Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ! ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ… ΡΗΜΑΖΟΥΝ!



ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 2009 ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ!


του Μάκη Βραχιολίδη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε καθήκοντα νέου Υπουργός Υγείας, αρμόδιος του τομέα της  Δημόσιας Υγείας  που πλέον βρίσκεται υπό κατάρρευση. Νοσοκομεία τα οποία στερούνται ακόμη και γάζες ή ασπιρίνες, είναι φαινόμενα που εμφανίζονται όλο και συχνότερα ειδικά το τελευταίο διάστημα, με τους αρμόδιους γιατρούς να πασχίζουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν σε υποφερτό επίπεδο το αγαθό της υγείας, χωρίς να διατρέχει κινδύνους ο πολίτης που καταφεύγει στα δημόσια νοσοκομεία. 
Δυστυχώς όμως, η κατρακύλα του ΕΣΥ συνεχίζεται σε τέτοιο σημείο ώστε ακόμη και νοσοκομεία που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα, να εμφανίζουν εικόνες εγκατάλειψης. Όπως για παράδειγμα το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας το οποίο αν και εγκαινιάστηκε το 2009, η  κατάστασή του σε πολλά του σημεία μόνο θλίψη προκαλεί.
Τα φωτογραφικά  ντοκουμέντα  που δημοσιεύουμε αποτελούν όνειδος για το μοναδικό νοσοκομείο  του πανέμορφου νησιού, που κάθε χρόνο κατακλύζεται από τουρίστες. Κλιματιστικά σπασμένα, παράθυρα με …λεηλατημένες κουρτίνες, πόρτες που …γέρνουν και δεν εφαρμόζουν καλά στο πάτωμα, υγρασία, «ξεκοιλιασμένες» ψευδοροφές και σωληνώσεις να πετάγονται από μέσα!!!
Δείτε τις φωτογραφίες και βγάλτε συμπέρασμα για τις εικόνες που αντικρίζουν καθημερινά όσοι επισκέπτονται τους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.
ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΜΕ ΞΗΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟΡΙΑ!
Ποιος… ρήμαξε τα στόρια;  Άφησαν μόνο ένα φύλλο, έτσι για δείγμα, για να θυμίζει ότι στο παράθυρο αυτό κάποτε υπήρχαν στόρια! Λες και έγινε λεηλασία στο νοσοκομείο.
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΠΟΡΤΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ…ΠΕΣΟΥΝ!!!

Δείτε ποια κατάσταση εμφανίζει η πνευμονολογική μονάδα του καινούργιου καθ’ όλα Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Οι πόρτες  δεν εφαρμόζουν καλά, γέρνουν, έχοντας «φάει» τα μαρμάρινα πλακάκια όπως φαίνεται και στο κοντινό πλάνο!
ΨΕΥΔΟΡΟΦΕΣ …ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΜΕΝΕΣ  ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΥΓΡΑΣΙΑ

Όπως δείχνουν καθαρά οι φωτογραφίες, η ψευδοροφή «άνοιξε» από την υγρασία. Από μέσα ξεπροβάλλουν σωληνώσεις. Ένα προσεκτικό ζουμ με τον φακό, αποκαλύπτει του λόγου το αληθές: από τον τοίχο όπου ακουμπάνε οι σωληνώσεις, βγαίνει υγρασία. Φαίνεται σα να έγινε κάποιο πρόχειρο μπάλωμα. Προφανώς, η υγρασία πέρασε και στην ψευδοροφή με αποτέλεσμα να ανοίξει μεγάλη τρύπα και να φανεί η αιτία του κακού. Πάντως, το νοσοκομείο είναι ολοκαίνουργιο! Κάτι τέτοια βλέπει ο Άδωνις Γεωργιάδης και τα… παίρνει στο κρανίο!  



 








…ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ!
 Το πώς μέσα σε ελάχιστο διάστημα, το κλιματιστικό αυτό κατάντησε με σπασμένα φύλλα, πρέπει να μας το εξηγήσει ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

«ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ» Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ!
Ο εικονιζόμενος Κώστας Γρηγορόπουλος, είναι ο Διοικητής του νοσοκομείου. Τον αναζητούμε τις τελευταίες τουλάχιστον 9 μέρες. Εδώ και 2 μέρες τηλεφωνούμε διαρκώς και στο προσωπικό του τηλέφωνό στο Νοσοκομείο, αλλά ποτέ ο άνθρωπος  δεν βρέθηκε στο πόστο του.  Παρά το ότι αφήσαμε μήνυμα στην ιδιαιτέρα του γραφείου του, την κυρία Ιωάννου, πως θέλουμε να απαντήσει στα ερωτήματά μας  αναφορικά με την απαράδεκτη κατάσταση του νοσοκομείου του οποίου προΐσταται, ο κ. Γρηγορόπουλος δεν …έδωσε σημεία ζωής. 
Κάποια στιγμή μάλιστα σκεφτήκαμε να απευθυνθούμε στο… χαμόγελο του παιδιού για να βγάλει ανακοίνωση “Amber Alert”.
Το προσωπικό τηλέφωνο του κ. Γρηγορόπουλου, στο γραφείο του στο  Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, είναι το 2661360721. Προσπαθήστε κι εσείς κύριε Άδωνι Γεωργιάδη,  μπας και βρείτε τον διοικητή του νοσοκομείου Κέρκυρας.
Να σημειώσουμε επίσης ότι ο κ. Γρηγορόπουλος είναι κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θεωρείται άνθρωπος του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ το όνομά του είχε ακουστεί μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών στις εκλογές του 2012. Τελικά, δεν συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο. Τελευταίες δε πληροφορίες, εμφανίζουν τον κ. Γρηγορόπουλο να τελεί υπό παραίτηση από την διοίκηση του Γενικού νοσοκομείου.
Τι απαντάτε κύριε Γρηγορόπουλε σε όσα αφορούν στο νοσοκομείο σας; Είστε υπερήφανος γι’ αυτές τις εικόνες; Για ποιο λόγο δεν εμφανιστήκατε παρά τις επίμονες κλήσεις μας και παρά το μήνυμα που λάβατε από την κ. Ιωάννου; Τόσο ακριβοθώρητος είστε επιτέλους; Όταν οι πολίτες της Κέρκυρας ή όσοι θέλουν να σας διατυπώσουν τα παράπονά τους, είστε άφαντος όπως και σε μας; Πριν κάνουμε το δημοσίευμα θέλαμε να σας προστατεύσουμε και επί 9 μέρες πασχίζουμε να σας εντοπίσουμε. Δεν είναι δυνατόν όμως το καυτό θέμα της δημόσιας υγείας να παραμένει εσαεί στο… συρτάρι μας, μέχρι να φιλοτιμηθείτε να εμφανιστείτε. Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, ευελπιστώντας ότι τώρα τουλάχιστον θα ευαισθητοποιηθείτε να δώσετε μια απάντηση. 

Παρά το ότι δεν εντοπίσαμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου, μιλήσαμε με την υπεύθυνη του γραφείου του, την κυρία Ιωάννου.
Μπορείτε να μας πείτε γιατί σε πολλά σημεία του το νοσοκομείο παρουσιάζει μια εικόνα εγκατάλειψης αν και καινούργιο;
ΙΩΑΝΝΟΥ (υπεύθυνη του γραφείου Διοικητού): Θα μου επιτρέψετε να μην συμφωνήσω μαζί σας με τον χαρακτηρισμό «εγκατάλειψη». Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αυτός ο όρος από κανέναν γιατί δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εάν εστιάσανε σε συγκεκριμένα σημεία ή βρήκανε κάτι σπασμένο σε κάποιο σημείο, δεν το ξέρω.
Μήπως κυρία Ιωάννου πάει για… κλείσιμο το νοσοκομείο σας; Μήπως στα γενικότερα ισοπεδωτικά μέτρα της τρόικας με λουκέτο νοσοκομείων ή συγχνωνεύσεις ιατρικών μονάδων, είναι στόχος και το δικό σας;
ΙΩΑΝΝΟΥ: Χωρίς να είναι αρμοδιότητά μου, σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Είναι νησιωτική περιοχή εδώ και σ ένα νησί δεν μπορεί να κλείσει νοσοκομείο.

Πάντως, η κυβέρνηση ήδη προχωρά σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ιατρικών μονάδων. Λέγεται δε ότι σύντομα θα δούμε και νοσοκομεία να βάζουν λουκέτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου