Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

"ΒΡΟΝΤΑΚΗΔΕΣ"- "ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΚΗΔΕΣ" ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΓΙΩΤΩΝ-ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΩΝ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΤΣΟΥΡΟΠΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ  ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ
Φαίνεται πως οι Χολαργιώτες δεν χωνεύουν τους Παπαγιώτες και τούμπαλιν. Μόνον έτσι εξηγούνται τα επεισόδια που έλαβαν χώρα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων στο μεταξύ τους παιχνίδι μπάσκετ που έγινε προ ημερών στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Χολαργού. 
Ο δημοτικός Σύμβουλος Άκης Παπαγεωργίου και ο κοινοτικός σύμβουλος Παπάγου Γιώργος Τσουροπλής προέβησαν σε κοινή ανακοίνωση στην οποία περιγράφουν την κατάσταση:
 Με βαθειά  λύπη ενημερωθήκαμε για  τα θλιβερά γεγονότα που έγιναν μεταξύ φιλάθλων στον αγώνα ΚΟ Χολαργού-ΑΣ Παπάγου την περασμένη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και μάλιστα σε αγώνα του εφηβικού πρωταθλήματος. Οι  εικόνες σύγκρουσης και ανταλλαγής υβριστικών συνθημάτων ανάμεσα σε νέους  ανθρώπους,  δημοτών του ενιαίου Δήμου Παπάγου-Χολαργού, πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις τη νεολαία της περιοχής σου να έχει αναπτύξει φανατικές αντιπαλότητες τοπικιστικού χαρακτήρα μάλιστα σχεδόν ένα χρόνο μετά  την «διοικητική» συνένωση των πρώην Δήμων Παπάγου και Χολαργού.Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι όχι μόνο δεν έχει εδραιωθεί πραγματικό κλίμα συνένωσης μεταξύ των Δημοτών των δύο Δημοτικών κοινοτήτων αλλά υπάρχουν και ενισχύονται διχαστικές λογικές που μόνο να βλάψουν μπορούν το κοινό μας μέλλον στον ενιαίο Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Είναι απαραίτητη ανάγκη να συνειδητοποιήσει ολόκληρη η κοινωνία του Παπάγου-Χολαργού, από τους Δημότες, τα σωματεία, τους φορείς το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι και το Δήμαρχο ότι οι έκνομες αυτές καταστάσεις αποτελούν πλέον μέγιστο Κοινωνικό Πρόβλημα για την περιοχή μας που χρίζει άμεσης  αντιμετώπισης. Ο αθλητισμός στη περιοχή μας μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει την απαρχή της πραγματικής «συνένωσης» μας. Η άσκηση «ενωτικής» πολικής πρώτα  στον αθλητισμό μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην αποφυγή τέτοιων περιστατικών.    Πιστεύουμε ότι, πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ένας  δημιουργικός διάλογος που θα οδηγήσει στην ουσιαστική συνένωση των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας. Από την συνένωση θα δημιουργηθούν πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως λιγότερα λειτουργικά έξοδα για τις ομάδες, μεγαλύτερες και αποδοτικότερες ακαδημίες, μεγαλύτερο προϋπολογισμό για τα σωματεία, περισσότεροι φίλαθλοι στους αγώνες των ομάδων, και το σημαντικότερο από όλα δημιουργία κλίματος συνοχής στην τοπική μας κοινωνία.  Δεσμευόμαστε ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας να συμβάλουμε με όλα τα μέσα στην συλλογική προσπάθεια για την συνένωση των σωματείων της περιοχής μας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και κλίματος πραγματικής συνένωσης στον ενιαίο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Γιώργος Τσουροπλής                                                     Άκης Παπαγεωργίου

Σύμβουλος Κοινότητας Παπάγου                       Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού
Μέλος ΔΣ ΔΟΠΑΠ                                              Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου