Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Β. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!


ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ"

Την Τετάρτη  7 /12/2011 πραγματοποιήθηκε με  μεγάλη επιτυχία η  Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Παράταξης "Μαζί για την Αγία Παρασκευή". Το Θεατράκι του 2ου Γυμνασίου (Νεαπόλεως 7) γέμισε κυριολεκτικά μέ πάνω από 350 άτομα,   μέλη και φίλους της Παράταξης, αλλά και εκπροσώπους Συλλόγων και μαζικών φορέων. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η  μεγάλη συμμετοχή  νέων ατόμων,  αλλά και δεκάδων  πολιτών, πού ανταποκρίθηκαν στο άνοιγμα της Παράταξης και επέδειξαν ενδιαφέρον για προσφορά στην πόλη της Αγίας Παρασκευής.
Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Παράταξης Βασίλης Γιαννακόπουλος στην αρχή της εισηγητικής του ομιλίας ευχαρίστησε όλο αυτόν τον κόσμο που με την παρουσία του εξέφρασε την αγάπη του στο πρόσωπό του και στα στελέχη της  Παράταξης και τη θέλησή του να συστρατευτεί στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής, με βάση τα νέα δεδομένα και την επίδραση της οικονομικής κρίσης στην ζωή των συμπολιτών μας.

Ο πρώην Δήμαρχος τόνισε ότι "πρέπει να αφήσουμε πίσω  τα  λάθη ή παραλείψεις  του παρελθόντος και μακριά από μικροαντιθέσεις να δημιουργήσουμε με ενότητα ένα καλύτερο  μέλλον, ανασυγκροτώντας την Παράταξη". ᾿Εδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η Παράταξή του "στάθηκε και θα στέκεται κριτικά στην οποιαδήποτε κεντρική εξουσία, μακριά  από κομματικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των συμπολιτών μας".
  Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος ξεκινώντας ένα απολογισμό των πεπραγμένων ενός έτους της διοίκησης Ζορμπά, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πριν κλείσει ένας  χρόνος δημοτικής θητείας  ο κόσμος φτάνει στο συμπέρασμα ότι ο Ζορμπάς δεν κάνει για Δήμαρχος!»   
Ο Βασίλης Ζορμπάς παρέλαβε ένα Δήμο με αποθεματικό υπόλοιπο ( 3,5 εκ. ευρώ στα δημοτικά ταμεία και 1,5 εκ. ευρώ στα Νομικά Πρόσωπα) και μέχρι τώρα ο πήχυς που θέτει ο Ζορμπάς  είναι το έργο που επιτελέστηκε επί Γιαννακόπουλου. Πιό συγκεκριμένα, ο πρώην Δήμαρχος επικέντρωσε την ομιλια του στα αρνητικά αποτελέσματα που επέφερε στο Δήμο η διαχειριστική αδεξιότητα και η επικίνδυνη πολιτική του Β. Ζορμπά, τόσο στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, όσο και στον τομεα του πολιτισμού και αθλητισμου,  όπως:
. Μείωση παρεχόμενων υπηρεσιών στα ΚΑΠΗ
. Κλείσιμο του ΚΕΠ  στήν Πελοποννήσου
. Διάλυση των Δημοτικών Ιατρείων
. Αύξηση τροφείων των Παιδικών Σταθμών
. Υπολειτουργία Εργαστηρίων Τέχνης (μείωση μαθητών από 700 σε 300!), Ωδείου και Βιβλιοθήκης .
  Συρρίκνωση των  Αθλητικών Προγραμμάτων, καθώς και των   Χορευτικών  και θεατρικών Τμημάτων
. ΄Ελλειψη διαλόγου με τις  Συνοικίες και τους τοπικούς Συλλόγους για τη διαμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου (ο θεσμός των τοπικών Συνελεύσεων διαλόγου και προβληματισμού,   που  είχαμε εφαρμόσει με επιτυχία ως δημοτική αρχή, καταργήθηκε!)
. Σχεδιασμοί έργων χωρίς όραμα διάρκειας (εγκατάλειψη του σχεδίου για υπογειοποίηση της  Μεσογείων, μπαλώματα στην Αγ. Ιωάννου)
. Διαφαινόμενη απώλεια του Πάρκου Νεαπόλεως
. Ενοικίαση της Πλατείας σε ιδιωτικά συμφέροντα στην περίοδο των εορτών με αρνητικές επιπτώσεις στην ευρυθμη λειτουργία του Ιερού Ναού της Αγίας  Παρασκευής και στην εμπορική κίνηση της Πόλης
. Κατάργηση της λεωφοριακής γραμμής 408 που συνέδεε την Πόλη με το μετρό εξαιτίας της αδράνειας της δημοτικής αρχής
. ΄Υποπτη κωλυσιεργία στην εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης
. Αδιαφάνεια στα οικονομικά με απευθείας αναθέσεις (όπως π.χ. επισκευή απορριμματοφόρου αντί 50.000 ευρώ)
Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, στηλίτευσε την επί δεκατέσσερις μήνες προσπάθεια σπίλωσης του ιδίου και της Δημοτικής ομάδας του με δήθεν οικονομικές ατασθαλίες και σκάνδαλα. Ανέφερε χαρακτηριστικά «Ο Ζορμπάς ψάχνει τόσο καιρό με ελεγκτικούς μηχανισμούς (ορκωτούς  λογιστές)  και δεν βρίσκει ΤΙΠΟΤΕ και ούτε πρόκειται να βρεί,  γιατί είμαι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ!  Θα ήθελα, όμως,  στο τέλος να μας πεί ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ για όλη αυτή τη μηχανή  λάσπης που έχει στήσει τόσο καιρό. Ο κ. Ζορμπάς παρέλαβε από εμάς ένα Δήμο που  ανήκει στους λεγόμενους πράσινους Δήμους, σε αντίθεση με άλλους Δήμους πού είναι υπερχρεωμένοι και αδυνατούν να κάνουν έργο». Επίσης καταδίκασε τόσο αυτός , όσο και ο παριστάμενος πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κρητικίδης   με αγανάκτιση και κατηγορηματικά  ως ασύστολο ψεύδος τα σενάρια περί δήθεν επίσκεψης του κ. Ζορμπά με επιτελείο του στο σπίτι του πρώην Δημάρχου.
Στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας της Παράταξης μετά την εισήγηση του κ. Γιαννακόπουλου απεύθηνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφεριάρχης Βορείου τομέα κ. Κωνσταντίνος Μανιάτης. Στη συνέχεια  μίλησαν με σύντομες εισηγήσεις τους οι εκλεγμένοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι –πλην της δημοτικής συμβούλου κ. ΄Αννας Γάκη, που  απουσίαζε εκτός Αθηνών)- κατά σειρά  Κώστας Κρητικίδης, Μαργαρίτα Δημητρίου και Μιχάλης Γαβράς,  ο Γραμματέας της Παράταξης Γιάννης Μυλωνάκης,  καθώς και οι υπεύθυνοι των Επιτροπών Δράσης της Παράταξης  Τάσος Μίχας, Γιάννης Αρβανιτάκης,  Φιλώτας Νιάρχος, Κατερίνα Πρωτοσυγγελίδου –Φλατσούση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κατοίκων Τσακού κ. Βασίλης Σαββίδης.  Έγιναν τοποθετήσεις και ερωτήματα από το κοινό και εγκρίθηκαν τα μέλη Επιτροπών Δράσης της Παράταξης από τη Γενική Συνέλευση.
Τέλος,  ανανεώθηκε το ραντεβού των μελών και φίλων της Παράταξης για τις 19 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ. μ. , όπου μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα θα γίνουν τα Εγκαίνια των Γραφείων Παράταξης  στο  εμπορικό κέντρο «Αίθριο»,  απέναντι από το Δημαρχείο (δίπλα στα γραφεία της Ε.Υ.Δ.Α.Π.).   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου