Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!


Εικόνα κιτς για την πλατεία της Αγίας Παρασκευής τις εορταστικές ημέρες. Φαίνεται εν ονόματι του όποιο κέρδους, ο κ. Ζορμπάς βάζει  στην άκρη την αισθητική και καλλιέπεια της πόλης. 
Αποτέλεσμα, η εικόνα που βλέπετε. Σαλτανάτι και τσεγκενές μαχαλάς.
Την διαμαρτυρία της για το εορταστικό έκτρωμα εκφράζει με αανκοίνωσή του ο συνδυασμός "Μαζί για την Αγία Παρασκευή" του Βασίλη Γιαννακόπουλου. 

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

μια άστοχη και προκλητική επιλογή της Διοίκησης Ζορμπά!
"Η Διοίκηση Ζορμπά ή θα αδρανεί παντελώς ή  όταν κάνει κάτι,  θα είναι  γκάφες ολκής, όπως είναι ο
εορταστικός μπουναμάς πού ετοίμασε στους δημότες μας εν οψει της εορταστικής περιόδου.  
Ο κόσμος περνώντας από την κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, αντί να δει στολισμένο το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και την χριστουγεννιάτικη  Φάτνη, βλέπει ένα πρόχειρο  και εντελώς ακαλαίσθητο κατασκευαστικό έκτρωμα, ένα παγοδρόμιο, ένα τραινάκι, πού απέχει μάλιστα ένα μέτρο από τά σκαλιά της Εκκλησίας,  και γύρω γύρω παραπήγματα-μαγαζιά, πιθανόν για να τονώσουν την εορταστική κίνηση της τοπικής αγοράς!
Το όλο στήσιμο-επιχείρηση έλαβε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο  Δήμος ενοικίασε τον χώρο σε ιδιώτες. Η Παράταξή μας το καταψήφισε, γιατί ουδέποτε ως δημοτική διοίκηση είχε προβεί σέ τέτοιου είδους  ατοπήματα,  μέ μοναδικό σκοπό τό κέρδος. Πάντοτε οι εκδηλώσεις πού διοργανώναμε είχαν  ψυχαγωγικό και μορφωτικό χαρακτήρα και δεν επιβάρυναν το οικογενειακό  βαλάντιο. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μια  άστοχη επιλογή της δημοτικής αρχής, σε εποχή μάλιστα που η οικογένεια βιώνει στο πετσί της την αδυσώπητη οικονομική κρίση.
Μια άλλη παράμετρος είναι –όπως πληροφορηθήκαμε- ότι για το στήσιμο δεν ερωτήθηκε καν η γειτνιάζουσα Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η οποία και έχει άμεσο λόγο να εκφέρει τη γνώμη της. Τις ημέρες των μεγάλων εορτών της χριστιανοσύνης, ο πολύς  κόσμος που θα εκκλησιαστεί, θα δυσκολευτεί αφάνταστα, ιδίως στην εορτή  των Θεοφανείων, όπου ο Μεγάλος Αγιασμός τελείται στην πλατεία! Εμείς ως Δημοτική Αρχή,  πριν από κάθε εκδήλωση, ενημερώναμε την Εκκλησία και λαμβάναμε σοβαρά υπόψη μας τις τυχόν ενστάσεις της. Ηδη αρκετός κόσμος εκφράζει τη δυσφορία του γι᾿ αυτό το ατόπημα της Δημοτικής Αρχής.
Επιτέλους, ας μην θυσιάζουμε τα πάντα στο βωμό του κέρδους.
Ας σεβασθούμε το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας.  
Ας γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα  χωρίς προκλητικές και αλαζονικές συμπεριφορές".

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου