Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΚΑΛΟΠ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ....ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΕΥΝΟΗΣΑΝ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ!
του Μάκη Βραχιολίδη
Πώς αποπροσανατολίζεται και αποσπάται η προσοχή της κοινής γνώμης από το ξεπούλημα της χώρας και της δημόσιας περιουσίας; Με ποιο τρόπο ο λαός δεν θα πάρει χαμπάρι το πολιτικό έγκλημα και τη βία σε βάρος του λαού και του τόπου που συντελείται μέσα στη βουλή; Με μια διαφορετικού τύπου βία, με βία-μαϊμού, ώστε να επιτευχθούν οι σκοποί των δωσιλόγων που υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου στους δανειστές.
Η συνταγή είναι γνωστή και δοκιμασμένη: Οι σφαίρες που εκτοξεύτηκαν από... αγνώστους δράστες κατά των γραφείων της ΝΔ όπου στεγάζεται και το πρωθυπουργικό γραφείο, είναι η «βία-μαϊμού» η οποία τραβάει ως μαγνήτης την προσοχή της κοινής γνώμης από το πραγματικό έγκλημα και τον βιασμό ολόκληρης της χώρας.
Μόλις προχθές Παρασκευή, η «Ε.Ω.» ξεφώνιζε την κυβέρνηση για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που επρόκειτο να διαπράξει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και μάλιστα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος! Συγκεκριμένα, με εξευτελιστική διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012), τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης, ξεπουλώντας τα πάντα στους δανειστές. Η διάταξη αυτή λέει ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης». Με λίγα λόγια, οι υπογραφές-καλάσνικοφ των πολιτικών ταγών, ενσωμάτωσαν στο εθνικό δίκαιο τον όρο, πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του, υπόκεινται σε κατάσχεση ακόμα και τα ιδιωτικά, αν το ζητήσουν οι δανειστές.
Βολή κατά ριπάς σε βάρος του τόπου και του λαού από το σώμα της εθνικής αντιπροσωπείας!!! Βία πρωτόγνωρη, άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Για να ...κουκουλωθεί αυτή η βία λοιπόν, οι σφαίρες των καλάσνικοφ που έπεσαν κατά των γραφείων της ΝΔ ήταν το κατάλληλο «δώρο» για την Κυβέρνηση και προσωπικά για τον Αντώνη Σαμαρά. Πραγματικά, ο μόνος που ωφελείται από την επίθεση σε βάρος του Πρωθυπουργού, είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Αντιθέτως, αυτός που ζημιώνεται περισσότερο, είναι ο Τσίπρας.
Περιμένετε και θα δείτε τα επόμενα γκάλοπ. Μην εκπλαγείτε εάν εμφανίζουν τον Σαμαρά να προηγείται πολλές μονάδες του Τσίπρα. Πιθανώς να τον οδηγήσουν μέχρι τα όρια της αυτοδυναμίας! Είναι λογικό: οποιοσδήποτε εμφανίζεται ή είναι στόχος τρομοκρατών, κερδίζει τη συμπάθεια του λαού.
Από πολλές κατευθύνσεις πλέον και με δημόσιες δηλώσεις, φαίνεται ότι στη χθεσινή επίθεση σε βάρος των γραφείων της ΝΔ , λειτούργησε το παρακράτος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, αναφερόμενος στην επίθεση, αναρωτήθηκε με νόημα «μήπως πρόκειται για παρακρατικές οργανώσεις, φίλιες προς τη Νέα Δημοκρατία;». Υπογράμμισε δε το αυτονόητο, ότι «η Αριστερά, δεν έχει όφελος από τέτοιες ενέργειες».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, σπεύδουν κάθε φορά να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».
Έστω κι αν διαφωνούμε ριζικά με την κοσμοθεωρία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδιανόητο να μην συμφωνήσουμε με τη συγκεκριμένη ρεαλιστική του τοποθέτηση. Το ότι η ΝΔ έσπευσε αμέσως να επωφεληθεί ψηφοθηρικά- πολιτικά το γεγονός, είναι πασιφανές. Αρκεί να θυμίσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες, αντίστοιχη επίθεση σε βάρος των γραφείων της Χρυσής Αυγής, η ΝΔ όχι μόνον αποσιώπησε το γεγονός αλλά επιδίωξε να το κουκουλώσει αμέσως. Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την επίθεση σε βάρος της οικίας του αδερφού του Κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου, τα λέει όλα: «Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά αποπροσανατολίζουν από τα καυτά προβλήματα της συγκυρίας, σκορπούν το φόβο και δίνουν τη δυνατότητα αξιοποίησής τους για την καλλιέργεια ενός κλίματος γενικευμένης τρομοκρατίας και καταστολής. Η θρασύδειλη επίθεση στην οικία μίας οικογένειας δεν είναι απλά καταδικαστέα, αλλά επιβάλλει στο κράτος να συλλάβει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους αριστερούς τρομοκράτες. Όταν τα ίδια αναρχικά στοιχεία είχαν επιτεθεί με 5 κιλά δυναμίτη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Δυτικής Αττικής προ εβδομάδων, ο Σύριζα δεν τα είχε καταδικάσει, ως γνήσιος οπαδός και προστάτης του αριστερού παρακράτους. Η δε ΝΔ είχε σπεύσει να κλείσει άρον-άρον την υπόθεση, χωρίς καμία σοβαρή προανακριτική διαδικασία, καλύπτοντας στην ουσία τους πασίγνωστους και σεσημασμένους τρομοκράτες».
ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ!
Οι τρεις (κατά πάσα πιθανότητα) δράστες, έμοιαζαν σαν να έκαναν περίπατο. Με τα καλάσνικοφ στα χέρια, έκοβαν βόλτες, ανενόχλητοι, γύρω από το κτίριο της Λ. Συγγρού όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ και του Πρωθυπουργού. Δεν τους είδε κανείς; Άρχισαν να γαζώνουν το κτίριο και μετά έφυγαν σαν κύριοι. Σε ποιο κράτος γίνονται αυτά; Ούτε στο πιο υπανάπτυκτο Αφρικανικό κρατίδιο δεν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Δεν υπήρχε Αστυνομία, ούτε καμία φύλαξη του κτιρίου; Πού ήταν οι μυστικές υπηρεσίες;
Ένα μπάχαλο όλα!
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΒΙΑ. Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ"! ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΚΑΤΙ κ. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕ;
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεδίκογλου, στις δηλώσεις του αμέσως μετά την επίθεση σε βάρος του Πρωθυπουργικού γραφείου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια". Συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας κ. υπουργέ, ότι η βία είναι μία. Αλλά μήπως ξεχάσατε να συμπεριλάβετε στην βία και την κρατική βία; Οι βάρβαρες περικοπές μισθών, συντάξεων, η κλοπή των αποταμιεύσεων των ομολογιούχων, συνιστούν βία κ. Κεδίκογλου! Η βία λοιπόν που εκπορεύεται από το κράτος σε βάρος του λαού, του τόπου και που με αυτή υποθηκεύεται η δημόσια περιουσία στα χέρια των τοκογλύφων, συνιστά διαρκές έγκλημα και βία!
"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου