Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΝΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΕΣ!

Διαβάζουμε ξανά με προσοχή, την επιστολή που μας έστειλε προ ημερών ο Γιώργος Αρώνης (φωτό).
Ο Γιώργος Αρώνης, στα 1989 ως μαθητής Λυκείου  Παπάγου, μαζί με άλλους συμμαθητές-συναθλητές του, κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο σε πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Υπουργείου Παιδείας. Ήταν  η πρώτη και μοναδική φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Η σχολική ομάδα του Γιώργου Αρώνη με την μεγάλη εκείνη επιτυχία της, τίμησε και τα σχολεία της περιοχής και το Υπουργείο Παιδείας. 


Η επιτυχία εκείνη, αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας.  Μέρες κρίσης θεσμών, δημοκρατίας, απαξίας των πάντων, ακόμη και του αθλητισμού. Ποιος ξεχνά το κύκλωμα στημένων αγώνων που αποκαλύφθηκε  πέρσι το καλοκαίρι και ονόματα τα οποία αρχικά φιγουράριζαν στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων ως επιτυχημένοι παράγοντες, τελικά ήταν μέλη του κυκλώματος στημένων αγώνων;  Μπέος, Μάκης Ψωμιάδης, Τσακογιάννης, αμαύρωσαν με όσα αποκαλύφθηκαν, την εικόνα του ποδοσφαίρου. Τα ίδια βλέπουμε και στην Ιταλία αυτές τις μέρες, σε σημείο μάλιστα που εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην παραστεί καν η εθνική ομάδα της Ιταλίας στο EURO που ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή. 
Ο επαγγελματικός αθλητισμός βάζει βόμβα στα θεμέλια του αγνού, ανόθευτου αθλητισμού. Αυτόν τον γνήσιο αθλητισμό υπηρέτησαν τότε ο Γιώργος Αρώνης και άλλοι δέκα συναθλητές του, τιμώντας τον Χολαργό-Παπάγο και το Υπουργείο Παιδείας.   Έδωσαν και την ψυχή τους για να τιμήσουν την περιοχή μας. 
Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο Γιώργος Αρώνης, " το Πανελλήνιο Χρυσό Μετάλλιο Ελλάδος είναι το πλέον αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος, παλαιότερα (ίσως και σήμερα αν δεν έχει αλλάξει η σχετική νομοθεσία) προσέφερε και μοριοδοτήσεις σε διάφορα υπουργεία και σχετικούς διαγωνισμούς και είναι σίγουρα δείγμα ανιδιοτελούς τιμής και προσφοράς στην περιοχή μας, στον τόπο μας"
Επιπλέον, επειδή η επιτυχία εκείνων των μαθητών δεν συγκρίνεται σε ποιότητα και αυθεντικότητα με συμμετοχές σε σωματειακούς αγώνες επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής κατηγορίας, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού οφείλει να αναζητήσει όλους εκείνους τους μαθητές και σήμερα επαγγελματίες-οικογενειάρχες, για να τους τιμήσει. Στο πρόσωπό τους θα τιμήσει τον σχολικό, αγνό, γνήσιο αθλητισμό. Θα τιμήσει την Ελλάδα, την γεννήτορα του αθλητισμού, ενόψει μάλιστα αγώνων EURO, EUROBASKET και Ολυμπιακών αγώνων. 
Υπ'όψιν ότι εκείνοι οι αθλητές, όπως πληροφορούμαστε, δεν διορίσθηκαν ποτέ στον Δήμο Παπάγου ή Χολαργού. Ένας λόγος παραπάνω για να τιμηθούν σήμερα. Το αξίζουν και ο Δήμος τούς το χρωστά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου