Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ


Αξιωματούχος της αστυνομίας της Βοστώνης δήλωσε στο NBC ότι μεταξύ των δύο νεκρών, είναι ένα 8χρονο παιδί.
Αυτόπτες μάρτυρες, ανέφεραν ότι παντού υπήρχε αίμα και τραυματισμένοι άνθρωποι. Το σημείο, όπου εξερράγησαν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί έχει αποκλειστεί, ενώ μετά τις εκρήξεις ακολούθησαν σκηνές πανικού.

 Το περιστατικό συνέβη περίπου τρεις ώρες μετά τον τερματισμό των νικητών, ενώ έτρεχαν ακόμη πολλοί συμμετέχοντες.


Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Βοστώνης, ακολούθησε μία τρίτη έκρηξη στη βιβλιοθήκη JFK. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Νέβα Κόκλι δήλωσε ότι "υπήρξε και μια άλλη έκρηξη στη Βιβλιοθήκη JFK".
Η Ρέιτσελ Ντέι εκπρόσωπος της Βιβλιοθήκης JFK, η οποία βρίσκεται περίπου τρία μίλια από τη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, δήλωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η τρίτη έκρηξη, οφείλεται σε πυρκαγιά και δεν έχει σχέση με τις δύο πρώτες.
Επίσης, εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός και στο ξενοδοχείο Mandarin Oriental, όπου διέμενε η οργανωτική επιτροπή, όπου πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη. Τα ξενοδοχεία ολόκληρης της περιοχής έχουν εκκενωθεί.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την επίθεση, καθώς δεν υπήρχαν απειλές πριν τον αγώνα.
Υπήρξε πληροφορία ότι οι αρχές έχουν εντοπίσει έναν ύποπτο, ο οποίος έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνεται.
 Επίσης στο Twitter, κυκλοφόρησε φωτογραφία με σύλληψη υπόπτου στη Βοστώνη, μετά τις εκρήξεις.
 Στον Μαραθώνιο, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ συμμετείχαν και 12 Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Τις έρευνες έχει αναλάβει ειδικό τμήμα του FBI, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Είναι πιθανό να πρόκειται για μαζική επίθεση, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για ανεύρεση και άλλων ύποπτων δεμάτων, σε άλλα σημεία της Βοστώνης.
Η Delta Airlines ακύρωσε τις πτήσεις της προς την Βοστώνη, ενώ οι αρχές έχουν μπλοκάρει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, ώστε να αποφευχθούν νέες εκρήξεις, μέσω αυτόματων πυροκροτητών.
Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες της Βοστώνης να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ τα μέτρα ασφαλείας έχουν επεκταθεί στο Πεντάγωνο και το Λευκό Οίκο.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου