Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 ΧΙΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΕ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ! ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ


Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, την 1η Ιουλίου πρόκειται να διεξαχθεί αγώνας  δρόμου 10 χιλιομέτρων στο δήμο Χολαργού-Παπάγου. Θα είναι αγώνας που θα διοργανωθεί από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠ ενώ ενδεχομένως να τελεί και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Στόχος του Δήμου, είναι ο αγώνας δρόμου των 10 χιλιομέτρων, να γίνει θεσμός διότι θα είναι αφιερωμένος στους πεσόντες ήρωες των μαχών Βέργας-Δυρού και Πολυάραβου, κατά τις οποίες οι εθνικοί μας ήρωες απέκρουσαν τις ορδές του Ιμπραήμ κατά την Ελληνική επανάσταση του 1821.
Αυτές οι μάχες, οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν προβληθεί όσο πρέπει από την Ιστορία ήταν ιδιαιτέρως σημαντικές διότι σηματοδότησαν την ήττα του Άραβα Ιμπραήμ ον οποίο είχε επιστρατεύσει ο σουλτάνος για να καθυποτάξει και να σκλαβώσει όλη την Πελοπόννησο.
Το απαράμιλλο θάρρος και  γεννιότητα των Ελλήνων αντικατοπτρίζεται από το πώς ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης  "υποδέχθηκε" τις ορδές του Ιμπραήμ.Αντίστοιχο με  τον Λεωνίδα "Μολών Λαβέ"  ήταν το κάλεσμα του Μαυρομιχάλη στον Ιμπραήμ. "...Σε περιμένουμε με όσας διαθέτεις δυνάμεις...Οι κάτοικοι της Μάνης γράφομε και σε περιμένομε..."




Παρακάτω σας κάνουμε link για να ενημερωθείτε για τις μεγάλες αυτές απελευθερωτικές μάχες των Ελλήνων: 
http://www.mani.org.gr/istor/verga_diros/verga_diros.htm
http://www.mani.org.gr/istor/poliar/mahi_poliaravou.htm
Αναφορικά με τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, πρέπει να τονίσουμε ότι αποτελεί πρωτοβουλία του δημοτικού Συμβούλου Άγγελου Μπελιτσάκου (Μανιάτης στην καταγωγή), η δε διαδρομή η οποία προβλέπεται να ξεκινάει από το Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού (οδός Περικλέους), θα διασχίζει δρόμους του Χολαργού και του Παπάγου για να καταλήξει πάλι στο δημαρχείο.
Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή και να γνωρίσουν τις λεπτομέρειες της διαδρομής, μπορούν να επικοινωνούν από την επόμενη εβδομάδα με τα γραφεία του ΔΟΠΑΠ (τηλ. 210 6543879).
Συγχαρητήρια στους εμπνευστές και διοργανωτές αυτής της πρωτοβουλίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου