Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΒΑΡΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ PLAYBOY ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΡΝΟ!

Πρόστιμο ύψους 120.795 ευρώ καλείται να πληρώσει το τηλεοπτικό Playboy, καθώς φαίνεται ότι απέτυχε να προστατέψει μικρά παιδιά από το να έχουν πρόσβαση στο πορνογραφικό του υλικό.
Το Ofcom δήλωσε ότι το Playboy TV και το Demand Adult, και τα δυο από τα οποία ανήκουν στο Playboy, επιτρέπουν την πρόσβαση σε «hardcore βίντεο και φωτογραφίες» και δεν υπακούει στους κανονισμούς, σύμφωνα με τους οποίους πρέπει να ελέγχεται ότι η ηλικία των ατόμων που περιηγούνται στις σελίδες αυτές είναι άνω των 18.
Η αποτυχία του Playboy να προστατέψει τα παιδιά από πιθανή πρόσβαση στο υλικό του είναι «σοβαρή, επαναλαμβανόμενη και παρακινδυνευμένη».
Η αρχική σελίδα του Demand Adult δείχνει σκληρές εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου στις οποίες μπορεί ο οποιοδήποτε να έχει πρόσβαση απλά και μόνο πατώντας σε ένα κουμπί που γράφει «Είμαι πάνω από 18».
Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε ακόμα περισσότερη πορνογραφία, χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα και πληρώνοντας για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν.
Σε καμία περίπτωση όμως όλα αυτά δεν γίνονται έπειτα από τον υποχρεωτικό και απαραίτητο έλεγχο, λέει το Ofcom.
Το Playboy TV επίσης ρωτάει τους χρήστες να πιστοποιήσουν οι ίδιοι την ηλικία τους προτού μπουν στην αρχική σελίδα, κάτι που δεν ζητείται από το Demand Adult, ενώ το υλικό που προβάλλεται με σεξουαλικές δραστηριότητες δεν έχει έντονα πορνογραφικά στοιχεία.
Οι χρήστες μπορούν όμως να έχουν πρόσβαση σε σκληρό πορνογραφικό υλικό, απλά και μόνο με την εγγραφή τους ως μέλη στη σελίδα, που το μόνο που απαιτεί είναι ο αριθμός μιας πιστωτικής κάρτας.
Και πάλι, όμως, σε καμία περίπτωση αυτό δεν συνεπάγεται και το έλεγχο της ηλικίας του χρήστη.
Οι δυο ιστοσελίδες ελέγχονται από τον Ofcom, αντίθετα με άλλα πορνογραφικά site, μιας και παρέχουν πρόσβαση σε βίντεο με τον ίδιο τρόπο σε ενήλικους ή ανήλικους και υπάγονται κάτω από την δικαιοδοσία της Βρετανίας.
Εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 78.516 ευρώ στο Playboy για το Demand Adult και άλλα 42.278 για το Playboy TV.
PROTOTHEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου