Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ! ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ; Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΤΟΠΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ Ή ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΤΡΙΔΑ..."! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ....

Επικοινώνησαν μαζί μας δημότες και μάς ζήτησαν να δημοσιεύσουμε τον λόγο του Δημάρχου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο (στο αμφιθέατρο Χολαργού) η τοπική Ν.Δημοκρατίας, με θέμα το προσφυγικό. 
Ιδού λοιπόν η ομιλία του Δημάρχου...

Αγαπητές φίλες και φίλοι
Κυρία Σπυράκη
Κύριε Πλακιωτάκη,


Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού στην εκδήλωση την οποία διοργάνωσε η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Με δύο πολύ σημαντικά θέματα τα οποία είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ και σχεδόν καθημερινά μας απασχολούν και μας προβληματίζουν.
Η γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία της χώρας μας, από την αρχαιότητα έως σήμερα, είναι αδιαμφισβήτητη.
Η γεωγραφική ιδιομορφία της την τοποθέτησε στο γεωπολιτικό σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, γι’ αυτό και στο πέρασμα των αιώνων υπήρξε «μήλο της έριδος» όλων των ισχυρών δυνάμεων του πλανήτη.
Είναι επόμενο λοιπόν η Ελλάδα να επηρεάζεται δραστικά από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις της εποχής μας, με αποτέλεσμα να κλονίζεται το αίσθημα της ασφάλειας.
Ένα ασφαλές περιβάλλον εξασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και συμβάλει στη εγκαθίδρυση σταθερότητας και ειρήνης.
Ένα ασφαλές περιβάλλον αποτελεί βασική προϋπόθεση ανάπτυξης.

Μπορούμε αλήθεια εμείς σήμερα να νιώθουμε ασφαλείς;
Και πόσο ασφαλείς μπορούμε να αισθανόμαστε όταν το γεωπολιτικό περιβάλλον μας επηρεάζεται και από τις πολιτικές, τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα μεγάλων παγκόσμιων παικτών.
Και πόσο ασφαλείς μπορούμε να νιώθουμε όταν όλη η οικογένεια της Ευρώπης είναι αντιμέτωπη με τα σοβαρότερα ίσως προβλήματα της νεότερης ιστορίας.
Και ένα από αυτά, είναι και οι συνεχόμενες ροές προσφύγων και μεταναστών, και τα συνεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα, τα οποία δημιουργούν σε όλους μας το συναίσθημα του συνεχούς φόβου.
Η Ελλάδα, από χώρα απλής διόδου, έχει μετατραπεί σε χώρα προσωρινής ή μόνιμης εγκατάστασης, ανθρώπων που ψάχνουν για μια νέα πατρίδα.
Μπορεί να μας παρέχεται οικονομική ενίσχυση, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για μια χώρα η οποία βιώνει μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της. Για μια χώρα που αιμορραγεί και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.
Βέβαια, αποτελεί χρέος και καθήκον όλων μας να συμμεριστούμε το ανθρώπινο δράμα της προσφυγικής κρίσης.
Και λαός μας έχει αποδείξει και θα συνεχίσει να το αποδεικνύει, ότι σέβεται τα δικαιώματα όλων αυτών των ανθρώπων.


Δε θα σας κουράσω όμως άλλο, γιατί  σήμερα είναι μαζί μας καταξιωμένοι άνθρωποι οι οποίοι θα αναλύσουν αυτά τα σοβαρά ζητήματα.
Ο τ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου, Κύριος Γιάννης Πλακιωτάκης  και η Ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Κυρία Μαρία Σπυράκη.
Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Νίκο Κουκή, αλλά και όλα τα μέλη της για τη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης.
Σας ευχαριστώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου