Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΡΙΚΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ! ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ 84 ΑΤΟΜΑ! ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 150! ΝΕΚΡΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ! ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ-ΒΙΝΤΕΟ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ...

Με αίμα αθώων πολιτών βάφτηκε ο εορτασμός της Ημέρας της....


Βαστίλης" στη Γαλλία, η οποία βυθίστηκε στο πένθος, ζώντας εκ νέου στιγμές της 13ης Νοεμβρίου 2015, όταν στο Παρίσι είχαν χάσει τη ζωή τους 130 άνθρωποι από επιθέσεις εξτρεμιστών.
Το φορτηγό διήνυσε περίπου 2 χιλιόμετρα, εξ ου και ο μεγάλος αριθμός των νεκρών, πριν ο οδηγός πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών.
Το βράδυ της Πέμπτης, στις 22.30 ώρα Γαλλίας, φορτηγό σκόρπισε τον θάνατο στη Νίκαια, καθώς έπεσε πάνω σε πλήθος πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της χώρας, με αποτέλεσμα 84 άνθρωποι (εκ των οποίων 7 παιδιά) να χάσουν τη ζωή τους, σ' ένα χτύπημα που πιθανότατα φέρει την υπογραφή του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Το φορτηγό διήνυσε περίπου 2 χιλιόμετρα, εξ ου και ο μεγάλος αριθμός των νεκρών, πριν ο οδηγός πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών. Παράλληλα, υπάρχουν τουλάχιστον 150 τραυματίες, εκ των οποίων οι 18 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Είναι το πλέον πιο σοβαρό χτύπημα που έχει διαπραχθεί στην Ευρώπη μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι (130 νεκροί) και της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες (32 νεκροί). Και στις δύο περιπτώσεις την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο. 

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ:


Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ο οδηγός του φορτηγού

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σε μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και τους ντόπιους.
Ο 31χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές για μικρά αδικήματα, χωρίς όμως να συνδέεται το όνομά του με τη δράση εξτρεμιστών«Αυτή είναι η χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της Νίκαιας» έγραψε ο δήμαρχος της πόλης Κριστιάν Εστροζί στο Twitter.
Mέσα στο φορτηγό, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη γαλλική αστυνομία, βρέθηκαν έγγραφα ταυτότητας με το όνομα ενός Γαλλοτυνήσιου, ηλικίας 31 ετών. Ο φερόμενος ως δράστης ήταν κάτοικος Νίκαιας, πρόσθεσε η ίδια πηγή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές για μικρά αδικήματα, χωρίς όμως το όνομά του να συνδέεται με δράσεις εξτρεμιστών.
Οι σφαίρες των αστυνομικών 'γάζωσαν' το φορτηγό μέχρι να εξουδετερωθεί ο δράστης
Οι σφαίρες των αστυνομικών 'γάζωσαν' το φορτηγό μέχρι να εξουδετερωθεί ο δράστης


Σπάει καρδιές η εικόνα της σορού ενός κοριτσιού με την κούκλα της να βρίσκεται δίπλα της
Σπάει καρδιές η εικόνα της σορού ενός κοριτσιού με την κούκλα της να βρίσκεται δίπλα της

Το σημείο όπου έγινε η πολύνεκρη επίθεση
Το σημείο όπου έγινε η πολύνεκρη επίθεση


Σύμφωνα μ' ένα μέλος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης που επικαλέστηκε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες, τα οποία όμως -όπως αποδείχτηκε- ήταν ψεύτικα. Κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι ο οδηγός πυροβόλησε εναντίον πολιτών πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών. Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, ο δράστης φέρεται να είχε και συνεργό, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη.


Υποστηρικτές ISIS: «Αυτοί που πέθαναν ήταν αμαρτωλοί άπιστοι»
 
Η έρευνα για την επίθεση ανατέθηκε σε δικαστικούς, οι οποίοι ειδικεύονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας, μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα εισαγγελικές πηγές. Την ίδια ώρα, υποστηρικτές της οργάνωσης του Ισλαμικού Χαλιφάτου πανηγυρίζουν σε αναρτήσεις τους σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια.

Μια χαρακτηριστική ανάρτηση στο Twitter αναφέρει: «Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Νίκαια ήταν Γάλλοι σταυροφόροι κι αμαρτωλοί άπιστοι. Ο θεός είναι μεγάλος».

Ένα από τα πανηγυρικά σχόλια των τζιχαντιστών
Ένα από τα πανηγυρικά σχόλια των τζιχαντιστών


To χρονικό

Το ρολόι έδειχνε 22.30. Πλήθος κόσμου ήταν μαζεμένο στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ. Το κλίμα πανηγυρικό. Τα πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα-μέρα, καθώς άπαντες γιόρταζαν την «Ημέρα της Βαστίλης», με αρκετούς τουρίστες να παρακολουθούν έκθαμβοι το θέαμα. Ωστόσο, η χαρά και οι πανηγυρισμοί έδωσαν τη θέση τους στον θρήνο.



Η Γαλλία έχει πέσει για ακόμη μία φορά θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, με αποτέλεσμα οι δρόμοι της, αυτήν τη φορά στη Νίκαια, να μετατραπούν σε λουτρό αίματος αθώων πολιτών
Ένα όχημα, λευκού χρώματος, πλησίασε το πλήθος και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δεκάδες συγκεντρωμένους ανθρώπους, προκαλώντας πανικό. Καθώς το βαρύ όχημα χτυπούσε τους ανθρώπους, συντρίμμια εκτοξεύονταν προς όλες τις κατευθύνσεις. Η άσφαλτος γέμισε πτώματα. Ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, την ώρα που τραυματίες σε κατάσταση σοκ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν. Αίματα παντού. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεκάδες άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να γλυτώσουν.

Πολλά ασθενοφόρα μετέβησαν στο σημείο, όπως επίσης και πλήθος στελεχών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και στρατιωτικοί, κυρίως γύρω από την πλατεία Μασενά. Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα. 
Οι αστυνομικές αρχές εξαπέλυσαν πυρ εναντίον του άνδρα που οδηγούσε το φονικό φορτηγό, ο οποίος, αφού έσπειρε τον θάνατο, σκοτώθηκε.

Η Γαλλία έχει πέσει για ακόμη μία φορά θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, με αποτέλεσμα οι δρόμοι της, αυτήν τη φορά στη Νίκαια, να μετατραπούν σε λουτρό αίματος αθώων πολιτών.

Ολάντ: «Η Γαλλία ως σύνολο βρίσκεται υπό την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας»

Τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό απηύθυνε ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια ήταν προϊόν τρομοκρατικής ενέργειας.
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων και γίνεται ό,τι χρειάζεται για τους τραυματίες» ανέφερε ο Ολάντ στο διάγγελμά του
Για τον λόγο αυτόν επεκτάθηκε η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα για ακόμη τρεις μήνες, ενώ θα επιστρατευτούν επιπλέον 10.000 αστυνομικοί με στρατιωτικά καθήκοντα, καθώς και όλες οι διαθέσιμες εφεδρείες, που θα αξιοποιηθούν και στη φύλαξη των συνόρων. «Η Γαλλία ως σύνολο βρίσκεται υπό την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας» σημείωσε ο Ολάντ, ενώ ανέφερε ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν αρκετά παιδιά και πως ερευνάται η πιθανότητα ο δράστης να είχε και συνεργούς.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων και γίνεται ό,τι χρειάζεται για τους τραυματίες. Πρέπει να παραμένουμε σε επιφυλακή και θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα. Τίποτα δεν θα μας κάνει να σταματήσουμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και θα εντείνουμε τις επιχειρήσεις μας σε Συρία και Ιράκ εναντίον όλων αυτών που ευθύνονται για αυτό το χτύπημα» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος θα μεταβεί μαζί με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς στη Νίκαια.

«Η Γαλλία είναι δυνατή και πάντα θα είναι δυνατότερη» ήταν η φράση με την οποία έκλεισε το διάγγελμά του.




Το φορτηγό περικυκλωμένο από αστυνομικούς
Το φορτηγό περικυκλωμένο από αστυνομικούς


Το φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο
Το φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο





Εικόνα που πραγματικά σοκάρει
Εικόνα που πραγματικά σοκάρει

Τα θύματα της φονικής πορείας του φορτηγού
Τα θύματα της φονικής πορείας του φορτηγού


Θρηνεί την απώλεια αγαπημένου της προσώπου
Θρηνεί την απώλεια αγαπημένου της προσώπου



To φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο στη Νίκαια
To φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο στη Νίκαια


Επί ποδός οι αστυνομικές αρχές
Επί ποδός οι αστυνομικές αρχές


Οι αστυνομικές αρχές της Νίκαιας
Οι αστυνομικές αρχές της Νίκαιας


Μερικοί από τους δεκάδες νεκρούς της αποφράδας 14ης Ιουλίου 2016
Μερικοί από τους δεκάδες νεκρούς της αποφράδας 14ης Ιουλίου 2016


Ομπάμα: «Φρικτή επίθεση»


Ο πρόεδρος  Μπαράκ Ομπάμα ειδοποιήθηκε για την επίθεση στη Νίκαια και θα συνεχίσει να ενημερώνεται, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ενώ γνωστοποιήθηκε μέσω Twitter ότι o υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναβάλλει τη συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δώσει σήμερα για να ανακοινώσει ποιον επέλεξε ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του μετά τη «φρικτή επίθεση» στη Γαλλία. 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενημερώθηκε για το «φρικτό συμβάν» στη Νίκαια, ανέφερε μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.



Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης, Σωτήρης Σκουλούδης
zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Να χέσω το ΚΚΕ και τους λαθρομετανάστες του το φασιστο μόρφωμα Πακιστανών και ισλαμοφασιστών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή