Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσιεύουμε κατά σειρά ανάρτησης, τις απαντήσεις του Άγγελου Αναγνωστόπουλου επί των οποίων δεν  κάνουμε κανένα σχόλιο. Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε και νομίζουμε ότι δώσαμε σαφέσταστες απαντήσεις. 


1. Κύριε Βραχιολίδη,

σαφέστατα και με προσβάλλει το σύνολο του παλαιοπολιτικού κόσμου που έφτασε την Ελλάδα σε αυτό το σημείο. Στην επιστολή μου, όμως, το θέμα μας δεν είναι ο Σaμαράς, αλλά τα πουλάκια που κελαηδάνε ψευτιές και το γεγονός ότι δεν με πήρατε ένα τηλέφωνο να με ρωτήσετε.

Σε ότι αφορά στο Σαμαρά, θεωρώ ότι, όταν σε φέρνει κάποιος προ τετελεσμένου γεγονότος, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προκαλέσεις όσο το δυνατόν μικρότερη ζημιά.

Προφανώς, όλοι θα θέλαμε ο Σαμαράς να μην είχε υπογράψει, αλλά να πάει η χώρα σε εκλογές. Οι εκλογές δεν θα γίνονταν την επόμενη μέρα. Και μέχρι τότε, χωρίς εκείνη τη δόση του δανείου, ουδείς θα μπορούσε να λάβει μισθό, ο κόσμος θα πεινούσε και η αγορά θα κατέρεε. Ως παλαιότερος από μένα στην αγορά, αυτό θα έπρεπε να το λάβετε σοβαρά υπόψιν.

Στη ζωή μου δεν έχω μάθει να λειτουργώ με το "αν". Έχω μπροστά μου μία δεδομένη κατάσταση και αυτήν καλούμαι να αντιμετωπίσω. Δεν αποκηρύσσω το δικοματισμό, αλλά τον παλαιοκομματισμό, για την κατάντια του οποίου έχουμε τεράστια ευθύνη και εμείς οι απλοί πολίτες.

Σέβομαι την άποψή και το θυμό σας και σας διαβεβαιώ ότι έχω πολύ μεγαλύτερα νεύρα με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς έχουν δει πολλά τα μάτια μου "από μέσα". Επιτρέψτε μου, όμως, να μην εμπιστεύομαι το μέλλον μου στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (και σε κάθε είδους τραμπούκο), το οποίο κάθε μέρα εμφανίζει και διαφορετικό σχέδιο-παραβωμάρα σωτηρίας με τελικό λιμάνι τη... δραχμή. Επιτρέψτε μου να παραμείνω Δεξιός και να εμπιστεύομαι, όχι τις κρατικοποιήσεις και το μπάσιμο όλων στο Δημόσιο, αλλά την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ελεύθερη Οικονομία. Επιτρέψτε μου να πιστεύω στο όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και να θεωρώ ότι μόνο ένα σοβαρό, οργανωμένο και φιλοευρωπαϊκό κόμμα, μπορεί να επιτύχει την Επαναδιαπραγμεύτευση που για μένα είναι μονόδρομος.

Τέλος, επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι ως Νέα Δημοκρατία, δεν είπα ψέμματα το 2009, δεν είπα ότι "λεφτά υπάρχουν", δεν είχα προσυμφωνήσει με το Στρος Καν, δεν έβαλα τη χώρα στο ΔΝΤ, δεν έφερα την τρόικα, δεν υπέγραψα το Μνημόνιο 1 και ότι, άρα, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Κατά τα άλλα, ο καθείς έχει την άποψή του και δεν βλέπω κανένα λόγο να πλακωνόμαστε μεταξύ μας, λες και έχουμε κάτι να χωρίσουμε.

Καλό σας βράδυ,
Άγγελος Γ. Αναγνωστόπουλος 



2. Κύριε Βραχιολίδη,

δεν έχω ακόμη αντιληφθεί πού το πουλάκι σας λέει την αλήθεια. Εγώ δεν διέψευσα τη συνεργασία Νικολάου-Ξύδη, υπέρ Σαμαρά, την οποία φυσικά και δεν εγκρίνω.

Εγώ διέψευσα την υποτιθέμενη μελλοντική συμμετοχή μου στη συνάντηση-γεύμα, αλλά και την οποιαδήποτε σχέση μου με το συγκεκριμένη συνεργασία. Αν ο Ξύδης και ο Νικολάου θέλουν να έχει ο ένας τον άλλον από κοντά, διότι έχουν αλληλομηνυθεί, είναι δικό τους πρόβλημα. Όποιος δεν έχει λερωμένη τη φωλιά του, δεν έχει κανένα λόγο συμπόρευσης με τους εχθρούς του και δυστυχώς, εμένα και την οικογένειά μου, ο Ξύδης και οι προδότες του, μου συμπεριφέρθηκαν χειρότερα και από τον τελευταίο εχθρό τους.

Αντί να έχω εγώ τα νεύρα μου για τα ψεύτικα 25 εκατομμύρια χρέη, και τις δήθεν παρανομίες και παρατυπίες των Ενεργών Δημοτών, ήθελαν να με εκδικηθούν πολιτικά αυτοί, τους οποίους δεν ξεπούλησα και δεν πείραξα ποτέ.

Για αυτόν το λόγο, ο υποφαινόμενος και όποιος Ενεργός Δημότης σέβεται τον ευατό του και παραμένει τίμιος και αξιοπρεπής δεν θα παραστεί σε καμία κοινή εκδήλωση με τους ανθρώπους της Νέας Πορείας.

Τέλος, είναι και λίγο αστείο να μιλούμε για Νέα Πορεία και Νέα Δημοκρατία, όταν τα βασικότερα στελέχη της είναι γνωστό τοις πάσι ότι, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, άνηκαν και μεταπηδούσαν από κόμμα σε κόμμα.

Δηλώνω πιστός στη Λαϊκή Δεξιά και στηρίζω τον εκάστοτε αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ενώ είναι γνωστό ότι είμαι Καραμανλικός. Μου είναι αδιαφορο το τι θα φτάσει στα αυτιά του Σαμαρά και του κάθε Σαμαρά, τόσο λόγω της στάσης που κράτησε στις δημοτικές εκλογές, όσο και διότι δεν ασχολήθηκε με τους πολιτικούς ρεβανσισμούς της παράταξης του Ξύδη, απέναντι σε ιστορικά στελέχη του κόμματος.

Ο Σαμαράς, αφού μάζεψε πίσω τον κάθε πικραμένο, μπορεί κάλιστα να διαγράψει εμένα για να γελάσουμε. Ο καθείς μπορεί να συνεχίζει να προσφέρει από το δικό του μετερίζι, παραμένοντας τίμιος και αξιοπρεπής.

Με τιμή,
Άγγελος Γ. Αναγνωστόπουλος
τ. Αντιδήμαρχος Χολαργού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου