Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ. ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2001

 texas1
Πάνω  από 70 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν ήδη σκοτωθεί και εκατοντάδες τραυματίσθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε εργοστάσιο λιπασμάτων κοντά στο Γουάκο του Τέξας, όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX, που επικαλείται το διευθυντή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Γουεστ, βορείως του Γουάκο, Τζορτζ Σμιθ.
Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 20:00 τοπική ώρα στο εργοστάσιο λιπασμάτων κοντά στο Γουέικο του Τέξας, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ή να προκληθούν ζημιές σε πολλά κτίρια, ανάμεσά τους ένα σχολείο και ένα γηροκομείο και να τραυματιστούν εκατοντάδες άνθρωποι, ανέφεραν οι αρχές.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο υγείας, ανέφερε ότι δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πληροφορία η οποία ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Σύμφωνα με τον Τζορτζ Σμιθ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Γουέστ, τον οποίο επικαλέσθηκε το CNN "οι νεκροί θα είναι πολλοί, όπως και οι τραυματίες".
Το Γουέστ, είναι μια κωμόπολη 2.700 κατοίκων, η οποία βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα νοτίως του Ντάλας και 32 χιλιόμετρα βορείως του Γουέικο.
"Η καταστροφή είναι μεγάλη. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μοιάζει με πολεμική ζώνη με όλα αυτά τα συντρίμμια", δήλωσε σερίφης στην περιοχή.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Τέξας δήλωσε ότι η έκρηξη έχει προκαλέσει πιθανότατα "εκατοντάδες θύματα" και προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, ωστόσο δε μίλησε για νεκρούς. Πρόσθεσε όμως ότι ένα γηροκομείο που βρίσκεται κοντά κατέρρευσε και ότι υπάρχουν παγιδευμένοι στα ερείπιά του.
Επισήμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αναφορά στην αιτία της καταστροφής.
Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Τέξας στο Γουέικο δήλωσε ότι την πρώτη έκρηξη ακολούθησαν δυο μικρότερες και ότι όλες προκλήθηκαν ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο. Πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί μια δεξαμενή λιπασμάτων, η οποία είναι μέχρι στιγμής ανέπαφη και ότι οι αρχές εκκενώνουν την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο.
Ο δήμαρχος Τόμι Μούσκα δήλωσε στο CNN ότι 60 με 70 σπίτια γύρω από το εργοστάσιο έχουν καταρρεύσει.
Πυκνά σύννεφα καπνού έχουν καλύψει την περιοχή πάνω από το εργοστάσιο, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός WFAA του Ντάλας μετέδωσε εικόνες από ελικόπτερο που δείχνουν κατεστραμμένη μια περιοχή τριών οικοδομικών τετραγώνων.
Ιατρικό Κέντρο των Βαπτιστών στο Γουέικο ανέφερε ότι νοσηλεύονται εκεί 66 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά με τραύματα στα πόδια, εγκαύματα και κατάγματα.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου