Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ) ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2012



 Η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παπάγου-Χολαργού ιδρύθηκε το 2010, είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και χρηματοδοτείται από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και το Υπουργείο Παιδείας μέσω του Ε.Ι.Ν, για να καλύπτει τις πάγιες λειτουργικές ανάγκες των σχολικών κτιρίων. Παρακάτω παρουσιάζεται προς ενημέρωση των Δημοτών ο Οικονομικός Απολογισμός της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την περίοδο από 01/01/2012 έως 31/12/2012:



ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ  ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΡΗΣΕΩΣ 2011
96.582,77


ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ 2012

ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ
123.053,61
ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΚΥΛΙΚΕΙΑ
10.946,46
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ Ε.Ι.Ν
45.707,08
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΣΟΔΑ
6.044,98
ΣΥΝΟΛΑ
185.752,13


ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ 2012

ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
45.615,61
ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΡΙΤΩΝ( ΟΤΕ,ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ)
17.701,48
ΕΞΟΔΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
37.738,09
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ (ΙΚΑ, ΜΤΠΥ)
25.602,70
ΔΑΠΑΝΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
42.950,97
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
15.000,00
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ
39.846,77
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΟΔΑ
4.625,04
ΦΟΡΟΙ
2.521,63
ΣΥΝΟΛΟ
231.602,29




ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ  ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΡΗΣΕΩΣ 2012
50.732,61





Κλείνοντας με την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων, κατά τη διετία 2010- 2012 πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων, τα εξής έργα και εκδηλώσεις :



·        Αντικαταστάθηκαν οι παλιοί Η/Υ στα εργαστήρια  πληροφορικής των Λυκείων του Δήμου

·        Αντικαταστάθηκαν οι πίνακες του 1ου Λυκείου Χολαργού με σύγχρονους ανεξίτηλους πίνακες

·        Πραγματοποιήθηκαν  ελαιοχρωματισμοί σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια 

·        Επισκευάστηκαν οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του 1ου  Λυκείου Παπάγου , 1ου  Λυκείου Χολαργού και του 1ου Γυμνασίου Χολαργού

·        Εξοπλίστηκαν με μικροφωνικές εγκαταστάσεις το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού και το Γυμνάσιο-Λύκειο Παπάγου

·        Αναβαθμίστηκαν οι αίθουσες τελετών του 2ου Γυμνάσιου Χολαργού και του Γυμνάσιου-Λύκειου Παπάγου

·        Διοργανώθηκε το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ με την μαζική συμμετοχή των μαθητών των Γυμνασίων-Λυκείων του Δήμου

·        Διοργανώθηκαν ημερίδες για την οδική ασφάλεια και τις εξαρτήσεις 



Λίγα λόγια από τον τέως Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (2010-2012), και σημερινό Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Νίκο Κουκή.
 
Σίγουρα  κατά την διετία που πέρασε και δεδομένων των αρνητικών συνθηκών που επικρατούν αλλά και των συνεχών περικοπών στις επιχορηγήσεις των Σχολικών Επιτροπών δεν επιλύθηκαν οριστικά, τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής μας. Όμως μέσω της Σχολικής Επιτροπής καταβληθήκαν μεγάλες προσπάθειες , να αναδειχτούν αρκετά από αυτά και λήφθηκαν ουσιαστικές αποφάσεις που οδήγησαν στην τελική επίλυση τους.

Ουσιαστικοί αρωγοί στις προσπάθειες της Σχολικής Επιτροπής, ήταν η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Β. Ξύδης , αφού ενίσχυσαν σε μεγάλο βαθμό το έργο της Επιτροπής, καθώς και πολλοί χορηγοί οι οποίοι συνέδραμαν ανιδιοτελώς σε εξοπλισμό και χρήματα. Ενεργή ήταν η παρουσία της Ένωσης Γονέων και των επιμέρους Συλλογών Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων-Λυκείων, με τους οποίους υπήρξε επικοινωνία και συνεργασία σε όλους τους τομείς. Σημαντική όμως ήταν η συνεισφορά όλων των μελών που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής και στους οποίους θα ήθελα να αναφερθώ ονομαστικά, κ. Δανάη Δοπτόγλου Αντιπρόεδρο, κ.Διονύσης Ραγκούσης Γεν.Γραμματέα, κ.Ιφιγένεια Σχιστού κ.Ασημίνα Ράδου-Αστρά, κ.Ιωάννα Κουρή αλλά και στους  Διευθυντές των Σχολείων, κ. Ιωάννη Αγγελόπουλο, κ. Γεώργιο Γιατίλη, κ.Λάμπρο  Γιώργα, κ. Λουίζα Γεωργιάδου, κ. Ανδρέα  Δημητρόπουλο, κ. Ελευθέριο Καπετανά  και κ. Ξανθή Κατσούδα, τους οποίους και ευχαριστώ για την αρμονική και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε. Τέλος,  θα ήθελα να ευχηθώ στη νέα Πρόεδρο κ. Δανάη Δοπτόγλου και στο νέο Συμβούλιο καλή επιτυχία στο δύσκολο αλλά σημαντικό έργο τους .

Κατά την διάρκεια της διετούς θητείας μου ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής , κατάλαβα ότι οι δύο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, αν και δεν είναι τόσο προβεβλημένες όσο τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, επιτελούν δε, σημαντικό και ιδιαίτερο έργο, δεδομένου ότι  διαχειρίζονται μεγάλα σχολικά συγκροτήματα τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα χιλιάδων μαθητών του Δήμου μας, επηρεάζοντας αρκετά την ποιότητα των σπουδών αλλά και την πολύωρη διαβίωση τους μέσα στα σχολικά κτίρια, κατά την διάρκεια της  δωδεκάχρονης μαθητικής τους σταδιοδρομίας. Αναμφίβολα, το έργο των Σχολικών Επιτροπών είναι πολύτιμο και χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας, αφού απευθύνεται στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδία, τα οποία και αποτελούν την σημερινή ελπίδα της Πατρίδας  μας .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου