήρια άπορων μαθητών, υποψήφιων για τα ΑΕΙ, καθώς και σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών.
·                Δημιουργία κέντρου ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων και ενίσχυση της υπηρεσίας φροντίδας στο σπίτι.
·                Διεύρυνση του ΚΑΠΗ προς όλους τους δημότες με προτεραιότητα στους οικονομικά αδύναμους ηλικιωμένους.
·                Παροχή κάθε είδους υλικής στήριξης, εκτός του κοινωνικού παντοπωλείου, σε δημότες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα ακόμη και αν αυτό είναι προσωρινό.
·                Στήριξη, ακόμη και σε επίπεδο τεχνογνωσίας ή νομικής υποστήριξης, των συλλόγων και φορέων της πόλης μας που ασχολούνται με τον τομέα της πρόνοιας.
·                Ανάπτυξη κέντρου ψυχοκοινωνικής στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους, των οικονομικά ευπαθών, των ΑΜΕΑ κλπ.
·                Δημιουργία "γραφείου διασύνδεσης" για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
·                Δημιουργία εκπόνησης ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων για την ένταξη του Δήμου στο ΕΣΠΑ, σε περιφερειακά ή ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.
·                Δημιουργία γραφείου υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
·                Δημιουργία γραφείου υποστήριξης της τοπικής αγοράς καθώς και των τοπικών επιχειρήσεων, ώστε να αποκτήσουν δυνατότητα ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων ή χρηματοδοτήσεων από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης, θεωρούμε ότι το ποσό αυτό ενισχύει υπέρμετρα τα οικονομικά του Δήμου και στην παρούσα Δημοτική Αρχή εναπόκειται η διαχείριση  με ορθολογισμό και όχι σπατάλες. Περιμένουμε την τεκμηριωμένη πρόταση της Δημοτικής Αρχής με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης (Gantt Chart ),ώστε να την συζητήσουμε και να την βελτιώσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.  

15 σχόλια:

  1. Εκατοντάδες φωτογραφίες με τις πενηντάρες γκόμενες !!! Θα χορτάσουμε εκδηλώσεις και φανφάρες με τόσα λεφτά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρίξε μισ ματιά και ασχολήσου με τα χάλια της Πατρίδος σου και άσε τις πενηντάρες . Αυτές καλλά περνάνε . Και πρόσεχε τα βράδυα μην σε βάλει κάτω κανένας Αφγανός λαθρο ισλαμιστής φονιάς γιατί θα έχεις πρόβλημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο ένα τσιράκι του δήμαρχου που τσίμπησε το εικοσαρικάκι ο φτωχομπινές για να σχολιάσει. Που να πληρώσει δικηγόρο ο Λιάκουρας . Καθαρίζει εύκολα με φτωχοπαπαγαλάκια. Να τον χαίρεσαι τον δήμαρχό σου θα σου φτιάξει και πισίνα εξω απο το σπίτι σου.

      Διαγραφή
  3. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΞΥΔΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΙΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΜΑΚΑΡΙ Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άσε ρε παπαγάλε,φερεφωνάκι του ακατανόμαστου, του ανθυποτίποτα...!
    άκου μάζευε! το πολύ-πολύ να "μάζευε βρούβες" από το βουνό, γιατί είναι και...σπαγγοραμένος!!!
    `Ζ΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τον χαίρεσαι τον δήμαρχό σου. Την επόμενη φορά βγάλε κι εσύ μια φωτογραφία με τις πενηντάρες γκόμενες. Άχρηστος μέχρι το κόκκαλο. Το απόλυτο μηδέν. Ο χειρότερος δήμαρχος όλων των εποχών. Πήρες κι άλλο εικοσαρικάκι για να ξανασχολιάσεις ?

      Διαγραφή
    2. Εσύ που κατηγορείς συνέχεια τις πενηντάρες μπας και είσαι φλώρος .............. λέω μήπως και .............. Για ξανασκέψου το .............

      Διαγραφή
    3. Κι άλλο εικοσαρικάκι τσίμπησες από τον Λιάκουρα ε ?? Πονηρούλη !! άντε σιγά σιγά θα το φτάσεις το κατοσταρικο. Γράψε κι άλλα σχόλια . Κάθε σχόλιο πέφτει εικοσαρικάκι. Την έβγαλες και σήμερα τη φρατζόλα και τον ταραμά !! Οι γυναίκες είναι ωραίο πραγμα όχι οι πατσούρες πενηντάρες. Αλλά με ένα εικοσαρικάκι που βγάζεις από το χαρζιλίκι του Λιάκου που να βρεις γυναίκα !!

      Διαγραφή
  5. Έχει δίκιο αυτός που σου λέει ασχολήσου με πιο σοβαρά θέματα . Μας έχεις πρήξει με τις πενηντάρες και τις Μ.......... σου . Οι γυναίκες ρε ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ είναι ωραίο πράγμα και ομορφαίνουν την ζωή μας . Θα σου δώσω την ίδια συμβουλή . Πρόσεχε τους λαθρο αφγανο πηθικο ησλαμιστές . Πρόσεχε γιατί μετά θα τραγουδάς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι άλλο εικοσαρικάκι τσίμπησες από τον Λιάκουρα ε ?? Πονηρούλη !! άντε σιγά σιγά θα το φτάσεις το κατοσταρικο. Γράψε κι άλλα σχόλια . Κάθε σχόλιο πέφτει εικοσαρικάκι. Την έβγαλες και σήμερα τη φρατζόλα και τον ταραμά !! Οι γυναίκες είναι ωραίο πραγμα όχι οι πατσούρες πενηντάρες. Αλλά με ένα εικοσαρικάκι που βγάζεις από το χαρζιλίκι του Λιάκου που να βρεις γυναίκα !!

      Διαγραφή
  6. Έχει δίκιο αυτός που σου λέει ασχολήσου με πιο σοβαρά θέματα . Μας έχεις πρήξει με τις πενηντάρες και τις Μ.......... σου . Οι γυναίκες ρε ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ είναι ωραίο πράγμα και ομορφαίνουν την ζωή μας . Θα σου δώσω την ίδια συμβουλή . Πρόσεχε τους λαθρο αφγανο πηθικο ισλαμιστές . Πρόσεχε γιατί μετά θα τραγουδάς σαν κουνελάκι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι άλλο εικοσαρικάκι τσίμπησες από τον Λιάκουρα ε ?? Πονηρούλη !! άντε σιγά σιγά θα το φτάσεις το κατοσταρικο. Γράψε κι άλλα σχόλια . Κάθε σχόλιο πέφτει εικοσαρικάκι. Την έβγαλες και σήμερα τη φρατζόλα και τον ταραμά !! Οι γυναίκες είναι ωραίο πραγμα όχι οι πατσούρες πενηντάρες. Αλλά με ένα εικοσαρικάκι που βγάζεις από το χαρζιλίκι του Λιάκου που να βρεις γυναίκα !!

      Διαγραφή
  7. Ο Τίγκας διορίστηκε στον Δήμο Πεντέλης και διόρησε και την οικογένεια του σε καλλές θέσεις . Από λόφια χορτάσαμε και υποσχέσεις . Όλοι τον εαυτούλη τους προσέχουν και κανέναν άλλον . Τα κορόιδα να είναι καλλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πιο εύκολο για τον Ηλία ειναι ένα χοτ σποτ...που το ετοιμάζει με τα χρήματα των Παπαγιωτων.....κανένας απο του Παπαγου δεν θα σε ψηφίσει Δήμαρχε αν τα χρήματα δε απορροφηθούν στην κοινότητα Παπαγου ....Μπράβο στο επίτιμο Κ Ξύδη η επιτυχία ειναι απόλυτα δίκη του μαζι με τους συνεργάτες του και το αείμνηστο Κ Σκολίδη.... Καλο να παρακολουθούν οι Δήμος σύμβουλοι του Παπαγου και η τοπική κοινωνία ....η προσπάθεια παραπλάνησης περί των αγώνων της τεχνικής υπηρεσίας ειναι αστεία και πόλοι γνωρίζουν ......ποσο αποδοτική ειναι....Μπράβο Κ Ξύδη να εισαι καλά και ευχαριστούμε για την επιστολή που έστειλες σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή